Actes 2012


Any 2011Any 2013, Any 2014, Convocatòries en curs


15 de enero de 2012, salgamos TODXS a la calle a defender que “Nuestra Salud NO está en venta”. Por una asistencia sanitaria pública, universal y de calidad. Defendamos nuestro derecho, nuestra sanidad pública. 15 Enero – Defiende la Sanidad Pública.


19 de gener, a les 19 hores 2ªTrobada per una Iniciativa Penal Popular contra els responsables de les retallades a la sanitat catalana, a l’Ateneu Roig, C/. Ciudad Real 25, Vila de Gracia, Barcelona.

Podeu veure una petita ressenya i fotos de la primera trobada a Iniciat el camí cap a una Iniciativa Penal Popular i la convocatòria de la segona trobada.


20 de enero, a les 12:00 Presentación del libro Treinta años del sistema sanitario español (1981-2011) en el Colegio Oficial de Diplomados en Trabajo Social y Asistentes Sociales de Madrid, Gran Vía 16, 3º Dcha. Madrid


20 de gener, a les 19:30 a la Sala d’Actes del Casino de Manresa, Debat sobre el copagament. Organitza la Plataforma en Defensa de la sanitat Pública del Bages.

Ponents:

Toni Tuà (Centre d’anàlisi i Programes sanitaris)

Toni Barberà (Dempeus per la sanitat pública)

Miquel Reguant (Fòrum català d’atenció primària)

Jorge Lambea (director financer)

Ramon Canal (analista de polítiques públiques)

Andreu Segura(expert en salut pública)

Moderat pel periodista Quico Sallés



Divendres 27 de gener, a les 19:30 a Sentmenat, Xerrada colo·loqui defensem la sanitat pública. A la Sala ECUS, Sentmenat.

Intervenen:

  • Antoni Barbarà Molina – Metge i secretari de Dempeus per la salut pública.
  • M. Ángeles Sánchez Yébenes – Ex regidora de sanitat de l’ajuntament de Sentmenat

Presenta:

  • Marc Verneda Urbano

Divendres 27 de gener, a les 20:30 a Solsona. Taula Rodona sobre el present i el futur de la sanitat pública. A la Sala d’Actes de la Cambra de Comerç de Solsona. Organitzada per la Plataforma en defensa de la sanitat pública del Solsonès.


28 de enero de 2012, a las 9h, 1º ENCUENTRO SANITARIO, en el CENTRE AUREA: (c/Sardenya, Nº261, Barcelona): TROBADA SANITAT #28E

Metro L5 Sagrada Familia, convocado por los colectivos de trobadasanitat.

Twitter: @trobadasanitat Mail: trobadasanitat@gmail.com

Dissabte 28 de gener Manifestació: “NO a la dictadura financera. Aturem les retallades!” a Plaça Catalunya / Ronda Sant Pere (Barcelona) a les 17. Organitzada pel Fòrum Social Català i per la plataforma Prou retallades!

Crida manifestació #28G FSCat (en PDF)


dimecres 1 de febrer a les 18:00 hores, Manifestació convocada per diversos grups, com Professionals d’ensenyament, Professionals de Salut, i altres col·lectius, que sota els lemes: «SERVEIS PÚBLICS SI RETALLADES NO» «TERRES DE L’EBRE DEFENSEM LA SANITAT PÚBLICA»… i … «TERRES DE L’EBRE EN DEFENSA DEL SERVEIS PÚBLICS».arrencarà des de la Plaça de l’Estadi, a Ferreries, davant l’Estadi Municipal de Tortosa, creuant el Pont de l’Estat, fins a la Plaça del Ajuntament.


dimecres 1 de febrer, a les 19 hores xerrada sobre La Sanitat: Li diuen retallades i són privatitzacions! al Casal d’Entitats Mas Guinardó, plaça Salvador Riera, 2, metro Guinardó (L-4). Organitza l’Assemblea Social Guinardó – Can Baró.

Hi parlaran Lluis Camprubí i Edu Lucas.


dijous 2 de febrer, a les 19:30. Cicle: En el límit de les retallades, Per una defensa de la sanitat pública.

Intervenen: Agustí Colom i Antoni Barbarà.

Lloc: Cercle de Gràcia: carrer Sta. Magdalena, 12.


Dissabte 11 de febrer a St. Celoni a les 17’30 hores. Parlarà Toni Barbarà en nom de Dempeus.


dimarts 14 de febrer a les 19 hores MOBILITZACIONS CONTRA LES RETALLADES DE DRETS. Davant el Parlament de Catalunya (Parc de la Ciutadella)

  • VETLLA PELS NOSTRES DRETS SOCIALS I LABORALS
  • En senyal de dol, es prega venir vestit de negre i amb torxes o espelmes.

Veure : ‘Vetlla’ per «l’assassinat» dels serveis públics i plantada de tendes davant del Parlament


dimecres 15 de febrer continuen les MOBILITZACIONS CONTRA LES RETALLADES DE DRETS. Davant el Parlament de Catalunya (Parc de la Ciutadella)

  • 8,15 hores – (Delegats sindicals)
  • Lliurament de l’esquela que anuncia la fi dels nostres drets socials i laborals als parlamentaris/es que podrienn evitar aquestes retallades.
  • 17,30 hores CONCENTRACIÓ EMPLEATS/DES PÚBLICS

Dimecres 15 de febrer, a les 19H. A l’Ateneu Rebel, c/ Font Honrada 32 -34, Barcelona. TALLER DE SALUT.

Vine al taller de salut organitzat per la XIC de Trocasec (Xarxa d’intercanvi de coneixements). En aquest taller Tamara Sancho i Laura Fraile ens explicaran que gaudir d’una bona salut és a les nostres mans i ens donaran consells per prevenir possibles malalties.

Més informació: Assemblea de barri de Poble Sec – Taller de Salut


Dijous 16 de febrer, a les 19:30, conferència-col·loqui «La destrucció del model sanitari català», a càrrec d’Alfons Quintà, periodista i advocat, columnista del Diari de Girona. Organitza ICV amb el suport de Dempeus per la salut pública i la plataforma Units pel CAP.

