DEMPEUS

logo de DempeusLes persones que formem part d’aquest co·lectiu considerem que el moment present és determinant pel que fa al futur de la sanitat i la salut a Catalunya i ens pronunciem en defensa del Sistema Nacional de Salut amb tot el seu caràcter assolit: públic, universal, de qualitat, integral, solidari i d’ equitat garantida.

Dempeus es va començar a formar al setembre de 2008 i la presentació pública es va fer el 19 de febrer de 2009 a l’Ateneu. Des de llavors estem participant i promovent actes en defensa de la salut pública, que malhauradament cada cop està més malmesa.

Ens podeu seguir al nostre bloc i també a Punts de Vista i a La Ratera.

27 respuestas a DEMPEUS

  1. Hermelinda dijo:

    Hola,
    M’agradaria saber la vostra opinió respecte a la SIDA, ja que m’he trobat que hi ha una asociació que diu desmantelar la gran mentida que l’envolta. Entenc que és una malaltia creada per, suposo, la indústria farmacéutica (reconec que no els he lllegit gaire per tant no puc donar una explicació gaire tècnica). A més no són els únics amb aquesta opinió.
    Desde Dempeus em podieu dir alguna cosa?
    Per cert m’agrada el nou format.
    Felicitats i endavant! son temps difícils però lluitarem!

    Hermelinda

    • Jose Manuel dijo:

      Hola Hermelinda,

      Sempre he pensat que el SIDA és una malatia creada en laboratori, amb aixó estic d’acord amb tú, peró crec que no desenvolupat per la indústria farmacèutica sino pel govern americà. Apareix als anys 80, amb el Reagan i el govern de la dreta més rància al poder, i curiosament al principi només afetava als drogodependents, les prostitutes i els homosexuals, l’enfermetat perfecta per acabar amb aquestes «xacres» pels republicans. Peró, evidentment, se`ls hi va anar de les mans.

      Caldrà un altre Wikileaks o que passi molt de temps per que s’arrivi a desclassificar aquesta informació, si mai s’arriva a fer.

      Slts.

    • montse dijo:

      hola
      hay que tener mucho cuidado con esas informaciones, porque han generado mucho sufrimiento.
      los negacionistas han sido realmente un problema de salud publica y han sido denunciados varias veces como atentado a la salud publica
      su información esta superdesfasada y siguen repitiendo lo mismo sin mucho criterio

  2. Llorenç dijo:

    Soy un ciudadano de 72 años que siempre pagó sus impuestos y que soñaba con que al paso de los años la Enseñanza y la Sanidad mejorarían, creía en la Democracia, la Justicia y la Política (en la religión dejé de creer de niño) a día de hoy he dejado de creer en la ¿democracia?, ¿la justicia? y ¿la política? Nunca imaginé que el cinismo, la mentira y el juego sucio llegara a estos niveles. Quienes son estos impresentables que en nombre de estos tres poderes poseen los medios y solo por el echo de tener una mini-mayoría son elegidos en representantes de los ciudadanos y manejan al antojo de los dueños del mundo, aquello que con nuestros impuestos y esfuerzo logramos crear en parte y ahora lo venden, venden lo que es nuestro o sea que cual simple «trilero» te lo roban con malas artes y mentiras cediéndolo a cambio de treinta monedas a la delincuencia nacional e internacional. ¿Que armas tiene el pueblo para acabar con este expolio? Por favor, pido a los ciudadanos honrados, como son los intelectuales, médicos, jueces y políticos honrados (que alguno habrá, lo sé) que nos organicen, despierten a esta ciudadanía adormilada y hagamos entre toda la gente honrada una lucha sin demora para acabar con tanta injusticia. Parece que se vanaglorian de haber vencido al terrorismo de ETA ¿y el terrorismo que practican los gobiernos con estas nuevas «retallades» y expolios en nombre de su democracia.
    ¡Ah! y no tengo hijos, y si me preocupo es por los que van a quedar al margen de una minoría de estafadores.

  3. Llorenç dijo:

    Se me olvidaba, como se come eso de reagrupar a Bancos y Cajas para hacerlos mas rentables y en cambio a la Sanidad se la trocea para el mismo fin, o los políticos son unos ineptos o nos toman por imbéciles, que los convierten en mas ineptos todavía.

  4. encarna dijo:

    Como trabajadora de Sanidad y usuaria de ella, estoy muy preocupada.Los políticos lo único que les importa es destrozar los pilares del bien estar de nuestra sociedad.Ellos cuando están enfermos se van a sus ( Clínicas PRIVADAS QUE PAGAMOS ENTRE TODOS)Es una vergüenza lo que están haciendo?Se trocean la sanidad para re partirla entre ellos y sus amigos.No hay políticos harrados que se planten ante estos ataques a la sanidad para mantener que todos podamos tener unos derecho igual que ellos cuando están enfermos.

