Actes 2013

CONSULTA LES Convocatòries en curs

Calendari d’activitats ja realitzades, actes, manifestacions, concentracions, xerrades, cursos, …

Any 2011, Any 2012, i Any 2013 a continuació


Dimecres 2 de gener de 2013 a les 18:30 h es projectarà a l’Auditori Taulí Nou el film «La Salut, el negoci de la vida», creat per SICOM televisión i HOW audivisual & multimedia.


Dissabte 11 de Maig, xerrades i actes de Sanitat (i resta de coluctius).

A les 12:30 a la Plaça de Catalunya participa Dempeus per la salut pública.

A la imatge del costat teniu el programa de les xerrades de sanitat.

Nota: Hi ha una errada en el cartell, el mes és Maig, no Març.


9,10 y 11 de mayo, JORNADAS FADSP/OSALDE: SALUD, LA CRISIS DE UN DERECHO BILBAO.

Acceder al programa de las jornadas


Dimarts 08 de gener de 2013, a les 19:00 h, a l’Ateneu Candela, Synusia Llibreria us convida a la projecció de «La salut el negoci de la vida». Per a la seva presentació i posterior debat, comptarem amb la presència de Frederic Pahisa i Josep Cabayol, director i productor del documental.

Més info: http://sicom.cat/salutelnegocidelavida/


Dijous 10 de gener a les 7 de la tarda a Acampada Parc Taulí: Xerrada-debat sobre el negoci de la sanitat amb l’Albano Dante i la Marta Sivina, editors de la revista Cafèambllet i amb l’Esther Vivas, activista catalana.

1. Café amb llet: » Periodisme Compromés»
2. Esther Vivas: «El negoci de la crisi»


cartell acte sanitatDivendres 11 de gener a les 19:00 a la MASIA DE TRES TORRES ( C. DE LES TRES TORRES 18-20 )
GRANOLLERS

ACTE EN DEFENSA DE LA SANITAT PÚBLICA

Amb la presència d’Albano Dante de cafèAMBllet i de Carlos Rodriguez de la Coordinadora contra les retallades de Montornès del Vallès.


manifestacion1313 de enero a las 12 hs desde la Plaza de Colon al Ministerio de Sanidad en Madrid, Manifestación en defensa de la sanidad pública.


Dimarts 16 de gener a les 18:30 projecció del documental «La salut el negoci de la vida» al Centre Cultural Bellvitge (veure el mapa bit.ly/13u4qQx)


Dijous 17 de gener, a les 19:30 xerrada «Destapant el Negoci Sanitari» a Badalona al Centre Cívic Dalt de la Vila C/Germà Bernabé 1, a càrrec d’Albano Dante i Marta Sibina de la revista Cafè amb llet, i d’Ester Vives de Revolta Global.


Dilluns 21 de gener a les 17:00 projecció del documental «La salut el negoci de la vida» a la Biblioteca Central de Terrassa (bit.ly/nFRKvg)


acte VPHDijous 24 de gener a les 20.00 h. a la Sala d’actes del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (Pg.Bonanova,47-planta-0). Xerrada col·loqui entorn

Reflexions sobre la vacuna del virus del papil·loma humà

Intervindran:

  • Germana Teresa Forcades, teòloga, metgessa i doctora en Salut Pública.
  • Jordi Solà, pare d’una nena d’11 anys i doctor en Enginyeria Biomèdica.

cartell-nou-barrisDiumenge 3 de febrer a les 10 del matí Assemblea ciutadana convocada pel Front Cívic de Catalunya,

Al Centre cultural Fabra i Coats al carrer Sant Adrià, 20 a Sant Andreu – Barcelona.

En nom de Dempeus per la salut pública intervindrà Segi Raventós.


invitacion_jornadasMiércoles 6 y jueves 7 de febrero en Madrid. JORNADAS POR LA DEFENSA DE LA SANIDAD PÚBLICA.

  • 1ª SESIÓN tarde del miércoles 6 de febrero de 2013 en el Congreso de los Diputados. Carrera de San Jerónimo s/n de Madrid.
  • 2ª SESIÓN mañana del jueves 7 de febrero de 2013
    en la Asamblea de Madrid – Plaza de la Asamblea s/n

Ver el calendario detallado de las jornadas y las instrucciones para inscribirse aquí


actecornella130213Dimecres 13 de febrer, a les 18:30, conferència de Toni Barbarà i Lola Castro, membres de Dempeus per la salut pública.