A l’Auditori Josep Irla (Seu de la Generalitat de Catalunya)

Pl. Pompeu Fabra,1. Girona.

Veure i escoltar els videod de la conferència:


Divendres 17 de febrer, a les 19:00 al Pati Llimona. Debat: QUE ENS ESTAN FENT AMB LA NOSTRA SANITAT participarán la Coordiandora en Defensa dels Serveis Públics i metges i metgesses del CAP Drassanes

Organtiza L’associació de veïns del Barri Gòtic i l’assemble del 15M del Gòtic


Dissabte 18 de febrer, a Rubí a les 18 hores Col·loqui «La salut a Rubí …

Com afecten les retallades.

Què hi podem fer?»

parlarà Sergi Raventós en nom de Dempeus.


Diumenge 19 de febrer a 12h Concentració a la porta de les noves urgències, amb motiu de la inauguració de Noves URGÈNCIES a Can Ruti.

Boi Ruiz vindrà.El voleu saludar amb nosaltres?

Convoca la plataforma Can Ruti Diu Prou


Dijous 23 de febrer . Presentació de la Iniciativa Penal Popular. L’acte es farà a Reus, a les 20:00h. al Casal de Dones, a la Plaça de la Patacada. Amb la intervenció de Toni Barbarà, membre del grup impulsor de la IPP y membre de Dempeus per la salut pública i Albano Dante, membre d’Units pel CAP i director de la revista ‘cafèAMBllet’.


Divendres 24 de febrer a Granollers a les 19 hores. Assemblea en Defensa dels Drets Socials i els Serveis Públics a l’Ateneu popular. Parlarà Toni Barbarà en nom de Dempeus.


Dissabte 25 de febrer a Viladecans a les 19 hores. Parlarà Toni Barbarà en nom de Dempeus


del 27 de febrer al 1 de març, Setmana de Lluita: Pel transport, per l’educació i per la sanitat. Veure els detalls de la convocatòria aquí.


Dimecres 29 de febrer a Girona a les 19 hores al Centre Cívic Can Ninetes, C/Santa Eugenia, 148. Parlarà Toni Barbarà en nom de Dempeus.


Dijous 1 de març, a les 19 h Assemblea IPP a l’Ateneu Roig de Gràcia (c/. Ciudad Real, 25, Barcelona), per tal de debatre i prendre acords en relació a l’acte de presentació i altres temes relatius a la IPP.


Dissabte 3 de març, a les 17h a la Plaça de Catalunya, Assemblea General Catalunya.


8 y 9 de Marzo, III Jornadas FarmacritiXs, en Madrid.

Más información aquí

Ver también el post de Miguel Jara sobre el acto : Los estudiantes de medicina críticos con los conflictos de interés.


Dissabte 10 de març, a les 10’30 del matí a l’Auditori de la UPF (Ciutadella/C/. Trias Fargas) Acte de presentació de la Iniciativa Penal Popular contra ens responsables de les retallades de la sanitat catalana.

Veure més ,informació sobre aquest acte als blocs de la IPP, Dempeus, Punts de Vista, la Ratera, cafeAMBllet, i també a El País, btv, 324.cat, ElPuntAvui+, la SER,


cartell de la convocatòria

Dimecres 14 de març, de 10 a 12 del matí Acte sobre els drets de les dones en temps de crisi i retallades a la Sala d’actes de CCOO (Via Laietana, 16) a Barcelona.

Hi parlarà entre altres Àngels Martínez Castells, presidenta de Dempeus per la salut pública.

Veieu: La Reforma Laboral desde un análisis de género


Cartell difusió Acte 17 de Març a Girona

Dissabte 17 de març, a les 12h a Girona, presentació de la IPP i projecció del vídeo «El Robatori més gran de la història de Catalunya».

Veure: Xoriçada reivindicativa a Girona contra les retallades en salut


Dissabte 17 de març, a Arbúcies. Matí i tarda/vespre.

El proper 12 de març farà sis mesos que es van tancar les urgències nocturnes als CAP’s de La Selva i hem preparat pel dissabte 17 tot un seguit d’activitats.
Durant el matí muntarem un tenderol a la Rambla de Girona a on denunciarem tot el que està passant, passarem el vídeo de l’Albano i la Marta, donarem fulls explicant la IPP i el robatori que ens estan fent i repartirem entre la gent una llesqueta de pa amb un xoricet tot dient que els xoriços que volem son aquests i que a la sanitat no volem cap ni un. L’acte serà entre 12 i 14h.
Desprès a la tarda/vespre farem tot d’activitats als pobles. A Arbúcies tenim previst un sopar popular a les portes del CAP, explicar lo de la IPP passar algun que altre vídeo i desprès tornar-nos a tancar a passar la nit al CAP. L’acte està previst començar-lo sobre les 8 i sobre les 10 ja estarà acabat. Recollim i la gent que es vulgui quedar a dormir es tanca al CAP.

Dissabte 17 de març, 17h. PLAÇA CATALUNYA. Assemblea entre assemblees per preparar #29M, Evento FB: http://www.facebook.com/events/255885344499945/


Dissabte 17 de març, a partir de les 11h. PARC DE LA CIUTADELLA. ASSEMBLEA TRANSVERSAL per pensar juntes 12m15mBCN. http://acampadadebarcelona.org/index.php/es/acampadabcn/item/620-12m-15m-assamblea-transversal


Dissabte 17 i diumenge 18 de marc, Trobada d’Estudiants 2012 a Pineda de Mar.

Intervindrà entre altres Antoni Barbarà, secretari de DEMPEUS per la salut pública.

Trobareu tota la informació i podeu realitzar la vostra inscripció a la següent pàgina: www.ajec.cat/trobada.php

Veure: Actes públics, trobades i molta confluència…saludable.


Dijous 22 de maig, a les 2:30. Concentració de rebuig per la dimissió de Josep Prat. Calurosa acollida a la seva intervenció. Acadèmia de Ciencies médiques, 20è aniversari de l’IDI. Programa de la Jornada


Dijous 22 de maig, a les 19:00. «Dona, salut i treball en temps de crisi» a Badalona, local de la AAVV de Sant Morí de LLefià. Parlarà Lucía Artacoz.


