Per una catalunya social, PROU RETALLADES!


Trobada 19 de juliol de la Plataforma PROU RETALLADES!

La plataforma Prou Retallades!, que aglutina entitats socials i sindicats, ha reclamat aquest dimarts al govern català que convoqui una consulta popular perquè els ciutadans decideixin sobre el model de serveis públics que volen i han anunciat que, si no ho fa, la promouran pel seu compte. Coincidint amb la tramitació al Parlament dels pressupostos de la Generalitat per al 2011, aquesta plataforma ha fet públic un manifest que denuncia que les retallades dels serveis socials que està portant a terme l’executiu d’Artur Mas «responen a l’objectiu de dur a terme un canvi de model social de transició de la gestió pública a una privada i mercantilitzada».

Per fer front a uns comptes que qualifiquen d'»antisocials», les entitats agrupades entorn a aquesta plataforma demanen al Govern que «consulti la ciutadania sobre el model social que està implantant amb les retallades sobre els serveis públics i les modificacions legislatives que està impulsant». En el manifest, anuncien mobilitzacions per a la tardor si el Govern no pren nota d’aquesta petició.

Els secretaris generals de CCOO i la UGT a Catalunya, Joan Carles Gallego i Josep Maria Álvarez, respectivament, que han estat presents a l’acte, han assumit la reclamació de la consulta popular i han advertit que el govern de CiU haurà de fer front a protestes al carrer si no canvia de política.

La plataforma Prou Retallades! es planteja recórrer a la llei que regula les consultes populars a Catalunya, que emana de l’Estatut, i que preveu la possibilitat de convocar un d’aquests referèndums a través de la recollida d’un nombre determinat de firmes.

Llegeix i descarrega el manifest PER UNA CATALUNYA SOCIAL,
PROU RETALLADES !

Al següent video podeu escoltar les declaracions de Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO de Catalunya, i Àngels Martínez, de la plataforma ‘Prou retallades!’, efectuades el dimarts 19 de juliol de 2011.

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Salud pública, sanidad pública y etiquetada , , , , . Guarda el enlace permanente.

3 respuestas a Per una catalunya social, PROU RETALLADES!

  1. Pingback: Per una Catalunya Social: Prou Retallades! « Punts de Vista

  2. Pingback: El personal de salut, amb tot el dret, defensa els seus drets! « Punts de Vista

  3. Pingback: Consulta Popular | ASAMBLEA VINARÒS

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s