Actes 2011

Any 2012, Any 2013, Any 2014, Convocatòries en curs


dimecres 31 d’agost de 2011 Reunió Informativa a les 20:00 al Centre Cívic de Breda, convocada per l’Assemblea de Breda.

De Breda fins a Tàrrega defensant la salut pública


divendres 2 de setembre: Prou Retallades- Usuaris i Sanitaris Units en una Marxa, organitzada per la PUHC (Plataforma d´ Usuaris i Hospitals Catalans)


dissabte 3 de setembre: Contra les retallades … aturem-nos un moment, jornada de talls a les carreteres catalanes, acció implulsada pel Moviment Ter-Brugent.

Èxit dels “Talls Contra Retallades”


dissabte 3 de setembre: Xerrada sobre les retallades de la Sanitat, a càrrec del Dr. Antoni Barbarà en nom del col·lectiu Dempeus per la salut pública, a les 19:00 al Casal Popular El Rostoll de Tàrrega (C/ Ardèvol, 12) dins del actes de celebració de la Diada Nacional a Tàrrega.


1 al 5 de setembre Universitat Alternativa de Estiu

  • 1 de setembre 2011 7:30pm Xerrada: Retallades en Sanitat – Joan Ramon Laporte, Roger Bernat i Marta Carrera de la ACDSP. Lloc: Barcelona. Barri Clot Camp de l´Arpa – Plaça Mercat Clot. clot.ui15m.estiu@gmail.com
  • 3 de setembre 2011 7pm Retallades i privatització Sanitat a Catalunya, Roger Bernat i altres. Lloc : Barcelona Barri Sant Martí – Plaça Ram de l’Aigua. Calendar: uni.santmarti@gmail.com
  • 5 de setembre 2011 7pm Sanitat: Crítica al sistema actual i alternatives. Lloc: L’Hospitalet – Barri de Bellvitge. Parc Nou. ui15me.lh@gmail.com

dimarts 6 de setembre: «Contra la reforma #jovullvotar». Manifestació a Barcelona a les 18.30 hores. Plaça Urquinaona/Via Laietana, convocada per CCOO, UGT, USOC, CONFAVC, CNJC, Coordinadora de Jubilats i Pensionistes de Catalunya, AICEC-ADICAE, Dempeus per la salut pública, Sindicat d’Estudiants, FAPAES, Ateneus Laics i Progressistes, Moviment Laic i Progressista i Fets.

Veure: DEMPEUS contra la reforma Constitucional !! Votar és fer salut !!


diumenge 18 de setembre GRAN MANIFESTACIÓ DEFIENDE LO PÚBLICO A NIVELL DE TOTA ESPANYA, sorgida de l’Assembea interregional de salut del 24 de juliol a Madrid.

Veure Manifestaciones en defensa de la educación y la sanidad públicas.


dissabte 24 de setembre: acte en defensa de la salut pública a la Garrotxa.

  • a càrrec de Toni Barbarà, metge i membre de l’associació Dempeus per la salut pública
  • el 24 de setembre a les 7 de la tarda a l’Hospici

Veure: Amb la salut no s’hi juga: als carrers, dempeus, indignats, indignades i saludables… !!


diumenge 25 de setembre: Congreso de la verdad en el mundo de la Salud y Feria de Alimentación y Salud Alternativa

25 Sept 2011 – Hotel Catalonia Plaza Cataluña, Barcelona

Intervindran: Rafael Palacios, Miguel Jara, Javier Nicolás, Francisco Almodóvar, Joan Ramón Laporte, Roberto Sánchez, Alfredo Embid, Andreas Kalcker…


dijous 29 de setembre: presentació del llibre Avui actius…o demà radioactius


dissabte 1 d’octubre : xerrada «Fem front a les retallades. Defensem els nostres drets» en el marc de la Festa d’EUiA.