Cap de setmana, 23, 24 i 25 de març, Els que ens roben i ens retallen es reuneixen a Reus, No tinguem por PLANTEM CARA. Organitza l’Assemblea popular de Reus.

Més informació a www.primaverareus.cat

Veure: Una marxa sense incidents protesta contra les privatitzacions de Convergència

i veure també al bloc de l’Àngels Martínez Castells: Compartir la defensa de la salut pública, reconquerir espais, sumar per ser més forts


Dijous 29 de març, VAGA GENERAL, i manifestació a Barcelona a Passeig de Gràcia cantonada Av. Diagonal a les 18 hores.

Veure

Veure també:


Dimarts 10 d’abril [BCN] Asamblea de GTDSP Grupo de Trabajo Defensa Sanitat Pública acampadabcn, 19.30 horas, en el local de Creación Positiva Carrer Sants, 2-4. 1º 1ª


Dimecres 11 d’abril: [SABADELL] Barri de Santa Perpetua Centre Civic Vapor. 19 horas Xerrada: Com ens afectan les retallades a la Sanitat?


Dimecres 11 d’abril:[BCN] Asamblea de la IPP (iniciativa penal popular) a las 19 horas en Ateneu Roig, C/Ciudad Real 25


Dijous 12 d’abril, a les 19h al PATI MANNING, C/ Montalegre 7, BARCELONA, presentació del llibre «La sanidad está en venta» de Joan Benach, Carles Muntaner, Gemma Tarafa i Clara Valverde, amb pròleg de Vicenç Navarro.


Jueves 12 de Abril a las 19:30 en la Biblioteca Manuel Arranz, carrer Joncar n ª 35. Charla debate a cargo del Dr. Joan Ramon Laporte.Catedrático de Farmacología de la UAB . Cap de Servei de Farmacología del Hospital Vall d’Hebron y colaborador de la OMS. Tema: Medicamentos Genéricos usos y prejuicios. ¿ Son igual de eficaces?, ¿Son los medicamentos de los pobres ?. ¿Cual es su control por parte de la Administración?

@usuarisanitat
www.facebook.com/pages/Usuari-Sanitat-Publica-Poblenou/200596636652796
usuarisanitatpublica.blogspot.com/


Divendres 13 d’abril, presentació del llibre ACTUA, a les 19h, al FNAC de l’ILLA, Av. Diagonal 557.

Parlaran Rosa Mª Artal, Ignacio Escolar, Sergio Pérez Acebrón, Àngels Martínez Castells i Albert Recio.

L’Àngels Martínez en el seu capítol parla de salut i sanitat. Veure la ressenya en el seu bloc.


Dissabte 14 d’abril, a les 12:00 concentració a la Plaça Catalunya de Barcelona pels drets i llibertats civils, convocada per la FAVB.

Comunicat Adhesions


Miércoles 18 de abril de 2012, a las 10:30 hrs.CONCENTRACIÓN frente al Ministerio de Sanidad, Paseo del Prado 18, Madrid.

El miércoles se reúne el Consejo Interterritorial del Sistema Nacional de Salud, para decidir la aplicación del recorte de 7.000 millones de € en sanidad.

En pocas semanas habrá importantísimos cambios en la Sanidad Pública, que van a afectar a la calidad de la asistencia que recibe la población (trabajadores, parados, pensionistas, ..):

Eliminación de prestaciones de la cartera de servicios, dividiéndolas en básicas (para tod@)s, y complementarias (no cubiertas, para las que habrá que hacerse un seguro privado-.

Otras modificaciones más que posibles son la reducción de personal y la elevación del porcentaje que ya pagamos por medicamentos.

Los recortes darán lugar a un aumento aún mayor de las listas de espera, a un empeoramiento de las ya saturadísimas urgencias hospitalarias y a la exclusión de los sectores más desfavorecidos de la población del derecho a la salud (bien sea por no poder suscribir una póliza privada de seguro o por no poder pagar determinados medicamentos). En definitiva, los recortes empeorarán los indicadores sanitarios, aumentando la morbilidad y mortalidad de determinadas capas poblacionales.

Difunde y acude.

Convocan: CAS Madrid, Plataforma Matusalén y Red Autogestionada Antiprivatización de la Sanidad –RAAS-


Dijous 19 i divendres 20 d’abril de 2012, a LLeida, Escoltar per comprendre. Medicina basada en la relació.

Tens temps per enviar la teva comunicació fins al proper 18 de març!
Programa
Inscriu-te Termini per a inscripcions: 31 de març


Divendres 20 d’abril, a les 19:00 acte de presentació de la IPP a l’Ateneu de Cerdanyola (C/ Indústria 38-40), organitzada per la Plataforma pen Defensa de la Salut Pública Cerdanola-Ripollet.

Intervindran: Roger Bernat i Àngels Martínez Castells.

Veure la crònica de l’acte a Punts de Vista


Dijous 26 d’abril, Roda de premsa: MENYS RETALLADES, MENYS EXCUSES, MÉS DRETS a les 11h., a la Sala d’actes, del Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla Catalunya 10, pral).

Veure:Entitats de lluita contra la sida alerten d’una retallada del 42,4% en les seves subvencions en dos anys


Dijous 26 d’abril, Jornada d’actualització sobre els darrers coneixements que relacionen risc cardiovascular (en totes les formes que coneixem) i alimentació.

Adreçada professionals sanitaris de l’Atenció Primària de la comarca del Maresme i rodalies.

Programa Inscripcions gratuïtes


diumenge 29 d’abril, manifestaciones en todo el país, convocadas por los sindicatos y la Plataforma en Defensa del Estado de Bienestar y los Servicios Públicos, contra el nuevo recorte de 10.000 millones de euros en sanidad y educación aprobado por el Gobierno.

La Plataforma Prou Retallades! i en confluència amb la resta de l’Estat Espanyol ha convocat les següents concentracions:

CONCENTRACIONS contra les retallades!

Barcelona (Plaça de Sant Jaume, a les 12h)
Cornellà de Llobregat (Ajuntament, a les 11’30h -convocada pel Fòrum Social del Baix Llobregat-)
Granollers (Plaça de la Porxada, a les 12h)
Mataró (davant de l’Ajuntament, a les 12h)

Us anirem ampliant la informació


dimarts 1 de maig 2012

TREBALL, DRETS, DIGNITAT. S’ho volen carregar tot!

