Programa d’accions a l’Espai Sanitat Pública els dies #12M15M a Barcelona


PROGRAMA ESPAI SANITAT PUBLICA #12M15M – Barcelona

Nota: aquest programa ha estat el·laborat entre diversos grups en Defensa de la Sanitat Pública a Barcelona.

Per a veure el calendari de les accions a Barcelona de tot el #12m15m: http://12m15m.acampadadebarcelona.org/es

Dissabte 12 

Tant els horaris, com el programa son provisionals, s’acabarà de concretar a la plaça (les accions a l’assemblea de diumenge). Consulteu el planell que hi haurà a l’espai Sanitat Pública. 

Diumenge 13

 • 11h: Joan Ramon Laporte (cap de farmacología Vall d’Hebron), Pep Martí (CAPS – Centre d’Anàlisi i Programes Sanitaris)
 • 18h: Iniciativa de la PARS – Clara Valverde i Carlos Jimenez Villarejo presenten la denúncia de la PARS devant la Fiscalia Superior de Catalunya
 • Assemblea preparatòria de les accions del 15M.

Dilluns 14

 • 12h: IPP – Angels Martinez Castells i Toni Barberà presenten la Iniciativa Penal Popular
 • 17h: Xerrada Sanitat al Fòrum dels Pobles. Moviments en Defensa de la Sanitat Pública: Accions, Propostes i Reptes Debat sobre la Sanitat Pública.
 • 19h: Ramon Serna (Llibre: “Por nuestra salud”) i Albano Dante de la revista Cafè amb llet

Dimarts 15

 • 9h-10h: (Hora per acabar de confirmar):  Entrega Masiva d’adhesions a la denúncia de La PARS devant la Fiscalía Superior de Catalunya. Del 12 al 15 es recolliran a la plaça (a l’espai Sanitat) les adhesions amb autorització de les persones que no puguin venir a l’acció. Per aquestes adhesions amb autorització recordeu que necessitarem una fotocòpia del DNI. Més informació a:  http://afectadasporlosrecortessanitarios.wordpress.com/adhesions/adhesiones/
 • Hora per confirmar: Plantament d’un Cementiri Sanitari. 
 • Hora per confirmar: Desinfecta la Sanitat Pública de la plaga de lladres que venen la teva Salut. 
 • Hora per confirmar: ”Que no te la metan con el Euro x Receta”
 • Hora per confirmar: Una almoina per poder pagar la Sanitat que Governs (i Mercats) ens neguen.

l’assemblea de Diumenge 13 prepararem les accions de Dimarts. Hi ha més idees i per suposat podeu portar les vostres. Proposem Diumenge per acabar de concretar les accions i poder-les difondre amb temps.


MANIFEST SANITAT #12M

Gràcies a la crisi, millor dit estafa, els nostres polítics ens neguen:

 • una vivenda digna on poder protegir-nos,
 • una feina que ens dóni de menjar,
 • una educació per poder pensar

Tot això és robar-nos la salut i a sobre pretenen acabar amb el sistema sanitari públic que tenim!! Ho fan conjuntament amb els mitjans de comunicació públics dient-nos que hem viscut per sobre de les nostres possibilitats i que ara no hi ha diners…

 • Com és possible que mentre anunciaven que calia estrènyer-se el cinturó i que caldria fer retallades, s’anunciès també la desaparició de l’impost de successions?
 • Com és possible que mentre anuncien que redueixen el sou als funcionaris, Artur Mas cobra 80.000 € bruts, 30.000 més que el Sr. Rajoy?
 • Com és possible que anunciïn una retallada de més de 7.000M€ mentre es permet un frau fiscal de 90.000M€?

Les diferències socials cada vegada són més grans i sumades a les mesures d’austeritat, retallades i privatitzacions, ja no tant encobertes, dels serveis públics, aquestes no fan més que accentuar-se i créixer.