Lloc: CENTRO CÍVICO GARCÍA NIETO
(Mossèn Andreu, 19)

Organitza: FEDERACIÓN DE AA.VV DE CORNELLÀ


Dimecres 13 de febrer, a les 19:00, acte públic sobre La privatització de la sanitat catalana. Què està passant a l’Hospital Clínic?

al Centre Cívic Teresa Pàmies, C/ Urgell 145


Xerrada Villarejo cartelDimecres 13 de febrer, a les 19:00. Xerrada-debat » la igualtat davant la llei, Un valor en crisi? Carlos Jiménez Villarejo.

Al Centre Cívic La Sedeta c/ Sicília 321 Barcelona


Divendres 15 de febrer, a les 19:00 h l’Ateneu Roig proyecta el documental “La Plataforma”, pel dret a l’habitatge.

Amb vista a la mobilització del #16F, projectem el documental “La Plataforma” sobre la lluita pel canvi de la Llei de l’Habitatge: per la dació en pagament, el lloguer social i per aturar els desnonaments. Després farem tertúlia, per la que comptarem amb la participació d’activistes de la PAH.

Lloc: Ateneu Roig Barcelona: Carrer Ciudad Real, 25, Barcelona. Vila de Gràcia


Dissabte 16 de febrer a les 17 hores, #16F manifestaciones: Por el derecho a la vivienda. Contra el genocidio financiero.

Barcelona: 17.00 Plaça Universitat.

Ved los vídeos e imágenes de las manifestaciones:

La PAH se concentra encontra de los desahucios


Diumenge 17 de febrer de 2013 a les 12:00 MAREA BLANCA NACIONAL

  • #17FBCNA Barcelona: el 17F a les 12 a la Plaça Catalunya
  • En Madrid: el 17F a las 12 confluyen las distintas mareas en Cibeles-Sol para la manifestación conjunta

sessio_immigracio2013Dimarts 19 de febrer de 2013 a les 13 hores. La salut de la població immigrada al nostre entorn

Moderadora Hakima Ouaarab Essadek. Unitat de Medicina Tropical i Salut Internacional Drassanes, ICS
Ponències

  • Accés a l’atenció de la població immigrant a Catalunya: una anàlisi des de les polítiques i els actors socials Maria Luisa Vázquez. Servei d’Estudis i Prospectives en Polítiques de Salut. Consorci de Salut i Social de Catalunya.
  • El nou paradigma migratori a Barcelona: de l’acollida a la convivència Ramon Sanahuja. Servei d’Immigració i Interculturalitat. Ajuntament de Barcelona.
  • Reptes per a la recerca sobre salut i immigració Lucía Artazcoz. Institut de Serveis a la Comunitat. Agència de Salut Pública de Barcelona.

LLOC: Sala d’actes, Agència de Salut Pública de Barcelona. Pl Lesseps 1, planta 1. Barcelona. HORARI: 13 a 15 hores.


Divendres 22 de febrer a les 19h al Centre Cívic de Can Cabanyes (Rambla Sant Joan, 59-77) Badalona. Presentació del llibre “El Negocio del hambre” de Felipe Aranguren.

L’acte, organitzat per la Plataforma Badalona Fem Cultura (de la qual forma part l’Ateneu Roig de Badalona), comptarà amb la presència de l’autor del llibre, Felipe Aranguren, i començarà amb el passi del documental El juego del hambre de Félix Álvarez Torres.


Dissabte 23 de febrer, manifestació de la MAREA CIUTADANA, per la democràcia, contra les retallades, contra el cop d’estat financer.

Convocatòria de Barcelona

MANIFESTACIÓ #23F
FEM-LOS FORA!!! JUNTES PODEM!!!

Uneix-te a la teva columna, assemblea, col·lectiu o acció descentralitzada i ens trobem el dissabte 23F a les 18:30 a Plaça Catalunya!

  • 17hr. Columna Antirrepressiva: Passeig de Gràcia/Casp <M> Gràcia
  • 17hr. Columna Drets Socials: Plaça de Pau Vila, 1 <M> Barceloneta
  • 17hr. Columna Laboral: Marqués de Campo Sagrado, 22 <M> Paral·lel

EN DIRECTO: Todas las mareas unidas marchan contra los recortes sociales


Dijous 28 de febrer, Marxa contra l’atur, la precarietat i per una Renda Garantida Ciutadana Recorregut:Baix Llobregat-Barcelona-Parlament.

El 28 de febrer sortirem en Marxa des de la Pl de Sant Vicenç dels Horts a les 9h., Farem parades al Consell Comarcal de Sant Feliu a les 11h., Pl de Catalunya de Cornellà de 13 a 14h. , l’Hospitalet, Can Batlló a les 16h., Pl de Sants a les 16:30 h., Pla de Palau a les 18:30 h, i finalitzarem al Parlament de Catalunya on fare entrega de la nostra carta de reivindicacions.