  • Amb les intervencions de Vicenç Navarro (catedràtic de Ciències Polítiques i Socials de la UPF i professor de Polítiques Públiques a la Johns Hopkins University), Joan Carles Gallego (secretari general de CCOO de Catalunya) i Isabel Ribas (regidora i coordinadora d’EUiA de Barcelona)
  • a les 19.00h, a la seu de l’INEFC (Av. de l’Estadi s/n)

1 i 2 d’ctubre de 2011 Jornades Indignades! a la Plaça de la Vila de Montmeló, organitzades pel conjunt d’assemblees d’indignats/des del Vallés Oriental.

  • El dia 1 d’octubre de les 20 a les 21:30 FÒRUM DE DEBAT : LOS RECORTES SOCIALES Y EN LA SANIDAD PÚBLICA
  • a càrrec d’Àngels Martínez Castells, economista i membre de DEMPEUS per la salut pública, CAP’s de Montornés-Montmeló i Personal Docent dels CEIPS Pau Casals, Sant Jordi i IES Montmeló.

diumenge 2 d’ctubre de 2011, xerrada sobre la reforma constitucional, organitzada per Acampada trs 15 M Terrassa,

  • a les 19 hores a la Plaça del Poble, antic Raval de Montserrat,
  • a càrrec d’Àngels Martínez i Castells, economista i membre de Dempeus per la salut pública.

divendres 7 d’octubre. Arbúcies : La Sanitat per tothom és un dret – L’ofensiva contra la sanitat pública. Intervindrà Àngels Martínez i Castells en nom de Dempeus per la salut pública. A les 8 del vespre a l’Hotel d’entitats.

Veure: Dempeus a Arbúcies


dijous, 13 d’octubre, Funa contra l’especulació. #quilafalapaga, organitzat per Inflexióa les 18h als Jardinets de Gràcia.


dissabte 15 d’octubre manifestació Units per un Canvi Global

Veure:


dijous 20 d’octubre a les 17:30 h., concentració davant la seu de la Conselleria de Salut.

veure Imatges de la concentració contra les retallades davant la Maternitat


dijous 20 d’octubre, acte de presentació del document ANÀLISI DE L’ATENCIÓ PRIMÀRIA DE SALUT A CATALUNYA EN ELS PRESSUPOSTOS 2003-2011, a les 7 de la tarda a la seu de CAMFiC (C. Diputació 316, Barcelona), organitzat per FoCAP

Descarregar el document: L’ATENCIÓ PRIMÀRIA DE SALUT A CATALUNYA EN ELS PRESSUPOSTOS 2003-2011


dijous 20 d’octubre (posposat): dijous, 13 d’octubre a la UPF, a les 3 de la tarda. Taula rodona amb un membre de la plataforma d’afectats per les hipoteques, un de la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública, un de la Plataforma per una fiscalitat justa i un de DEMPEUS. (Montse Vergara)


dijous 20 d’octubre, a les 7 de la tarda xerrada – debat: Prou retallades a la sanitat!, al local ANÒNIMS de Granollers, C/ Miquel Ricoma, 57 intervindrà Toni Barbarà.


divendres 21 d’octubre a les 11: 30 està convocada una concentració contra les retallades a l’Hospital Vall d’Hebrón a les escales principals de l’Hospital de la Vall d’Hebrón, de treballadores i usuàries de la Sanitat juntes en defensa de la Sanitat pública.


Dissabte, 22 d’octubre: Acte a Blanes de les 11 a les 14 h. intervindrà Antoni Barbarà i Molina en nom de Dempeus per la salut pública amb la Plataforma en defensa de la salut pública.

Veure la crònica de Toni Barbarà a Accions, mobilitzacions, emocions, i una moció.


diumenge 23 d’octubre, assemblea general 23-O, ens tornarem a trobar a Plaça Catalunya per continuar amb la #tardorcalenta.


dimecres 26 d’octubre, Acte sobre la salut pública ¡La sanitat pública en perill! a Santa Coloma de Gramanet amb la intervenció de Antoni Barbarà (Dempeus per la salut pública.


divendres 28 d’octubre, a les 19:30 DEFENSEM LA SANITAT PÚBLICA al Centre Cívic de Polinyà, organitzat per la Plataforma ciutadana de defensa de la salut pública de Polinyà, intervindrà en nom de Dempeus Toni Barbarà.