  5. Pingback: Dempeus i units, aturarem la salvatgia i farsa de Departament i cia, i Govern! « unitspelcap

  6. 15mbcn.tv dijo:

    Vídeo «Concentració per les retallades en sanitat»

    Vídeo «Nit de vetlla per la sanitat pública»

  7. Mercedes Navarro Martínez dijo:

    Hola , soy Merche y pertenezco al 15-M de Olesa de Montserrat.
    En primer lugar, tenemos recogidas unas 4000 firmas contra los recortes. Las frecogimos mientras estábamos encerrados en el CAP para que no cerraran urgencias.
    ¿Donde es mejor que las llevemos? ¿ Como tenemos que presentarlas?..
    Por otra parte estamos muy interesados en todo lo que haceis
    ¿Podríais venir a Olesa a dar una charla?
    Muchas gracias

  8. Carmen Bono Vosseler dijo:

    Bona tarda,
    Soc infermera i treballo al hospital Vall d’Hebron com professora de la UAB.
    M’agradaria saber com col•laborar amb vosaltres treballant de forma directa i activa.
    Moltes gràcies
    Cordialment
    Carmen Bono

  9. Lara dijo:

    Si senyor! Endavant la IPP!! Una idea: feu servir http://avaaz.org Aquesta web aconsegueix milions de firmes en moments clau, monta campanyes de trucades masives etc, i amb aquesta tàctica han aconseguit canvis reals en diversos paisos http://www.avaaz.org/es/highlights.php Hi ha moltes webs per recollir firmes, però aquesta té una forma de funcionar més efectiva i sobretot, imagineu-vos reunir centenars de milers o de milions de firmes de persones de l’ESTRANGER donant suport a aquesta IPP i/o al fi de les retallades sanitaries, i entregar-les en un acte públic amb premsa etc… seria impactant

  10. maria dijo:

    ICAM DESEMPEÑA UN PAPEL, QUE ES EL DE ENFERMAR MAS AL PACIENTE.
    EN MI CASO SE NIEGAN A DARME LA BAJA MEDICA A PESAR DEL INFORME MEDICO
    Y EL TRABAJO QUE DESEMPEÑO, QUE AGRABA MAS LA PATOLOGIA QUE PADEZCO.
    PENDIENTE DE INTERVENCION QUIRURGICA DEL MANGUITO ROTADOR.

  11. Mª Àngels Farran Selva dijo:

    Bona nit,
    vull denunciar la inferioritat de condicions en que ens trobem els ciutadans catalans respecte als de la resta de l’Estat en un tema tan important com és l’autorització de medicaments. Al meu pare, amb un càncer de pròstata que ha fet metàstasi als ossos no se li està autoritzant el tractament que el seu oncòleg li prescriu : un medicament , abiraterone, que està autoritzat i s’està receptant a l’estat espanyol però aquí resulta que la Generalitat encara no l’ha autoritzat. La veritable raó la sabem tots, l’elevat cost d’aquesta medicació .
    Fins quan hem de seguir aguantant que els criteris econòmics siguin els que tinguin més pes quan parlem de salut?
    Àngels

  12. MG dijo:

    No puc entendre com es possible que tothom es queixi de les retallades i ningu s’hagi adonat que son oberta i descaradament ilegals. Els denuncien per denegacio del deure de socors i coses similars. Jo crec que sel’s hauria de denunciar per promoure, dirigir o organitzar l’abandonament colectiu i manifestament ilegal d’un servei public (article 409 del Codi Penal).
    Ho explico:
    Representa que Espanya es un ESTAT DE DRET. A diferencia dels particulars, l’administracio nomes pot fer el que la llei li permet. Ha de seguir els procediments establerts. Hi ha d’haver unes resolucions, uns actes administratius, en definitiva, s’han de fer les coses tal com marquen les lleis, no es poden fer al «tuntun» tal com sel’s acudeix. Si es decideix tancar un servei, s’ha de comunicar las interessats, publicant la mesura o notificant-la segons els casos. Ha de ser objectiva, raonada, i ha de provenir de l’organ competent. S’han de donar uns terminis, i s’han de poder presentar al.legacions, etc. No es pot dir «la setmana que ve tanco» i tancar, aixi per la cara!!!.
    Em consta que la majoria de tancaments i retallades s’han fet per la via de fet, sens seguir els procediments que la llei estableix. En tot cas, el que es segur es que no s’han comunicat en forma. S’han desplaçat i acomidadt treballadors, avisant-los de paraula d’un dia per l’altre, sense coneixement dels seus representants sindicals. I sa’han tancat els centres, sense informar adequadament als usuaris. No se de cap cas en que s’hagi respectat el principi d’audiencia dels interessats.
    AIxi les coses, es tracta d’actuacions per la via de fet que son ilegals. I no es tracta de l’abandonament dels serveis publics?
    Prescindeixo de la utilitat o frerquentacio que tinguessin. No te res a veure amb la potestat d’autoorganitzacio en que ho volen basar tot. No tenen la facultat de saltarse els procediments.
    Simplement es tracta de tancaments ilegals perque han prescindit totalment dels mecanismes previstos per la Llei.
    ENTRE TANTA GENT QUE PROTESTA NO PUC ENTENDRE COM NINGU HA DENUNCIAT AIXO. SI FAN EL QUE ELS HI DONA LA GANA SENSE SEGUIR ELS MECANISMES PREVISTOS, QUI GOSA DIER ENCARA QUE ESTEM EN UN ESTAT DE DRET.????

