Xoriçada reivindicativa a Girona contra les retallades en salut


Ahir al  matí a Girona, es va fer una presentació de la Iniciativa Penal Popular i es va projectar el vídeo “El Robatori més gran de la història de Catalunya” i va tenir lloc a la Rambla de Girona la gran xoriçada popular contra les retallades i un tancament nocturn als CAPs de la comarca de la Selva. Així ho recull el Diari de Girona:
.

La plataforma reprèn les protestes amb una tancada als ambulatoris de la Selva per criticar la clausura nocturna

La xoriçada contra les retallades celebrada ahir a la Rambla de la Llibertat de Girona. marc martí

Després de més de mig any del tancament nocturn dels centres d’atenció primària a la comarca de la Selva, la plataforma «La Selva Units pel CAP» va reprendre ahir els actes de protesta pel tancament nocturn dels centres de la comarca. Mitjançant una xoriçada reivindicativa a Girona, els protestants van criticar que els màxims gestors del Departament de Salut utilitzessin el motiu de la crisi econòmica per desviar fons de la sanitat pública cap a mans privades.

Segons el moviment, les plantes i quiròfans tancats a causa de les retallades passaran a «ser gestionats per empreses privades». Els protestants van recollir signatures en suport a la iniciativa penal popular impulsada pel moviment «Dempeus per la Salut«.

Segons un dels portaveus del moviment «La Selva Units pel CAP«, Jordi Romero, les retallades en l’àmbit sanitari «no són una conseqüència de la crisi econòmica«. El portaveu ha assegurat que la crisi actual és una «excusa» que utilitza el Govern i els gestors del Departament de Salut per «desviar fons de la sanitat pública cap a l’àmbit privat«. Romero va carregar contra el conseller de Salut, Boi Ruiz, el president de l’Institut Català de la Salut, Josep Prat, i el president del consorci hospitalari de Catalunya (CHC), Ramon Bagó. Segons el portaveu, els tres directius estan «totalment desautoritzats» pels seus «compromisos i relacions» amb el sector de la sanitat privada.

Els protestants instal·lats a la Rambla de Girona van repartir diversos fulletons on destacaven les relacions dels diversos gestors actuals de la sanitat pública amb el sector privat. A més, van exposar el documental «El major robatori de la història de Catalunya» realitzat per la revista digital «cafeambllet.com«. En aquests fulletons informatius es destacava que el conseller havia estat director de la Clínica Teknon, el president de l’Institut Català de la Salut havia estat el president de l’empresa Innova i el president del consorci hospitalari és actualment el president del grup Serhs.

Segons la plataforma reivindicativa, la xoriçada d’ahir a Girona ha estat un acte en suport a la reobertura dels CAP durant la nit i una manera de «fer front a la gran campanya del Govern de la Generalitat basada en la crisi econòmica«. Romero va assegurar que el missatge del Govern sobre la manca de recursos i la necessitat de retallar en l’àmbit sanitari és «un llenguatge pervers» que genera por a la població. «Quan els ciutadans estan plens de pors agafen tot allò que els ofereixen i ho fan contents» va detallar el portaveu del moviment.

Tancada simbòlica
Els protestants es van tancar ahir a la nit als CAP d’Arbúcies, Hostalric i Breda, en un acte de pressió per reivindicar la reobertura de les urgències nocturnes. El moviment va realitzar diverses xerrades i va mostrar el reportatge que ja s’havia projectat durant el matí.

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en IPP, Salud pública, sanidad pública y etiquetada , , , , , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s