Veieu el vídeo de la marxa


presentació DBKADivendres 1 de març, a les 19:30 al Centre Cívic Parc Sandaru (C. Buenaventura Muñoz, 21) Acte de presentació de [des]Banka. El Front Ciutadà contra el poder financer us invita a unir-vos. Per una banca pública, ètica i social.


Renda Bàsica A4Dimecres 6 de març, a les 19:000, xerrada CAP A LA RENDA BÀSICA organitzada per ATTAC-Acordem.

Lloc: Sala D’actes del Centre Cívic La Sedeta. C/ Sicília, 321 Barcelona


10MContralATURilaCORRUPCIODiumenge 10 de març, la Plataforma PROU RETALLADES ens invita a sumar-nos activament a la convocatòria de mobilitzacions europees en el marc de la celebració del Consell d’Europa els dies 14-15 de març. Amb aquestes mobilitzacions, convocades a Europa per la CES (Confederació Europea de Sindicats) i a l’Estat per la Cumbre Social, fem una crida a la ciutadania a omplir els carrers amb grans manifestacions el diumenge 10 de Març sota el lema:

CONTRA L’ATUR I LA CORRUPCIÓ !!
NI PRIVATITZACIONS NI RETALLADES !!
La convocatòria a Barcelona serà: #10M – 12:00 des de Plaça Catalunya / Passeig de Gràcia

Ver: Decenas de miles de manifestantes salen a la calle contra el paro y por una democracia más participativa


Dimecres 13 de març, Dins del marc de la Jornada europea pel dret a la salut, la Plataforma pel Dret a la Salud organitza un acte amb la estrena del vídeo de la sèrie «La salud el negoci de la vida», amb l’especial: «Draps bruts» de la productora sicom how. (40 minuts) i posterior debat

Amb la participació de Marta Sibina de “Cafè amb Llet” i Agustí Colom economista i ex síndic
El dia 13 de març dimecres a les19h a la Sala d’actes del Centre cívic La Sedeta, c/ Sicília, 321 (entre Indústria i Pare Claret) – Barcelona – Metros Joanic (línia 4) i Sagrada Família (línia 5) Bus 15, 20, 45 i 47


1sessio_SEMINARI_FOCAPDijous 14 de març, seminari titulat “Desballestament del Sistema Nacional de Salut: passivitat o acció?” es celebrará el proper dia 14 de març a les 18h a la Casa Golferich (Barcelona), organitzat pel FoCAP.

Més informacio a Seminaris FoCAP (1): Desballestament del SNS: passivitat o acció?


Domingo 17 de marzo, una nueva Marea Blanca inundará las calles de Madrid en contra de la privatización de la sanidad pública madrileña.

Convoca la Mesa en Defensa de la Sanidad Pública de Madrid, junto a organizaciones vecinales, sociales, sindicales, colectivos ciudadanos, plataformas, profesionales, etc., todos y todas comprometidos en la defensa de la Sanidad Pública.

En Madrid, salidas desde NEPTUNO y COLON a las 12.


La semana del 11 al 17 de marzo movilización por la Europa de las personas y contra la Europa de los mercados.

Decenas de colectivos y organizaciones de toda Europa llaman a la protesta coincidiendo con la cumbre de la Unión Europea de Bruselas de los días 14 y 15.

Os informaremos aquí de las acciones que se preparen para la semana.

Ver: accionesmanifiestollamamientomotivoscontacto


cartell xerradesDivendres 15, a les 19h, a Can Trinxeria, xerrada amb el títol: Què fem amb el deute?

abans de la xerrada es farà la presentació a la premsa de la Coordinadora de moviments socials de la Garrotxa.

Jornada_SalutMentalDissabte 16 de març, Jornada de debat sobre L’atenció a la salut mental. de 10:00 a 14:00. Organitza ICV-EUiA

Lloc: Passatge del Rellotge, 2 Barcelona


Diumenge 17 de març, TERRASSA-SABADELL – Caminada conjunta per la sanitat pública, a les 12 del migdia. Convoca: La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Vallès.

LA MARXA DES DE SABADELL :

Sortida des del Consorci Hospitalari al Parc Taulí, passant per Gran Via —– carrer Vilarrubies —- Ronda Zamenhoff —- Avda. Francesc Macià —— Avda. Concòrdia —– Avda. Estrasburg (Can Llong) finalitzant al carrer Sarajevo.

MARXA DES DE TERRASSA :

Sortida des de l’HOSPITAL DE TERRASSA per carretera de Terrassa fins a Ronda Europa de Sabadell – Avda. Estrasburg (i allà ens ajuntem totes dues) La de Sabadell i la de Terrassa….