Manifestacions dimarts 1 de Maig

Barcelona, 11.30 h. Rda. Sant Pere / Pg. de Gràcia
Girona, 12 h. Plaça de la Independència
LLeida, 12 h. Plaça del Treball
Tarragona, 19 h. Plaça Imperial Tàrraco
Tortosa, 12 h. Plaça del Carrilet


dijous 3 de maig, a les >13:30h,es durà a terme la sessió “Com podem guanyar en eficiència i qualitat sense trencar el Sistema Públic de Salut» a càrrec de Josep Martí, del Centre d’Anàlisi i Programes Sanitaris (CAPS). La sessió tindrá lloc a l’aula 61.109 del Campus Mar UPF [C/Dr.Aiguader, 80, 08003 Barcelona]. Organitza GREDS-EMCONET


dimarts 8 de maig, de 17:00 a 20:00, sessió sobre Riscos ambientals per la salut. A l’Auditori de la CAMFIC, C/ Diputació 316, Barcelona.

Jornada organitzada conjuntament per la Societat  Catalana de Medicina de Família i Comunitària (CAMFiC),  la Societat de Salut Pública de Catalunya i Balears i el Centre d’Anàlisi i Programes Sanitaris (CAPS). Inscripcions prèvies (gratuïtes) a caps@pangea.org i secretariatecnica@camfic.org.


dissabte 12 de mayo, 12M Mobilització global – Dia d’accions 15M

Veure el Programa d’accions a l’Espai Sanitat Pública els dies #12M15M a Barcelona


diumenge 20 de maig, acte reivindicatiu en defensa dels centres especials de treball, de 10.30h – 13:30h alPasseig Lluís Companys (Arc de Triomf), Barcelona.


dimarts 22 de maig, a les 12 hores al local de l’Ateneu Roig de Gràcia (Barcelona) , C/. Ciudad Real, 25, Convocatòria de roda de premsa informativa de la IPP.


divendres 25 de maiga Cardedeu a les 20 h. Mostra d’Entitats de Cardedeu. «El sistema sanitari en perill» – Carles Muntaner i Toni Barbarà


dimarts 29 de maig a les 18:30 a Roda de Barà, al Centre Cívic Casal de les Monges. Conferència sobre la salut i els serveis socials, a càrrec d’Àngels Martínez i Castells, economista i presidenta de Dempeus per la salut pública. Organitza EUiA.

Veure la Crònica a Punts de Vista: Los límites de la farsa y la expoliación: salud y servicios públicos


dimecres 30 de maig a Gavà a les 18 h al Casal de Dones. Parlarà Toni Barbarà sobre Què és la IPP?


dimecres 30 de maig, a les 18:30,  el «Judici del Poble a la Justicia», a la Ciutat de la Justícia de Barcelona, prop de la Plaça Cerdà.

Veieu la Crònica del Judici del Poble #30M.

I el vídeo resum de l’acció: http://youtu.be/GinSfTAJQIc #30M


dijous 31 de maig a Mataró a les 19:30, Presentació de la IPP(Iniciativa Penal Popular) a Mataró, a càrrec d’Antoni Barbarà, metge, secretari de Dempeus per la salut pública i membre del grup promotor de la IPP.

Al Foment Mataroní, C/ Nou, 11 Mataró.


2 i 3 de juny, V Fira sobre Alimentació i Salut a BALAGUER (Lleida)

Enllaç al programa d’actes d’enguany

Enllaç a les gravacions de les conferències de l’any passat


dimecres 6 de juny, a les 19:30 Assemblea de la IPP a l’Ateneu Roig de Gràcia.

Veure La Iniciativa Penal Popular toma la palabra sobre el “Informe Crespo”, en defensa de la verdad


dissabte 9 de juny, a les 19h, Xerrada de Dempeus per la salut pública a les Terres de l’Ebre PER UNA SANITAT PÚBLICA. Organitza la Plataforma per la salut de les Terres de l’Ebre.


dilluns 11 de juny, a les 19:00 h, cassolada davant el Banc d’Espanya!! PER UN CONTROL PÚBLIC DELS DINERS DEL RESCAT

Ver: Centenares de personas se concentran ante la sede del Banco de España en Barcelona


dimecres 13 de juny, a les 11 del matí, concentració davant la Ciutat de la Justícia de Barcelona al costat de la plaça Cerdà, en suport de la Marta Sibina i l’Albano Dante.

Signa el manifest i vina a fer-los costant durant l’audiència prèvia al judici.

Segueix la concentració a Tots som cafèAMBllet


Dijous 14 de juny, a les 19h Xerrada: Què ens quedarà de la Sanitat Pública?, al Centre cívic La Sagrera “La Barraca”
C/ Martí Molins, 29. Metro La Sagrera.

Hi intervendran:
Laura Pabón (de la comissió de Sanitat de CUP Barcelona)
Àngels Marro (membre de la comissió de Sanitat d’Indignats Sant Andreu i de SAP)
Engracia Birjiña(infermera i membre de la comissió de Sanitat d’Indignats Sant Andreu)


dilluns 18 de juny, 18J – CONSULTA POPULAR PER UNA CATALUNYA SOCIAL!!

Trobada 19 de juliol d3 2011 de la Plataforma PROU RETALLADES!

Volem que es doni la veu a la ciutadania!!

El proper dilluns 18 de juny (matí), una representació de la Plataforma Prou Retallades presentarà una sol·licitud al Parlament de Catalunya per a què es convoqui una consulta ciutadana per via de referèndum sobre si les prioritats de l’acció del Govern de la Generalitat han de garantir els drets socials, tal com recull l’Estatut d’Autonomia.

Totes les organitzacions que hi vulgueu ser presents, ens trobarem davant del Parlament a les 11:30 h!!


dimecres 20 de juny, 20J – MANIFESTACIONS MASSIVES!!

Contra la reforma laboral, les retallades de drets socials i per un control públic dels diners del rescat a la banca.
Exigim responsabilitats!