El suposat “estalvi sanitari” comporta:

 • Que migrants i majors de 26 anys que no hagin pogut cotitzar no tinguin dret a l’assistència sanitària continuada.
 • Que els pensionistes paguin un euro més el 10% de cada medicament cobrant pensions miserables i amb l’amenaça d’ingressos hospitalaris continus si les deixen de prendre .
 • Que les persones amb malalties importants i pocs recursos no puguin utilitzar les ambulàncies per anar a l’hospital a rebre tractament, agreujant la seva malaltia.
 • Que les persones sense ingressos no pugui pagar les pròtesis impedint que puguin mantenir la seva qualitat de vida.

Però ells segueixen dient que aquestes retallades són necessàries i que amb elles estalviarem!! Mentida!!!

Queda ben demostrat que és una privatització encoberta!! Desmantellant el sistema públic, fomenten la por, amb l’únic objectiu de captar el major nombre de nous clients de les mútues!!

La cúpula sanitària que ens governa està formada per lladres amb interessos en el sistema sanitari privat, ineficient i més car a la llarga!!!

Ja està bé!!

No acceptem ni una retallada més.

La sanitat SEMPRE: pública, universal, gratuïta i DE QUALITAT!!!


 • Por qué salir a la calle el 12M

Nuestros gobernantes, tanto de Catalunya como del Estado Español, pretenden acabar con el sistema sanitario público que tenemos. Se ayudan, en su discurso, de los medios de comunicación, y bajo el parapeto de la crisis nos repiten constantemente que no hay dinero y que hemos vivido por encima de nuestras posibilidades.

Sus argumentos no se sostienen. Predican austeridad pero mantienen sus salarios y privilegios, Mientras recortan y privatizan, permiten que el fraude fiscal se amnisitie con un 10% de lo defraudado. Nuestros gobernantes tienen intereses en el sistema sanitario privado y lo hemos demostrado.

Y, por si esto fuera poco, su principal argumento, la insostenibilidad del sistema, es completamente FALSO. España dedica tansólo el 6,5% del PIB a Sanidad mientras que la media de la UE es el 7,5% ¿No será que la Sanidad Pública está infrafinanciada?

 • Por qué actuar el 15M

Porque después de un año seguimos peor y con previsión de que aún vayamos a sufrir más recortes y no sólo en Sanidad. La sangría empezó en Catalunya pero cada vez más va aumentando en el resto de España. Creemos que debemos seguir luchando. Nuestros objetivos son crear red y solidaridad con el resto de luchas, promover la objeción de conciencia y la resistencia activa frente a la desvergüenza de pretender quitarle la sanidad a las personas (sea de donde sean) y seguir denunciando y demostrando que se están haciendo ricos a costa de nuestra vida.

Están privatizando, quieren privatizar, privarnos de nuestra voz y de lo que es nuestro. No cedemos ningún espacio, espacios por los que lucharon nuestras madres y padres, espacios que tenemos que defender para nuestrxs hijxs y nietxs. Los “administradores” neoliberales están impidiendo el acceso a la sanidad a lxs pobres, a lxs migrantes, a lxs enfermxs, a lxs más de 26 años, con sus recortes, sus leyes y sus negocios. Nosotrxs seguimos porque sabemos que esto no es “un tiempo excepcional”, sabemos que esto es la estrategia a largo plazo del neoliberalismo. Por eso seguimos. Somos resistentes, creativas y somos el 99%. No nos despistamos ante la autoridad fascista. Sin miedo ni violencia decimos que lo peligroso de nosotras es que no sabemos aún todo de lo que somos capaces. Sin miedo ni violencia seguimos nuestra historia de amor con la liberatad y la justicia. Llevamos un año sorprendíendonos en las plazas y barrios del mundo y vamos a seguir sorprendiendo a los que nos quieren robar y esclavizar.

Anuncios

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Convocatorias, Salud pública, sanidad pública y etiquetada . Guarda el enlace permanente.

2 respuestas a Programa d’accions a l’Espai Sanitat Pública els dies #12M15M a Barcelona

 1. Pingback: Programa d’accions a l’Espai Sanitat Pública els dies #12M15M a Barcelona | Boletín Informativo de la Sanidad Pública

 2. Pingback: #12M-15M Som la solució: sortim al carrer « Punts de Vista

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s