ESTÀ OBERTA A TOTES LOCALITATS QUE ES VULGUIN SUMAR…


cartell_20MDimecres 20 de març, a les 18:00 a la Plaça de Sant Jaume

CONCENTRACIÓ en defensa dels drets dels treballadors i treballadores i dels serveis públics.

Convocada per la Plataforma Sindical Unitària

<hr /
Diumenge 24 de març, Jornada Informativa sobre Sanitat, “La teva salut, el seu negoci”.

On?: Casal de Joves de Gràcia (C/ Gran de Gràcia, 190, 08012 Barcelona).

Per què?: per denunciar els abusos i els processos de privatització que s’estan produint en la sanitat pública i plantejar un debat d’alternatives al model sanitari actual per fer-lo més humà i sostenible.

Qui?: acte organitzat pel Grup de Defensa de la Sanitat Pública, les Feministes Indignades i el Grup de Treball de Sanitat de les assemblees de barri, col·lectius sorgits de l’acampada de plaça Catalunya.

Podeu veure el streming de les jornades a  bit.ly/TGHqLk


ACTE SANITAT COMPIMIDO RECT11 d’abril de 2013, acte públic sobre «El Negoci i la Gestió de la Sanitat a Catalunya», a càrrec de Toni Barbarà, metge i secretari de Dempeus per la salut públia.

Al Centre Cultural La Marineta a Mollet a les 19:00.


Divendres 12 d’abril, a les 12:00 xerrada sobre l»Estat actual de la sanitat»dins dels actes de celebració del vintè aniversari de la Universitat de Girona.

Parlarà entre altres Carmina Oliver, membre fundadora de Dempeus per la salut pública.

Lloc: Sala Gran de la Facultat de Medicina i Infermeria de la Universitat de Girona.


Xerrada sanitat Les RoquetesDivendres 12 d’abril, a les 19:00 a la sala polivalent de la biblioteca «Les Roquetes» a Sant Pere de Ribes (Garraf), col·loqui sobre «Sanitat pública … negoci privat …», amb la participació d’Àngels Martínez, presidenta de Dempeus per la salut pública.


DiaRepublica2013NouBarrisDiumenge 14 d’abril de 2013, a les 11 Cercavila des de Avinguda de Borbó-Virrei Amat a la Plaça de la República (Llucmajor)

a les 12, Acte d’ofrena als jardins de la República.


Domingo 21 de abril,

Marea Blanca, no está la cosa como para quedarse en casa el domingo

Madrid 21 de abril, a las 12 hs en Cibeles


Divendres 26 d’abril Nova Campanya: “La sanitat és un dret, no un negoci!”

Organitzada per l’Assemblea de Drets Socials de l’Eixample Dreta

La campanya tindrà dues parts:

Una primera amb diferents actes que durem a terme durant el més d’abril (els dies 12, 19 i 26), que consistirà en tres xerrades per conèixer la historia i la realitat de la privatització de la sanitat pública catalana.

Una segona, el 4 de maig, a partir de les 12.00h a la Pl. del Fort Pienc, per tal d’engegar una campanya forta, plural i oberta als col·lectius i individualitats del barri, crear sinergies i travessar la fragmentació de les lluites per establir un espai comú de resistència i lluita contra el neoliberalisme al barri.

Hi haurà un dinar popular i cantautores!
T’esperem cada divendres d’aquest mes d’abril. En acabar, hi haurà cafeta i pintxos a l’Ateneu Popular de l’Eixample (passatge Conradí, 3). No t’ho perdis!


flyer_jornades-2Divendres 26 i dissabte 27 d’abril, Jornades UNITAT CIUTADANA I ALTERNATIVES FINANCERES a Barcelona al Centre Cívic Cotxeres de Sants i al Casinet d’Hostafrancs.

Més informació a http://desbanka.org


Diumenge 28 d’abril, confluència ciutadana contra retallades i privatitzacions:

Columnes:

  • 11.30h: Educació: Passeig de Gràcia-Aragó
  • 11.30h: Sanitat: Balmes-Gran Via
  • 11.30h: Funció pública: Rambla Catalunya-Diputació

confluiran a partir de les seves cites respectives en una gran marxa que sortirà a les 12:30h des de l’angle de Passeig de Gràcia amb la Ronda de Sant Pere i baixarà fins al Parc de la Ciutadella, seu del Parlament.


Del Divendres 10 al Diumenge 12 de Maig, el 15M torna a la plaça de Catalunya.