El proper dimecres 20 de juny tornem a omplir els carrers de les principals ciutats del país en senyal de rebuig a les dures retallades socials aprovades pel Govern central, contra la reforma laboral i contra les retallades que continua fent el Govern de la Generalitat. Unes mobilitzacions que hauran de continuar si els Governs continuen retallant drets als treballadors i les treballadores!

Barcelona: a les 19 hores (Ronda Sant Pere/Plaça Urquinaona)
Tarragona: a les 19 hores (Plaça Imperial Tarraco)
Girona: a les 18 hores (Plaça Independència)
Lleida: concentració a les 19:30h (Av. Prat de la Riba, 27)


dimecres 20 de juny, a las 19.30 horas Debate-Mesa Redonda sobre Efectos en la Salud del Decreto sobre Reforma Sanitaria

Lugar. Frente CAP Raval Sud (Drassanes) Avda Drassanes 17. Metro Drassanes o Paralel. Organiza. Asamblea del Raval http://asamblearaval.wordpress.com/

Participan:

  • Médicas de Atención Primaria de Raval Nord y Raval Sud
  • Creación Positiva
  • Papeles para Todas y Todos
  • ACDSP (Asociació Catalana Defensa Sanitat Publica) y GT Sanitat 15-Mbcn
  • CAPS (Centre d’Anàlisi i Programes Sanitaris.)

dijous 21 de juny, a les 19.30 horas Lugar: Escola Beethoven Barri Fondo. [SANTA COLOMA] . Debate: Sanitat i immigració. Organiza. Santa Coloma Conviu

Participan:

  • Davide Malmusi, investigador en desigualtats en salut, determinants socials i en salut-immigració
  • Roger Bernat y Marta Carrera (ACDSP y GT Sanitat 15M-bcn)

dimarts 26 de juny, Reunión preparación Campaña Unitaria contra Decreto Reforma Sanitaria

HORA: 19:00 hrs. Lugar: CENTRE AUREAS C/Sardenya, 261.METRO Sagrada FamíliaL2L5


Dijous 28 de juny, a les 19h, CONCENTRACIÓ PER LA SANITAT PÚBLICA, a la plaça Lluís Companys de Montcada i Reixac.

Participa Sergi Raventos en nom de Dempeus per la salut pública.

Organitza la Federació d’associacions de Veïns de Montcada i Reixac.

Veure: Dempeus a Montcada i altres convocatòries


divendres 29 de juny, a les 19h, a l’Associació de Veïns i Vaïnes de Casc Antic (La Sosi) C/ Rec, 27 Barcelona

La Rebelión de los Soldaditos de Plomo, primera novela de Eowyn de Camelot

Intervindran:

Àngels Martínez Castells, José Luis Victoria i Eva Mª Durán.


dissabte 30 de juny, a les 11:30 CADENA HUMANA AL VALL D’HEBRON.

Documents per fer servir per la difusió de la cadena Humana

cartell altres barris (jpg)

cartell amb columnes (jpg)

Octaveta (pdf)

Ver el post y el video de la acción: Cadena humana contra los recortes frente al hospital del Vall d’Hebron


dissabte 30 de juny, al Parc municipal de Sta. Perpetua de Moguda, (front al mercat), xerrada sobre Salut i Sanitat públiques, Dempeus i la IPP a dia d’avui !!
Parlarà: Toni Barbarà
Organitza : 15 M del Vallès Oriental (dins la celebració d’un any de vida i lluita)- “Indignats Santa Perpetua de Mogoda”


dilluns 2 de juliol, Acte de la IPP-INICIATIVA PENAL POPULAR EN DEFENSA DE LA SANITAT PÚBLICA
al CAP SAGRADA FAMÍLIA i a l’HOSPITAL 2 DE MAIG
El proper dilluns 2 de juliol un grup de veïns i veïnes de l’hospital 2 de maig farem una jornada de divulgació de la IPP-Iniciativa penal popular en defensa de la sanitat pública, i de foment de les reclamacions a l’administració per les consequències de les retallades en la salut de la població.
Serem de 9 a 14 del matí al devant del CAP Sagrada Família (c/ Còrsega 651) i de 18 a 21 del vespre devant de l’entrada d’urgències de l’hospital (cantonada Dos de maig-Indústria).
Les agressions que està patint el sistema públic de salut (retallades, intents de fragmentació i privatització, exclusió de col.lectius com els immigrants sense papers, i ara també re-pagaments del que ja hem pagat amb els impostos,…..) creiem que només s’aturaran amb actuacions de pressió en sentit contrari per part dels ciutadans, entre les que hi ha l’exercici del dret de reclamació.
Us esperem.
Per una sanitat pública, universal, finançada amb una fiscalitat progressiva, i de qualitat!


martes 3 de julio a las 18 hs: Concentración No a los recortes
Por una sanidad publica de calidad
Asamblea de Madrid


dijous 5 de juliol2ªReunió preparatòria d’una Plataforma pel Dret a la Salut (Contra el Reial Decret 16/2012)

HORA: 19:00 hrs. Lloc: Avda Marqués de Campo Sagrado 22 5ª planta Veure al mapa com arribar Metro Linies 2 i 3 Paral.lel i L3 Poble Sec


divendres 6 de Juliol Xerrada: «Iniciativa Penal Popular contra el Departament de Salut» a les 18h al Centre de Barri del Poblenou. En el marc de la Festa Revolució dels CJC-Joventut Comunista de Catalunya.
A càrrec de Dempeus per la Salut Pública: intervindran Antoni Barbarà i Montse Vergara.


dimecres 11 de juliol, a les set de la tarda al Parc Taulí, acte unitari en defensa dels nostres drets.

Presentació de la Iniciativa Penal Popular per la Sanitat.

Organitza la Plataforma en Defensa de la Sanitat pública del Vallès Occidental.


Dijous, 12 de juliol a les 17.00h, CONCENTRACIÓ UNITÀRIA
davant de la Delegació del Govern a Catalunya, c/ Mallorca, 278 (cantonada R. Llúria)

PROU RETALLADES JA!!!

Davant la compareixença de Rajoy i les noves retallades anunciades, els sindicats CCOO i IAC estan fent una crida a una CONCENTRACIÓ demà a les 18 h davant de la Delegació del Govern a Barcelona.