Veure la ressenya de l’acte a Dempeus a Polinyà … i a Venezuela


dimecres, 2 de novembre, a les 19:30 a l’Ateneu Roig La Sanitat Pública en Perill.

Intervenen:

  • Toni Barbarà (Dempeus per la salut pública)
  • Laura Martínez (Indignadas x recortes en sanidad)

On:

  • Carretera Antiga de València, 60, Badalona

3 de novembre

  • a les 13.30h. Sessió GREDS-EMCONET: Les relacions nord-sud; Un exemple de desigualtat?
Aula 61.101 Campus Mar UPF (c/Dr.Aiguader, 80)
per David Llistar (Observatori del Deute en la Globalització -UPC)
  • a les 19h. Assemblea Verneda Xerrada sobre sanitat (retallades i privatització). Ponent: Roger Bernat

3 y 4 de noviembre a Barcelona II Jornadas de Farmacriticxs organizadas por Nogracias.


dissabte 5 de novembre, xerrada a Molins de Rei, Defensem el sector públic, a la Plaça del Molí a les 12:00

  • Albert Botran (CUP): presentació i contextualització de l’acte
  • Narcís López (USTEC): sobre les retallades en educació
  • Representant del SEPC: sobre les retallades a les universitats
  • Àngels Martínez Castells (Dempeus): sobre les retallades en sanitat

dissabte 5 de novembre, manifestació a Girona contra les retallades, a les 12h a la Rotonda Correus Av. Ramon Folch – Girona.


dissabte 5 de novembre, de 10h a 14h. ASSEMBLEA DE TREBALLADORS I TREBALLADORES D’ATENCIÓ PRIMÀRIA DE CATALUNYA. Sala d’actes del centre cívic de Cotxeres de Sants Edifici Francesc Masclans, plaça Bonet i Muixí s/n Barcelona

Veure el MANIFEST 5 NOVEMBRE dels treballadors d’Atenció Primària de Catalunya


dimecres 9 de novembre, Concentració a les 11 hores davant el Parlament!

Per una sanitat pública i de qualitat

Defensa els teus drets!

Participa


dimecres 9 de novembre, de 13h a 15h xerrada-col·loqui «Les retallades en sanitat ens fan perdre la salut», al Seminari 6 de la Unitat Docent de Sant Pau, amb els ponents Antoni Barbarà i Àngels Martínez, secretari i presidenta de Dempeus per la salut pública.


jueves 10 de noviembre, concentración por la DEROGACIÓN DE LA LEY 15/97, convocada por la Coordinadora Anti Privatización de la Sanidad de Madrid (CAS), la Plataforma Matusalén (Madrid), la Plataforma Anti Privatización de la Sanidad de Aragón, la Coordinadora Asambleria Anti Privatización de Valencia y grupos de Catalunya.

el próximo 10 de noviembre por la tarde, concentraciones ante de las sedes del PP, del PSOE y del resto de partidos que votaron la Ley 15/97, para recordarles su responsabilidad en el proceso de privatización de la sanidad.

SANIDAD CONCENTRACIONES:
Madrid: 18 horas sede del PP (C/Génova 13, metro Colón y Alonso Martínez); 19 horas, sede del PSOE (C/Ferraz 70, metro Argüelles)
Valencia: 19,30 horas sede del PSOE (C/Blanquerias), a continuación manifestación hasta la sede del PP (Plaza del Botánico)
Zaragoza: 20 horas sede de la DGA, Paseo María Agustín 36
Contra la privatización: Derogación de la Ley 15/97
¡¡ Ni recortes, Ni copago, Ni Privatización!!
Banqueros y políticos: fuera vuestras manos de la sanidad pública. Por la autogestión del sistema sanitario: si nosotrxs lo pagamos., nosotrxs lo controlamos
Convocan:
CAS Madrid: www.casmadrid.org
CAS País Valenciá: http://caspv.wordpress.com/

divendres 11 de novembre, Jornada de promoció de la salut en col·lectius amb desaventatges socials,

  • de 9 a 14:30 al Centre Cívic Cotxeres de Sants
  • clica per veure el programa:

divendres 11 de novembre, a Montornès del Vallès: Manifestación contra el cierre del CAP, a les 19:00 h. a la Plaça Pau Picasso, Montornès del Vallès LA SANIDAD NO SE TOCA!