Podeu veure el programa complet de les jornades a la web de #acampadabcn


Dimecres 15 de Maig, a les 18h davant de l’Hospital Quirón a la plaça Alfonso Comín. «acción-sorpresa-móvil sanitaria», con el acompañamiento de @iaioflautas 🙂 En defensa de la sanidad pública y de la alegría la rebelión!


marxacontraonsantoDissabte 25 de maig, a les 18:30 Marxa contra Monsanto a Barcelona, a Passeig de Gràcia cantonada Consell de Cent.

Per una agricultura digne! Ni transgènics Ni pesticides! Tots contra Monsanto!


Dissabte 25 de maig, a les 18:30 Manifestació a Mataró: Els Serveis Públics no es venen, es defensen.


Sábado 25 de mayo, XIII Jornada Desigualdades Sociales y Salud
Fecha: 25 mayo 2013
Lugar: Cádiz
Organiz.: Asociación para la Defensa de la Sanidad Pública de Andalucia, ADSP-A
Acceso al Programa


Dilluns 27 de maig, a les 19 h. SOSRacisme: Contra l’#apartheid sanitari, informació i organització.

  • Lloc: seu de SOS Racisme Catalunya (c. Hospital, 49 Ppal 08001 Barcelona. Metro Liceu o Catalunya. Com arribar)
  • Entrada lliure i gratuïta. Us agrairem confirmar assistència a comunicacio@sosracisme.org

Participants:

  • Roger García, SOS Racisme Catalunya. Advocat. Què són, què impliquen i com ens afecten el RDL 16/2012 i la instrucció 10/2012.
  • Susana Muñoz , FOCAP – CAP Raval Sud. Metgessa. L’apartheid sanitari viscut com a professional de la salut: experiències i consells.
  • Espacio Inmigrante. Iniciatives perquè ningú es quedi sense atenció sanitària.
  • Jose Peñín, SOS Racisme Catalunya. El desmantellament de drets en nom de la crisi: conseqüències i alternatives.

BLBVvvXCYAAiA32.jpg largeDimarts 28 de maig, a les 18:00 h al Parlament de Catalunya #OpenSanitat amb els vetats a la comissió de salut @_cafeambllet @Dempeus Prou censura! Vine!

Retransmissió de la jornada #OpenSanitat al Parlament de Catalunya amb la presència de les persones vetades per CiU i PSC a la comissió de salut.


1J-No paguem el seu deuteDissabte 1 de juny, manifestació internacional amb els lemes: ‘Pobles units contra la Troika’ i ‘No paguem el seu deute! Que es foti la Troika!’

Convocada simultàniament a 60 ciutats europees, aquesta mobilització vol deixar clar que els ciutadans rebutgem les polítiques econòmiques i socials que s’estan duent a terme amb l’excusa d’acabar amb la crisi.

Ara més que mai és important que tots els europeus sortim al carrer alhora i ens manifestem contra els abusos impulsats per la Troika (Comissió Europea + Banc Central Europeu + Fons Monetari Internacional). Ha de ser un dia històric, per la rotunditat del missatge (No paguem el seu deute!) i per la dimensió internacional de la mobilització.
1J-Pueblos unidos contra la TroikaDes de desBanka fem doble convocatòria:
16h- Preparació de la pancarta i cartells per a la manifestació
Local d’Attac. C. Indústria 65
18.45h- Sortida de la manifestació
Pl. Universitat (cantonada Gran Via amb C. Aribau)
Fins dissabte!!

Cartel Ulises modcatDimarts 4 de juny, a les 19:30 Conferència: Emigrar en condicions díficils: «EL SÍNDROME De ULISES», al Centre Cívic La Salut (Avinguda Marquès de Sant Mori cantonada carrer Quevedo)


Divendres 7 de juny a les 16:00, Dempeus participem a la Taula sobre Moviments Socials del Congrés Fundació Salut Mental … amb iaioflautes, Ada Colau, etc.

DIVENDRES 7 DE JUNY DE 2013
POLÍTIQUES SOCIO-SANITÀRIES, ORGANITACIONS I MODALITATS D’INTERVENCIÓ EN SALUT MENTAL ADAPTADES A L’ACTUAL CONTEXT

16:00 h

ESPAIS DE DEBAT 2

Auditori

“PLATAFORMES I MOVIMENTS SOCIALS”

  • Ada Colau, portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca.
  • Felipe Aranguren, representant del moviment “ Iaioflautes
  • Toni Barbarà, representant de Dempeus per la Salut Pública
  • Diego López i Mireia Tremoleda, representants del Col·lectiu SalutEntretots

Modera: Antoni Vaquerizo , president de l’ Associació Catalana d’Infermeria en Salut Mental (ASCISAM) i membre del Patronat de la FCCSM.