Passa-ho!


Dijous 12 de juliol a les 19 h. al local de AGORA en Pl Catalunya 9, 4art.

Convocatòria de totes les nostres forces contra la banca.

A tots els signants del manifest que podeu trobar a http://www.acordem.org/2012/06/03/manifest-ciutada-davant-la-crisi-del-sistema-financer/

i en castellà a: http://www.acordem.org/2012/06/03/manifiesto-ciudadano-ante-la-crisis-del-sistema-financiero


dimarts 17 de juliol a les 18.30h, en Josep Martí Valls, metge del CAPS, i Àngels Martínez Castells, economista de Dempeus per la Salut Pública, han estat convidats per la Comissió de Salut del Col.legi Oficial de Treball Social de Catalunya per debatre sobre:

“El Valor i les Valors de la Salut: claus de l´actual sistema públic de salut, un model en crisi?”

Si us animeu a compartir aquesta tarda amb nosaltres, no us oblideu d’avisar. Es prega confirmar assistència a info@tscat.cat

Lloc: Pati Llimona, Sala de conferències (C/ Regomir, 3, barcelona)


dimarts 17 de juliol, a les 19:30. Reunión del Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública. Lloc: Creació Positiva. Carrer Sants, 2-4. 1º 1ª Barcelona.


dimecres 18 de juliol, a les 18:30, Reunió de la “Plataforma x Derecho a la Salud” a uns locals situats a l’Avda. Marqués de Campo Sagrado, 22 , Primera planta. Barcelona. Metro: L3 (Paralel, salida Sant Antoni).


dijous 19 juliol a les 11:15 hores del matí en els locals de «Justícia i pau», carrer Rivadeneyra n º 6, Planta 3 ª, Aula 2 (al costat de Plaça Catalunya). Roda de Premsa ILP «Renda Garantida Ciutadana» , convocada per la Comissió promotora ILP per una»Renda garantida Ciutadana»


dijous 19 juliol, durant tot el dia, CCOO i UGT convoquen Manifestacions
per tot l’Estat en contra de les Retallades Socials.

A Catalunya, están confirmades les següents convocatòries:

* Manifestació a Barcelona: 19.30h, Ronda Sant Pere cantonada amb plaça
Urquinaona.

* Manifestació a Girona: 19.30h, plaça de la Independència.

* Manifestació a Tarragona: 19.30h, plaça Imperial Tarraco.

* Concentració a Tortosa: 18.30h, plaça Barcelona.

* Concentració a Lleida: 19.30h, davant la Subdelegació del Govern
(plaça de la Pau, 1).


Sábado 28 de Julio al mediodía en plaza Sant Jaume, acción conjunta de la “PLATAFORMA POR EL DERECHO A LA SALUD”


Dilluns 3 de setembre, mobilització a l’Hospital Joan XXIII el proper dia 3/9 a les 14 hores


Dissabte 8 de setembre, a les 19:30 al Centre Civic de Polinyà, Acte Informatiu: «La mala salut de la sanitat: un perill real»

Intervindrà: Àngels Martínez Castells, presenta: Laura Pastpr Borràs, membre de la Comissió de Salut de la PUSP (Plataforma d’usuaris dels serveis públics a Polinyà).


dissabte 15 de setembre, Marxa a Madrid

#15S Marcha sobre Madrid contra los recortes

  • A las 10.30h parten diferentes mareas de diferentes puntos de Madrid
  • A las 12h confluencia de todas las mareas en la Plaza de Colón

dissabte 15 de setembre, a Agramunt, la Plataforma pels drets socials, sorgida de les assemblees d’indignats/des (Democràcia Real, 15 M…), Casal Popular el Rostoll i d’altres colectius i individualitats convoca a una Jornada per Construir Alternatives per un Front Comú pels Drets Socials.


dilluns 17 de setembre, a les 20h a la Plaça de la Pau a Lleida, cassolada per la defensa dels nostres drets, convocada per l’Assemblea d’Indignades de Cappont.


dijous 27 de Setembre. Concentració a les 9:30 a la Ciutat de la Justicia, Barcelona. Totes amb cafèAMBllet.

El proper 27 de Setembre, els editors de la revista cafèAMBllet s’asseuran a la banqueta dels acusats per haver investigat i descobert trames d’opacitat i corrupció de la Sanitat Catalana. Els han acusat d’injuries contra l’honor.Nosaltres volem recolzar a la revista, als seus editors, felicitar-los per la seva gran feina i encoratjar-los a no cessar en la cerca de culpables la nostra sanitat corrupta. Compten amb tot el nostre suport.


divendres 28 se setembre, a les 19:00. a la Delegació del Govern de Barcelona (C/Mallorca 278). Per un Avortament lliure i gratuït. Feministes indignades


divendres 28 i dissabte 29 de setembre, Jornadas sobre
Bienestar Social
“La Izquierda y el Modelo de
Servicios Sociales, los nuevos
derechos de la ciudadanía”

  • Viernes 28 de septiembre
    Congreso de los Diputados,
    Sala Clara Campoamor, Carrera de San Jerónimo 36
  • Sábado 29 de septiembre
    Sede Federal de Izquierda Unida,
    Olimpo 35 (Metro Esperanza)


dissabte 29 de setembre, a les 10 h al Centre Cultural Can Fabra c/ Segre, 24-32 , (Plaça Can Fabra) metro L.1 Sant Andreu, sortida Plaça Orfila. CONVOCATÒRIA GENERAL EN DEFENSA DE LA SALUT. Convoca la Plataforma Pel Dret a la Salut.


5 i 6 d’octubre, Jornades que el Partit de l’Esquerra Europea (PEE) celebrarà al Centre L’Esplai del Prat de Llobregat (Barcelona) sota el títol ‘L’Europa de les desigualtats’.

Hi participarà Antoni Barbarà i Molina.

Trobareu informació aquí, i també a Vídeo resum de les jornades ‘L’Europa de les desigualtats’


dissabte 6 d’octubre, Dia Mundial de la Salut Mental, aquest any versa sobre la depressió.