    • carme dijo:

      Estem totalment anestesiats. Hem de començar a dir prou. Recomano entrar a -Ataque al poder- .Vaig entendre tot el que pretenen les males persones que gobernen. Tenim feina a fer. Salut.

  13. Pakita dijo:

    Us vull preguntar, Si sabeu quantes persones amb cartilla de SS.SS. hem obtat per la desobediència civil de no pagar el € per recepta?
    Avui a les notícies i al diari ARA surt un article fent unes valoracions que són les següents: Els impagaments registrats no arribin ni al 0,1% i no és tradueixen en una multa per a l’usuari fins que no s’arriba als 60 euros impagats.
    Ho pregunto perquè aquest cap de setmana he assistit a una reunió on s’ha informat amb certes reserves que a Catalunya érem unes 20.000 cartilles.
    És veritat? si és així rebatreu les informacions del Cat-Salut a través de les xarxes socials o bé des de la vostra web, ja que tots sabem com manipulen els polítics la informació. Pakita

  14. Pingback: Un Milió de Gràcies | Dempeus per la salut pública

  15. Pingback: L’Elena diu, en nom de Dempeus: “un milió de visites al bloc, un milió de gràcies” « Punts de Vista

  16. Llorenç dijo:

    Bueno, bueno, lo que está ocurriendo en el Sat Pau (entre otros) es increíble, la corrupción es interminable, los negocios turbios de los mal llamados gerentes (mafiosos digo yo). Últimamente ha salido entre otros el repugnante asunto de Ricard Gutiérrez Martí, con sus sueldos millonarios luego de haber dejado su «trabajo» cobrando durante siete años (creo) un sueldo entre 80.000 y 110.000€ y recibiendo además en premio a su corrupta actuación 158.000€ por su despido. Ahora esta el asunto de hacienda en este Hospital y no os perdáis la noticia de hoy en el País http://ccaa.elpais.com/ccaa/2013/03/25/catalunya/1364242741_572031.html Parece increíble ¡verdad! pues no lo es y otras muchas cosas mas, las que se saben y las que están en vías de saberse, ahora está también lo del asunto de las listas de espera otra nueva corrupción en vías de desarrollo para indignación de los propietarios del «inmueble» que somos los que con nuestro trabajo y sudor a veces muy amargo llegamos a construir y estos «delincuentes» nos lo están robando. ¿Sr. Boi está al tanto de lo que ocurre en la Sanitat Catalana o solo se dedica a sus empresas privadas? y las de sus socios multinacionales.

  17. Victoria dijo:

    Tendríamos que formar una plataforma ciudadana para la defensa de la sanidad pública como ya existe para los deshaucios. Ir a manifestarnos a la Pl. Sant Jaume día tras día para que decirles que no nos sentencien a muerte (largas listas de espera que afectan a los casos más graves).
    Silenciosamente, han privatizado los quirófanos de los Hospitales públicos y a los médicos, cirujanos, enfermeras y demás especialistas de la Seguridad Social. Han cerrado y anulado plantas enteras de hospitales (como si sobraran … ).
    No consintamos que el gobierno nos expolien como a las víctimas de la estafa de las preferentes¡

  18. oscar dijo:

    Hola soy periodista de Las Mañanas de Cuatro. Necesito ponerme en contacto de forma urgente con vosotros. Mi teléfono es el 618699451. Gracias

  19. Grigoras ciprian dijo:

    Buenos dias, tengo una pregunta i agradeceria si alguen me podria indicar la respuesta, . Donde y como podria denunciar el catsalut por que no se como me exlueron del CAP al que pertenezco. Me dijeron que me he transladado de catalunya cosa que no es verdad ,desde 2008 no je ido ni si quiera de vacanciones. Muchisimas gracias.

  20. Merce Juan dijo:

    Bona nit,

    M’agradaria comentar un tema que no he vist que hagi suscitat tema. JA fa temps estic investigant el tema de Final de vida de les persones i la veritat que el futur es un tant preocupant i desabedor. Hi un núbol de serveis en aquest tema generats per uns personatges en concret. que nomès ets concient quant et toca a prop. No se buscar mes informació interna i analizar els intrinculis que han generat. Tinc les meves sospites però la trama no la se buscar.
    A mes hi ha un aprofitament de que les persones no en parlen, de la tanatofobia social, y de la por a comentar cap cosa pq es considera com a normal.

    Per tant si poguessim obrir el tema del final de dia de les persones i col.laborar plegats estaria encantada.

    Mercè Juan

  21. Miquel Pasto dijo:

    soc Ginecoleg de primaria
    i estic amb ganas de colaborar
    Voldria parlar amb Toni Berbara

Deja un comentario