Viernes 7 de Junio a las 20 Horas, La sanidad y el pacto fiscal catalán . A cargo de Pedro Rey, Profesor de la Facultad de Economía y Empresa de la UAB y Javier Rey del Castillo, Coordinador de Sanidad en la Fundación Alternativas.

Lugar: Biblioteca Manuel Arranz. Carrer Juncar 35. Metro Linea IV . Estación Poblenou.

Podéis consultar el interesante artículo La sanidad y el pacto fiscal catalán publicado en la revista Claves y firmado por Pedro Rey y Javier Rey


Diumenge 9 de juny, a les 12 del migdia a plaça Orfila de Sant Andreu: Xerrada informativa de salut a Sant Andreu, PER UNA SANITAT PÚBLICA UNIVERSAL

INFORMAREM i PARLAREM DE :

  • DECRET D’EXCLUSIÓ A L’ASSISTÈNCIA SANITÀRIA PÚBLICA,
  • NOVES RETALLADES,
  • PRIVATITZACIÓ DE SERVEIS PÚBLICS DE SALUT,
  • NOUS CASOS DE CORRUPCIÓ A LA SANITAT PÚBLICA A CATALUNYA

Organitza: COMISSIÓ DE SALUT DE SANT ANDREU

AVV Sant Andreu de Palomar, AVV Sant Andreu Nord-Tramuntana, AVV Bon Pastor, CCOO Atenció Primària Sant Andreu, CUP Sant Andreu, ERC Sant Andreu, ICV Sant Andreu, EUiA Sant Andreu , PSC Sant Andreu


130613 cartell dia 13JwDijous 13 de juny a les 18:00 Manifestació PER UNS PRESSUPOSTOS SOCIALS, a la plaça de Sant Jaume de Barcelona .


IMG-20130605-WA001Dissabte 15 de juny de 2013, SEGONA CADENA HUMANA a ‘Hospital Vall d’Hebron

a les 12 del migdia.


Diumenge 16 de juny, manifestació Contra l’austeritat, per l’ocupació i per unes polítiques alternatives, a les 11:30 a la Plaça Catalunya cantonada Passeig de Gràcia.

jornadaaccioneuropeajunio201


16J_Jornadaexclusió_catDiumenge 16 de juny, a les 11 del matí taller contra l’exclusió sanitària en el Pou de la Figuera c/ St Pere més baix 70. Parlarem d’estratègies per intentar que tots i totes puguin accedir als serveis sanitaris i entre totes començarem a organitzar-nos en grups d’acompanyament. Comptarem amb la presència de companyes de YO Si Sanidad Universal, de Madrid. Elles ens explicaran les seves experiències a l’ organització de grups d’acompanyament en Madrid i altres CCAA i els èxits assolits fins ara


Diptic_cat-120 i 21 de juny, Congrés d’Arquitectura i Salut que es celebrarà al Col·legi d’arquitectes de Barcelona.

enllaç programa català

vínculo cartel castellano,

vínculo programa castellano

inscripcions escolasert.coac.net


Sábado 22 de junio, Marea Blanca en Valencia, a las 12 en San Telmo.


Domingo 23 de junio, Msarea Blanca en Madrid, a las 11:45 en Sol.


Miércoles 26 de junio, presentación del libro La contrarreforma sanitaria. Análisis y alternativas a la privatización de la sanidad pública de Marciano Sánchez Bayle (coordinador del libro), a las 19:30 horas en la Casa del Libro. C/ Fuencarral, 119, Madrid.La contrareforma sanitaria madrid26

Intervendrán:
Gaspar Llamazares, diputado de Izquierda Unida, Tomás Gómez, portavoz del Grupo Parlamentario Socialista y secretario general del PSM y Marciano Sánchez Bayle, presidente de la Federación de Asociaciones en Defensa de la Sanidad Pública y coordinador del libro.

Ver la reseña del acto en Público : Llamazares: «Hay que seguir desarrollando un movimiento social de resistencia»


Dissabte 29 de juny. a les 12h cadena humana per un hospital Clínic 10o% públic.


del 15 al 19 de juliol, “MARCHA EN DEFENSA DEL HOSPITAL DE VILADECANS”