Per més informació:

El Dia Mundial de la Salut Mental


domingo 7 de octubre, Manifestación contra el paro en Madrid en LEGAZPI – ATOCHA, 12h., y en Barcelona en PlaçaUrquinaona a las 11:30.


Dimarts 9 d’octubre a les 19 hores, Rebaixes sanitàries en temps de crisi: enderrocament o renovació?

Xerrada col·loqui amb Juan Gérvas sobre crisis, retallades, suïcidis i d’altres morts.

Lloc: Seu de la CAMFIC (Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària), C. Diputació 316, Barcelona.

Ver resumen de la intervención de Juan Gérvas aquí.


dimecres 10 d’octubre, a les 19:30h a les Cotxeres de Sants de Barcelona, acte sobre el negoci de la sanitat, amb Teresa Forcades, Marta Sibina i Albano Dante de la revista cafèAMBllet.

Mil persones participen a l’acte.


Dissabte 13 d’octubre a les 18:00h a Plaça Catalunya manifestació global “No devem, no paguem el deute”.

MANIFEST No devem, no paguem, de nosaltres depèn!

Miles de personas se manifiestan en Madrid, en una jornada de protesta internacional, bajo el lema ‘No debemos, no pagamos’.


setmana del 8 al 15 d’octubre, Setmana Internacional del Deute, organitza la Plataforma Auditoría Ciudadana de la Deuda.


miércoles 17 de octubre, presentación del libro La Privatitzación de los Servicios Públicos en España, a las 19:00 en el Club Diario de Mallorca, en Palma de Mallorca.

Intervendrá Àngels Martínez Castells.

Ver reseña del acto aquí.


Dijous 18 d’octubre, presentació d’un nou llibre sobre la lluita per la sanitat: Salut en Perill, Cossos en Lluita
De la resistència a les retallades, cap a una sanitat autogestionada,
a les 19:00 al Banc Expropiat de Gràcia, Travessera de Gràcia 181.


Jueves 25 de Octubre Talleres prejornadas

26-27 de octubre, en Murcia, III Jornadas nogracias / farmacriticxs. Jornadas Decrecimiento y Posmedicina: Desinvertir en Sanidad para Reinvertir en Salud y Equidad.

Ver el programa y más detalles aquí, y la crònica de Toni Barbarà en La Ratera.


dissabte 27 d’octubre, ruta informativa per les farmàcies del barri per fer-se insubmís farmacèutic. Comença a les 11 a la plaça Joan de Mata a Cappont.


lunes 29 de octubre de 2012, a las 19:00, presentación del Estudio de la Fundación 1º de Mayo: «Sistemas públicos sanitarios de España y Reino Unido«, en el Salón de Actos ‘Abogados de Atocha’, C/ Sebatián Herrera, 14, Madrid.

[para descargar informe PDF]


Dimarts 30 d’octubre a les 19 h al local d’ATTAC ACORDEM, C/ Industria 65, es presenta el llibre «La privatitzación de los servicios públicos»


Dimecres 31 d’octubrea les 19:00, a carrer València 415 de Barcelona. Acte informatiu: PERQUE NO ES TE QUE PAGAR LA TAXA D’1 EURO PER MEDICAMENT !

Organitza l’Associació de veïns i veïnes de la Sagrada Família.


Dilluns 5 de novembre, a les 19:00, davant de l’Atrium, concentració per «rebre» al President Mas amb el crit SALVEM L’HOSPITAL DE VILADECANS.


Dimecres 7 de novembre, a les 20:00 a l’Ateneu Mulei de Molins de Rei, C/ de l’església, xerrada sobre l’Euro per recepta, a càrrec de Joan Ramon Lladós de Dempeus per la salut pública.


Dimecres 7 de novembre. 19 hores. Projecció del documental «Inside Job», al local d’ATTAC ACORDEM, C/ Industria 65. Totes les activitats son obertes i gratuïtes.


Diumenge 11 de novembre, a les 11:30, a Plaça Catalunya amb Fontanella, manifestació contra les retallades en sanitat, convoca la Plataforma pel dret a la salut


Dimecres 14 de noviembre. 19 horesXerrada-debat: «Combatre l’especulació financera: L’Impost a les Transaccions Financeres (ITF)» Antonio Fuertes (ATTAC Acordem). Al C/Industria 65. Totes les activitats son obertes i gratuïtes.


Dimecres 14 de noviembre. 19 horesXerrada-debat: «Combatre l’especulació financera: L’Impost a les Transaccions Financeres (ITF)» Antonio Fuertes (ATTAC Acordem). Al C/Industria 65. Totes les activitats son obertes i gratuïtes.


Diumenge 18 de novembre, a les 18:00 a l’Institut Milà i Fontanals, acte de suport a la vaga de fam a Telefònica.


Dimecres 21 de novembre, a les 15:45 FLASHMOB per la vaga de fam a Telefònica, es farà a la Plaça Ernest Lluc, davant Diagonal Forum.


Dimecres 21 de noviembre. 19 hores. Estrena del documental: «La salut, el negoci de la vida». Realitzat per SICOM, sobre la privatització de la salut i la sanitat a Catalunya.

Sala d’actes del Centre Cívic La Sedeta. Carrer Sicília, 321.

Organitza ATTAC Acordem. Totes les activitats son obertes i gratuïtes.


Dijous 22 de novembre a les 21:00 NIT DE VETLLA PER LA SANITAT CATALANA a la Plaça del Rei a Barcelona.

Porta espelmes i un desig d’esperança.

http://www.youtube.com/watch?v=D-80ggfLVbs&feature=plcp

Dimarts 27 de novembre a les 17:00 FLASH MOB DE SUPORT A LA VAGA DE FAM TELEFÓNICA-MOVISTAR

a la Plaça Catalunya (ens trobarem davant de la botiga Movistar)


Dimarts 27 de novembre, a les 18:00, Marxa de Torxes en suport a la vaga de fam a Telefònica.

Al Portal de l’Àngel davant l’edifici de Telefònica.


Dimarts 27 de novembre, a les 19:00 cinefòrum sobre desobediencia civil, ZIZTADAK/TÁBANOS, un documental de Fora de Quadre i Bidea Helburu amb la col·laboració del Col·lectiu Contrast.