Enest Lluch, (Vilassar de Mar, 1937 – Barcelona, 2000). Economista, historiador i polític. Va ser diputat a les Corts, ministre de Sanitat i Consum i catedràtic d’Història de les Doctrines Econòmiques.

dissabte 12 de novembre, Caravana del Vallés contra les retallades, en cotxe del Vallés a Barcelona.

Sortida a les 9 del matí dels diferents pobles del Vallés, arribada a Barcelona i concentració final a la Plaça de Sant Jaume.


12 de novembre de 2011 3er #tallscontraretallades

en concret a La Cellera de Ter: El 12 de novembre d’11 del matí a 1 del migdia : 3er #tallscontraretallades #12ous: una dotzena de mentides i infàmies de retalladors i Govern.

veieu també: 12 de novembre de 2011 #12ous, per preparar l’acció.

TALLS JA FETS

1er tall el 3 de setembre de 2011: Èxit dels “Talls Contra Retallades”

2on tall l’1 d’octubre de 2011: Bo el 2n #tallscontraretallades, i seguim endavant.

3er tall el 12 de novembre de 2011: Caravana per la Salut, quilòmetre a quilòmetre, retallada a retallada


dilluns 14 de novembre, dins la setmana d’acampada a Terrassa, xerrada- col·loqui d’Àngels Martínez Castells a la Plaça del Poble a les 7 de la tarda.


dijous 17 a divendres 18, Nit de Vetlla per la Sanitat Pública, a la plaça de Sant Jaume des de les 22 de la nit de dijous a la matinada de divendres.

Veure els videos de la nit de vetlla i una proposta.


divendres 18 de novembre, XIII Seminario de la RED de mujeres profesionales de la salud, organiza Instituto de la Mujer, coordina: Programa Mujeres salud y Calidad de Vida del CAPS. Programa


18 i 19 de novembre: Jornadas sobre cohesión y equidad en el Sistema Sanitario Público [18 y 19 Nov, 2011], organizadas por la FADSP, en Málaga, en el contexto del XXX Congreso Federación de Asociaciones para la Defensa de la Sanidad Publica- FADSP.


dijous 24 de novembre, Jornada sobre els serveis d’urgència, Com es veuen els serveis d’urgències? des de dins i des de fora, organitzada per la Societat Catalana de Medicina d’Urgència i d’Emergència(SOCMUE) de 9 a 14 a l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i de Balears (ACMCB), c/ Major de Can Caralleu 1-7 Barcelona (mapa).

  • a les 12:45 intervenció de l’Àngels Martínez Des d’una perspectiva ciutadana.
  • veure la resta del programa clicant l’imatge.

dijous 24 de novembre, a les 18h de la tarda. Lloc:: Plaça de les Teresas, 17 a Mataró: Jornada » L´Ús del Llenguatge a la Violència Masclista« que organitza la comissió d’Igualtat de l’UGT de Mataró amb motiu del 25 de Novembre, dia internacional de la Violència Masclista».

Xerrada: Salut i Gènere a càrrec d’Àngels Martínez Castells.


dijous 24 de novembre a les 19:30, al CECUCA (Centre Cultural de Cardedeu) xerrada sobre sanitat que porta com a títol “Retallades, privatització i mites sobre la sanitat pública”que ens oferirà en Carles Muntaner, professor de Salut pública, infermeria i Salut Mental de la Universitat de Toronto.