  • LUNES 15 JULIO: DE VILADECANS HACIA BEGUES

12H SALIDA PEREGRINOS HOSPITAL DE VILADECANS
18H BEGUES
20H CONCENTRACIÓN PLAZA DEL PUEBLO BEGUES

  • MARTES 16 JULIO: GAVÁ

11H MERCADILLO (JUZGADOS hasta la RENFE)
18H PLAZA AYUNTAMIENTO Y ALREDEDORES
20H CONCENTRACIÓN RAMBLA TORRE LLUCH

  • MIÉRCOLES 17 JULIO: CASTELLDEFELS

11H MERCADILLO (PLAZA JOAN XXIII)
18H PLAZA AYUNTAMIENTO Y ALREDEDORES
20H CONCENTRACIÓN PLAZA AYUNTAMIENTO

  • JUEVES 18 JULIO: PLAYA CASTELLDEFELS – ST.CLIMENT

11H PLAYA CASTELLDEFELS – PASEIG DELS BANYS
18H ST.CLIMENT – PLAZA DEL PUEBLO
20H CONCENTRACIÓN PLAZA DEL PUEBLO ST.CLIMENT

  • VIERNES 19 JULIO

11H LLEGADA AL AYUNTAMIENTO DE VILADECANS
18H CALLE DOCTOR REIG
20H CONCENTRACIÓN HOSPITAL DE VILADECANS


Dimecres 17 Juliol a les 19.30h, Xerrada al Poble Sec: El Dret a la Salut avui. amb @barripoblesec i @pasu_cat

Lloc: Centre Cívic El Sortidor, a la Plaça del Sortidor número 12 del barri del Poble-sec, al Districte de Sants-Montjuïc


Domingo 21 de julio, Marea Blanca en Madrid, empieza a las 10:30 de Cibeles a Puerta de Alcalà


del 4 de juny al 31 de juliol: Cicle de Cinema i Salut Mental
En el marc del 5è Congrés Català de Salut Mental, i en col·laboració amb la Filmoteca de Catalunya, us presentem el cicle de cinema «La raó fràgil«, que tindrà lloc del 4 de juny al 31 de juliol. Les sessions es projectaran a la Filmoteca i algunes d’elles comptaran amb un debat posterior, moderat per experts. Us animem a participar-hi!

Consulteu els horaris al web de la Filmoteca.


Dimarts 23 de juliol, concentració contra les directrius de la reproducció assistida.

A les 19:30 tots/es a la Plaça de Sant Jaume.


cartell-tancada330 i 31 de juliol, Jornada de lluita i tancament en defensa de l’Hospital Joan XXIII


10 d’octubre, Concentració contra la privatització de l’Hospital Clínic, a les 18 hores, al carrer Villarroel, 170 per rebutjar la seva privatització.

Convoca la FAVB.


16 d’octubre Blog Action Day
Founded in 2007, Blog Action Day brings together bloggers from different countries, interests and languages to blog about one important global topic on the same day. Past topics have included Water, Climate Change, Poverty, Food and the Power of We with thousands of blogs, big and small, taking part.


17 d’octubre, Dia Internacional per a l’Eradicació de la Pobresa.

Acció ciutadana

A Barcelona, davant de la Seu de Correus a Via Laietana es convocarà als mitjans de comunicació a les 10:30h per fer una acció que simbolitza com les entitats que treballem 365 dies a l’any per combatre la pobresa des de diferents àmbits, ens unim per fer denúncia pública i una crida a la ciutadania i als diferents agents socials i polítics per implicar-se en aquesta fita comú. En aquest acte, es farà lectura de un manifest unitari.

Acció política

A les 11:30h representants dels grups parlamentaris de la Comissió d’Afers Exteriors, UE i Cooperació rebran en una reunió informal a una representació de la Campanya Pobresa Zero.

A les 12:30h la Presidenta del Parlament de Catalunya rebrà a un grup de representants de les entitats per tal de presentar la iniciativa i fer entrega d’un document marc més extens amb propostes concretes, i per anunciar-li que s’han demanat compareixences a les comissions parlamentaries pertinents.


27 de octubre. Marea Blanca en Madrid


Dimarts 30 d’octubre, MANIFESTACIÓ a les 18 h. a la Plaça Europa de Viladecans (aprop de l’Ajuntament)

DEFENSEM L’HOSPITAL DE VILADECANS


<a href=’https://dempeusperlasalut.files.wordpress.com/2011/06/xerrada.jpg’&gt; <img class = ‘alignright’ alt = ‘charla’ src = ‘http://dempeusperlasalut.files.wordpress .com/2011/06/xerrada.jpg ‘width =’ 302 ‘height =’ 456 ‘/> </ a> <strong> Jueves 14 de noviembre </ strong> </ em> a las 19:30 concentración manifestación ante el ambulatorio de Montcada ya continuación charla coloquio en la casa de la Villa C / Mayor 32.


