19 de gener: 2ª trobada per una Iniciativa Penal Popular contra els responsables de la sanitat pública a Catalunya


Ens acostem al dia 19, a les 19 hores… CONFLUINT a l’ Ateneu Roig

Tal com es va acordar, el proper i ja proper dia 19 de gener, a partir de les 19 hores,  celebrarem als locals de l’Ateneu Roig de Barcelona (Gràcia), C/ Ciudad Real, 25  (metro Línia 4 –groga- Joanic) una segona trobada general de persones i entitats  per tal de tractar sobre una Iniciativa Penal Popular pel tema retallades sanitàries.

Va ser el 29 de novembre passat quan unes seixanta persones, moltes en representació d’entitats ben diverses i plurals, vam decidir d’explorar i actuar en la direcció d’imputar als responsables polítics de les brutals retallades en salut, és a dir al  Departament de Salut i al mateix Govern de la Generalitat, des de diverses perspectives jurídiques i legals.

Tot i que estem parlant d’unes poques setmanes, les coses  (aturada d’inactivitat per festes inclosa) estan funcionant molt ràpidament i eficaç.

Un petit Grup Impulsor ens vam reunit posteriorment per treballar les formes de desenvolupament. De fet es van constituir inicialment tres comissions base cara la feina: -jurídica, -organitzativa i –mediàtica o d’extensió. Totes tres obertes a noves incorporacions i en el propòsit d’arribar a una data, la del dia 19 de gener, on poder seure, debatre i decidir amb i com col·lectiu auto- convocat per seguiment del tema.

Tanmateix la violència de les agressions és tan extrema que les situacions derivades son presents a la quotidianitat del patiment social i ciutadà. Nous casos d’incidències, d’efectes negatius directes i col·laterals, i una llarga llista de problemes i greuges.

Molts d’ells comencen a aparèixer als medias., malgrat el control estricte de l’Administració i la seva llarga ma.  La realitat és aclaparadora.

Alguns casos han esta tan greus que han acabat amb resultats de mort o mala praxis d’atenció atribuïble al fet mateix de les retallades.  Alguns casos de conflictes d’interessos, d’incompatibilitats manifestes, van despuntant a mitjans lliures i conseqüents. Molt especialment el fil informatiu impulsat pels companys de Cafè amb Llet i a Diari de Girona, dels que Dempeus ha donat continuada notícia.

També la gran novetat d’una denuncia des de Reus, via regidor de la CUP i altres companys, contra el Director de l’ICS, Josep Prat i l’entramat Ramon Bagó, Carles Pellicer, i el mateixos Boi Ruiz i Artur Mas al final del cabdell. Una gran notícia que volem assenyalar i que sobre la qual volem felicitar l’actitud d’aquets companys.

Des de Dempeus, igual que esperem des de molts altres entitats que confluïm en el procés, ens sembla oportú de començar a recordar ara aquesta convocatòria. I per això aquestes breus línies.

Entre totes i tots anirem decidint, junts i plegats, confluint i sumant, quines son les accions més adients, ràpides i oportunes per passar de la resistència (que pensem prolongar el que calgui) a l’ ofensiva i començar a demanar responsabilitats, denunciar públicament  i exigir aplicació deguda per justícia.

De bon segur serà una assemblea tant rica i gratificant com va ser la mencionada de novembre i esperem que tant útil i operativa doncs les nostres legítimes reivindicacions no poden  esperar ni un dia més.

Us hi esperem !!

Recordeu;

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Salud pública, sanidad pública y etiquetada , , , , . Guarda el enlace permanente.

3 respuestas a 19 de gener: 2ª trobada per una Iniciativa Penal Popular contra els responsables de la sanitat pública a Catalunya

  1. Nuria Marti Sato dijo:

    Ei! Suposo que sou conscients de l’errada del cartell on hi posa 19 de novembre?

  2. dempeus dijo:

    Dons no erem conscients … gràcies per l’avís, ja ho hem esmenat.

  3. Pingback: Operación Tarjeta Roja: los gestores de la sanidad al banquillo | Más Luz

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s