L’assistència és gratuïta i l’acte tindrà lloc a l’Espai Jove La Fontana (Gran de Gràcia, 190). Podeu confirmar assistència a l’event del FB


Divendres 30 de novembre, a les 20:00 xerrada en defensa de la salut pública al Centre Cívic Cendrassos a Figueres, a càrrec d’Àngels Martínez Castells, amb la participació de Victor Saco de l’Hospital de Figueres. Organitza la plataforma pels drets socials de l’Alt Empordà.


Dissabte 1 de desembre, 18:00h a la central de Paral·el, C/ Marques de Campo Sagrado 22, projecció del documental EL DESPERTAR DE LES PLACES. Un any de 15M, on entre d’altres protagonistes del 15M també surt en Marcos Andrés, actualment en vaga de fam a Telefònica.


Dissabte 1 de desembre, a les 22 h. Cinefòrum: La salut el negoci de la vida. Organitzat per SANT PAU EN LLUITA


Dilluns 3 de desembre, a les 19’30 horas en el Ateneu Barcelonès C/ de la Canuda nº 6. Presentació del llibre de FELIPE LÓPEZ ARANGUREN «EL NEGOCIO DEL HAMBRE. Presenta Toni Barbarà.


Dilluns 10 de desembre, a les 18:30 a la Plaça de Sant Jaume ACCIÓ FEMINISTA PEL DRET A LA SALUT DE TOTES I TOTS.


Dimecres 12 de desembre, a partir de dimecres més hospitals s’afegeixen a les Tancades a hospitals per la sanitat pública.

Participa!!!


Dimecres 12 de desembre, a les 19 hores a la Tancada de l’Hospital Sant Pau, Carlos Jiménez Villarejo parlarà sobre la querella criminal contra Boi Ruiz. També estarem las associacions que hem signat la querella: Liga Síndrome de Fatiga Crónica, ATTAC-ACordem, ATTAC-Catalunya, CATAC-CTS i Dempeus per la salut pública.

Veure el vídeo resum de l’acte aquí


Dimecres 12 de desembre, 19 hores. Projecció del documental: «Desahuciados». Al local d’ATTAC ACORDEM, C/ Industria 65. Totes les activitats son obertes i gratuïtes.


ester-no-estas-solaDivendres 14 de desembre,a les 19:00 a Passeig de Gràcia amb Casp: volem dir-li a l’Ester que no està sola.

Vina amb el teu «parche», cartell i alguna cosa per fer soroll.


querellaBoialClinicDissabte 15 de desembre a les 18:00 a l’Acampada al Hospital Clínic de Barcelona parlarem sobre la querella criminal contra Boi Ruiz las associacions que la hem signat: Liga Síndrome de Fatiga Crónica, ATTAC-ACordem, ATTAC-Catalunya, CATAC-CTS i Dempeus per la salut pública.


Diumenge 16 de desembre durant tot el dia a l’Hospital de Sant Pau: La Marató per la Sanitat Pública, una marató alternativa.

Podeu fer difusió del event i seguir les xerrades pel Twitter amb el hashtag #MaratóPerLaPública.


Diumenge 16 de desembre de 20:00 a 21:00, per la xarxa, Twitter, per SMS


cartell_17d_a3Dilluns 17 de desembre, a les 17:30 Manifestació Defensem les Pensions. Inici a la Plaça Urquinaona de Barcelona.


Tobada-Ateneu-Roig-18-12-2012Dimarts 18 de desembre, a les 18:30, Trobada per una Iniciativa Penal Popular contra els responsables de les retallades a la sanitat catalana, a l’Ateneu Roig, C/. Ciudad Real 25, Vila de Gracia, Barcelona.


Acte 19 desembre doble cara en PDF-1Dimecres 19 de setembrea les 12:30 al hall de Bellvitge una Contra-Celebració en paral·lel a la celebració oficial del 40è aniversari de l’Hospital de Bellvitge.

Participa en Toni Barbarà en nom de Dempeus per la salut pública.


Dimecres 19 de desembre. 19 hores Xerrada-debat: «Especulació immobiliària i violació del dret a l’habitatge» Ada Colau, de la Plataforma d’afectats per l’hipoteca (PAH). Al local d’ATTAC ACORDEM, C/ Industria 65. Totes les activitats son obertes i gratuïtes.


Dimecres 19 de desembre a les 19:30 hores xerrada al Parc Taulí de Sabadell sobre la querella contra Boi Ruiz presentada el 19 de novembre davant el TSJC per cinc entitats entre les quals Dempeus per la salut pública.


Dijous 20 de desembre a les 18h. Davant del CAP d’Horta, Manifestació per Sant Pau


293281_528778480468692_2095281043_nDijous 20 de desembre a les 18:30 Manifestació contra les retallades, des de l’hospital Parc Taulí de Sabadell.


A-eeLQTCcAMlJYh.jpg largeDivendres 21 de desembre a les 9:00 a les escales de la parta principal de l’Hospital de la Vall d’Hebron farem una pancarta que agafa tot el recinte extern del passeig Vall de Hebrón de l´Hospital.


Viernes 21 y sábado 22 de diciembre nos unimos todas las Mareas Sociales ¿Nos ayudas a difundir? #Mareasunidas #Juntxspodemos.

Convocatorias:

-MADRID
#21D: Sol, 18:00 Horas
#22D: Sol-Neptuno, 18:00 Horas

-BARCELONA

#22D: Plaça de Catalunya, 19:00 Horas

-ZARAGOZA

#22D: Glorieta Sasera, 19:00 Horas

-MÁLAGA

#22D: Plaza de la Marina, 19:00 Horas


Divendres 28 de desembre de 2012 a les 11:30 hores a la Plaça de Sant Jaume (Barcelona)

Sota el lema «Sr. Mas, esperem que els 4.000 milions siguin una innocentada», representants de la Plataforma Prou Retallades! portaran demà divendres, 28 de desembre, al Palau de la Generalitat, una gran llufa contra les retallades que tindrà com a destinatari el President, Artur Mas.

Veieu les fotos de l’ acte a Una llufa gegant a la Plaça de Sant Jaume


Deja un comentario