ItucomvoldiesmorirDilluns 18 de novembre, de 9 a 14 hores, Jornada “I TU, COM VOLDRIES MORIR”?
Experts en diferents àmbits (sanitari, jurídic, bioètica, social…) donaràn la seva visió d’aquest tema. Organitza l’Associació Dret a Morir Dignament (DMD-CAT) en col.laboració amb l’Associació CAMFIC (Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària) i el suport de l’Ajuntament de Barcelona. A la seu de CAMFIC,


SÁBADO 23 de noviembre Jornada estatal «La Gestión de los Servicios Púnlicos» (sesiones de mañana y tarde) en el Centre Altermundista José Fons. C/ Palleter, 83 – VALÈNCIA.
Organizan ATTAC-PV y ATTAC-E


diumenge 24 de novembre, manifestació Aturem els pressupostos antisocials.

Surt les 12h del Passeig de Gràcia amb Diagonal.

La gent de sanitat es convoca davant de la Pedrera (Passeig de Gràcia. 92) a les 11.30.

Convoca la favb i la confavc

Calendari de protestes:

  • Dijous 21: Mataró, les 18 h. Davant l’ajuntament (La Riera, 48).
  • Divendres 22: Terrassa, 18.30h. Rambla d’Egara (entre c/Ireneu i c/Grànius).
    • Tortosa a les 18 h , davant la Delegació de Govern de la Generalitat.
    • Vic a les 10’30h. A la porta del Consell Comarcal d’Osona (c/Historiador Ramon d’Abadal, 5 -Edifici del Sucre-).
    • Sabadell a les 18.30h. Rambla de Sabadell cantonada c/Alfons XIII.
  • Dissabte 23: Tarragona, 18’30h Imperial Tarraco/
    • Lleida 18h Plaça Ricard Vinyes
  • Diumenge 24: Barcelona, 12 h. Passeig de GràciaDiagonal/
    • Girona, 12 h,Plaça de la Independència

Jueves 28 de noviembre de 18:00 a 20:00 presentación-debate del libro

LA CONTRARREFORMA SANITARIA. Análisis y alternativas a la privatización de la sanidad pública

en la Sala de Grados “Albert Casamiglia” en el Edificio Roger de Llúria del Campus de la Ciutadella de la Universidad Pompeu Fabra (Barcelona)

El acto será presentado por la Dra. Carme Borrell i Thió, investigadora y colaboradora del Centre d’Anàlisi i Programes Sanitaris (CAPS) e intervendrán el Dr. Marciano Sánchez Bayle (editor de libro y portavoz de la FADSP) y el Dr. Josep Martí Valls, colaborador y portavoz de CAPS y co-autor del libro.

Organizan el acto L’Associació Catalana en Defensa de la Sanitat Pública, Dempeus per la salut pública y el Grup de Recerca en Desigualtats en la Salut de la UPF.

[Los organizadores de esta actividad apoyan y agradecen cualquier colaboración (económica o de difusión) en el proyecto de «crowdfunding»: Privatizando la Sanidad. Impacto en la salud de la privatización de la sanidad en Catalunya]



Dimecres 4 de novembre la “Campanya contra els pressupostos antisocials” convoca a mobilitzar-nos davant el Parlament de Catalunya, dins la Ciutadella, a la rotonda del monument a Prim, molt a prop de l’entrada del passeig Picasso més propera a l’Estació de França, a partir de les 18:00 hores


Dijous i divendres 13 i 14 de desembre Jornades #ContraApartheid jurídic i social contralApartheid


cartellmani3aedicio
Dissabte 14 de desembre, a les 7 de la tarda al Mercat Central de REUS, manifestació LA SANITAT NO HA DE SER UN NEGOCI.

Més de 25 entitats ja s’han adherit a la manifestació en defensa de la sanitat


Dissabte 14 de desembre, a les 17:00 a la Plaça de Catalunya de Barcelona, Manifestació per la igualtat i a regularització dels i les immigrants.


Domingo 15 de diciembre a las 12 de la mañana las mareas blanca, verde y roja se unen en Madrid para defender lo público.


Dimecres 18 de desembre, a les 12:30 xerrada amb Toni Barbarà, Secretari de Dempeus per la salut pública, sobre la Situació actual de la sanitat, a la sala petita de l’Hospital Universitari Bellvitge. Organitzen la Junta de Personal i l’FAVL’H.


unnamedDimecres 18 de desembre, de 19 a 21 hores. Acte sobre les pensions que organitza ATTAC Acordem al centre cívic La Sedeta.


image002Dijous 19 de desembre a les 19h Diàlegs Antiracistes del 2013 sobre l’atenció sanitària, organitzats per SOS Racisme.

A la Seu de la FCONG, carrer de les Tàpies, 1-3 El Raval, Barcelona. <M> Drassanes

image001

Deja un comentario