Canvi de ponent a la xerrada de sanitat d’aquest dijous 24

En Carles Muntaner ha hagut de marxar urgentment cap a Toronto i no podrà fer la xerrada sobre sanitat d’aquest dijous. En el seu lloc vindrà Lluís Camprubi, que coneix perfectament el tema de la xerrada d’en Carles ja que treballen junts en el mateix grup de recerca. En Lluís Camprubi és llicenciat en farmàcia, master en salut pública i col·laborador del GREDS (Grup de Recerca en Desigualtats a la Salut) de la Universitat Pompeu Fabra.

Veure: Èxit de convocatòria la xerrada de sanitat (al carrer) amb Lluís Camprubi

dijous 24 de novembre, Concentració a Can Ruti a Badalona a les 18h. Entrada Prinicipal de l’Hospital de Can Ruti. Concentració amb diverses accions. Cassolada, simulació de la mort de la sanitat, assemblea. Explicació de les retallades i dels efects a l’Hospital, propostes d’accions…

No hi faltis!

Veure: Éxit de la manifestació a Can Ruti en protesta contra les retallades

26 i 27 de novembre, a Lleida 4 ª Fira de «Alimentació i Salut», organitzada per Slow Food Terres de Lleida i Dolça Revolució de les Plantes medicinals.

Una Fira que pretén ser diferent, perquè hi poden participar a un preu mòdic, tots aquells agricultors i artesans alimentaris que no poden participar en altres Fires fastuoses i perquè a més aconseguim reunir personalitats importants en taules de debat, conferències, etc., entorn temes polèmics i de gran utilitat per al gran públic.

Més informació a UNA FERIA PARA LA DESOBEDIENCIA CIVIL ALIMENTARIA


diumenge 27 de novembre a la Plça de Sant Jaume, de 11:00 a 14:00, Concentració: No deixem sense resposta les declaracions de Mas!

Per iniciativa d’un grup de ciutadans s’ha convocat una concentració pacífica per mostrar el nostre desacord i el nostre descontent davant les recents declaracions del president de la Generalitat de Catalunya Artur Mas en les que s’anuncien noves retallades de sou d’empleats públics i augments de taxes als ciutadans.


dimarts 29 de novembre Trobada per una Iniciativa Penal Popular contra els responsables de les retallades a la sanitat catalana, a l’Ateneu Roig, C/. Ciudad Real 25, Vila de Gracia, Barcelona, a les 19:30.

Podeu veure una petita ressenya i fotos de la trobada a Iniciat el camí cap a una Iniciativa Penal Popular


dissabte 3 de desembre, 4rt #tallscontraretallades R de raons.


dilluns, 5 de desembre , a partir de les 23 i fins les 24 hores entrevista a Antoni barbarà al programa La Nit de Ramón Miravitlles de la COM Ràdio, on parlarà de retallades i també de sanitat i per sobre de tot de salut .

Per escoltar l’entrevista cliqueu aquí.



del 4 al 9 de desembre, #acampadacanruti. Des de diumenge dia 4, els companyxs d’Acampada BDN juntament amb Can Ruti, estàn acampats a porta de l’Hospital contra les retallades en Sanitat.

Consulteu la GRAELLA D’ACTIVITATS que es faràn durant la setmana reivindicativa.

Veieu la crònica de l’assemblea.


divendres, 9 de desembre, , a partir de les 10 del matí i fins les 21 hores Jornada d’Acció Ciutadana a l’hospital de la Vall d’Hebron, organitzat per la coordinadora de la zona SAP Muntanya. Cliqueu sobre la imatge per veure els actes de la jornada .

dilluns 12 desembre, de 19:30 fins a les 21:30, al Centre Antonio Machado (Av/ Costa Blava cantonada amb C/ Menorca) de Badia del Vallès, xerrada-debat sobre les actuals retallades que pateix la sanitat pública amb el Doctor Antoni Barberà, secretari de la Plataforma “Dempeus per la Salut Pública”.


dilluns 12 de desembre, lliurament dels premis Proteus, al Col·legi de Doctors i llicenciats, en Filosofia i Lletres de Catalunya (Rambla Catalunya, 8, pral. – Barcelona). Al bloc del Premis Proteus trobareu la relació de tots els candidats finalistes en les set categories establertes.


dimarts 13 de desembre a les 19h: Cinefòrum «Sicko», una comèdia sobre 45 milions de persones sense salut pública al país més ric de la terra.

Director: Michael Moore (2007).

  • Al Centre Cívic Pati Llimona c/ Regomir, 3. Barcelona. Metro L4 (Jaume I).
  • Dins del cicle LA DEMOCRÀCIA SECRESTADA
  • Organitza % attac-acordem.

dimarts 13 de desembre, a les 19:30 a l’Ateneu de Sant Cugat (Plaça Pep Ventura, 1) Conferència-debat En defensa de la sanitat pública a càrrec de l’Àngels Martínez i Castells.

Veieu el resum de la intervenció de l’Àngels al seu bloc: Reivindiquem la Salut, defensem la ciutadania


dimecres 14 de desembre, Concentració en defensa dels llocs de treball dels serveis públics, a les 17:30 a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona. Veure la resta de convocatòries.

Veure: Milers de funcionaris protesten contra les retallades a la plaça de Sant Jaume


L’Acadèmia de Ciències Mèdiques. C/ Major de Can Caralleu, 1-7 08017 Barcelona

dijous 15 de desembre, Commemoració dels 25 anys de la llei General de Sanitat i Presentació de l’Informe: Per un millor Sistema Públic de Salut,a les 17 h a la sala d’actes de la CAMFIC Carrer Diputació 316 Barcelona.

Organitza: CAPS, Dempeus per la salut, ACDSP-FADSP, FOCAP, GREDS-EMCONET (UPF)
Amb el suport: CAMFIC, Plataforma Prou retallades, Ciutadans pel canvi
 

Veure l’informe presentat:

ANÀLISI DEL PRESSUPOST DE SALUT 2011 I PROPOSTES ALTERNATIVES PER MILLORAR EL SISTEMA PÚBLIC DE SALUT.


divendres 16 de desembre, a les 5 tarda a l’IES Esteve Terradas i Illa, a Cornellà de Llobregat, ens han convidat a Dempeus per formar part del debat sobre la crisi i les retallades, anirà l’Àngels Martímez Castells, hi haurà mès economistes i gent del 15M.


diumenge 18 de desembre, el Baix Llobregat marxa contre les retallades, a les 12 h. confluència al pont de 4 camins (entre Molins de Rei i Sant Vicens dels Horts) de les 4 marxes provinents dels 4 racons dels Baix Llobrega


dilluns 19 de desembre, Manifestació Per una sanitat pública i de qualitat, a Santa Coloma de Gramanet.

Recurregut: Sortida Plaça del rellotge, seguint per Mosent Cint Verdaguer fins a av. generalitat, per on continuarem fin a la plça de la Vila


dimarts 20 de desembre, a les 11h a la Plaça Sant Jaume cassolada contra l’Avantprojecte de Llei de Pressupostos per l’any 2012 que presenta el Govern de la Generalitat.


dimarts 20 de desembre a les 19h: Taula rodona

El desmantellament de la sanitat pública, amb Àngels M. Castells (Dempeus), Roger Bernat (ACDSP) , J.R Laporte (Fundació ICF) i Agustí Colom (CAPS)

  • Al Centre Cívic Pati Llimona c/ Regomir, 3. Barcelona. Metro L4 (Jaume I).
  • Dins del cicle LA DEMOCRÀCIA SECRESTADA
  • Organitza % attac-acordem.

dimarts 20 de desembre, de 19:00 a 21:00 hores, a la sala d’actes del Centre Cívic Pati Llimona, organitzat per ATTAC ACORDEM.

Acte inaugural 11 d’octubre


dimecres 21 de desembre, 17.30h protestarem davant del Parlament de Catalunya. cassolada contra l’Avantprojecte de Llei de Pressupostos per l’any 2012 que presenta el Govern de la Generalitat.


Consulta el programa


28D Convocatòria: Hem perdut la innocència, ja no creiem les seves mentides!


Deja un comentario