Cadena humana contra los recortes frente al hospital del Vall d’Hebron


Varios cientos de personas protestan contra la intención de la Generalitat de cerrar el 17% de las camas de planta de los centros sanitarios catalanes

Cadena humana frente al hospital barcelonés del Vall d’Hebron.- PÚBLICO.ES

Varios centenares de persones han participado este mediodía en una cadena huma de protesta contra los recortes en la sanidad pública catalana, que ha rodeado el Hospital Vall d’Hebron de Barcelona.

La acción de protesta estaba convocada por la Plataforma d’Usuaris en Contra de les Retallades en la Sanitat, para protestar contra el plan de reducción del servicio para el verano que supondrá la reducción de un 17% de las camas de planta.

El de Vall d’Hebron, que es el hospital más grande de Catalunya, cerrará en julio, agosto y septiembre una media de 121 camas sobre las 1.146 camas que tiene. También cerrará 39 quirófanos.

Fuente: Público
MANIFEST de la convocatòria

CADENA HUMANA. Vall Hebrón. Dissabte 30 de juny. 11:30 h.

En defensa de la Sanitat Pública i d’ells  Hospitals Públics  i de la seva Qualitat. Rebutgem  el repagament i el R.D. de  l’eliminació del Dret Universal a l’accés del Sistema Sanitari de Qualitat. 

Davant la gravetat de l’atac planificat als sistemes públics de salut i als drets socials i democràtics, que està patint la ciutadania.  Amb les reiterades, acumulatives i injustes retallades, dissenyades com autèntic instrument programat per al canvi de model social, i que tenen com a conseqüència el posar en perill la cohesió social i el benestar de la ciutadania, quan no la seva supervivència, la Plataforma de usuaris i usuàries en contra de les retallades a la Sanitat Pública, encetem  la primera de les accions reivindicatives conjuntes, de resposta i alternativa.

Aquesta primera acció reivindicativa conjunta, consisteix en la convocatòria, a les 11:30 h d’aquest dissabte 30-J,  d’una CADENA HUMANA al voltant del perímetre de l’Hospital General Vall d’Hebrón per expressar el nostre rebuig a les mesures, antisocials i antisaludables, dels governs Mas i Rajoy.

La Plataforma de usuaris i usuàries en contra de les retallades a la Sanitat Pública, impulsada per l’ Espai de Coordinació en Salut “Sap Muntanya” (xarxa de treball conjunt dels àmbits salut dels moviments veïnal i 15-M dels districtes barcelonins de Nou Barris, Sant Andreu i Horta-Guinardó), està recolçada per:

 L’ Espai de Coordinació en Salut “Sap Muntanya”
 La Junta de Personal de l’ Hospital General Vall Hebrón
 els sindicats catalans CCOO, CGT i IAC (IAC-CATAC)
 la Federació d’ Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB)
 les comissions de salut de les associacions veïnals
 diferents assemblees de barri del moviment 15-M
 comissió de salut del moviment 15-M
 diferents col·lectius participants a la Trobada Sanitat #28E
 DEMPEUS per la Salut Pública
 Iaioflautas

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Convocatorias, sanidad pública y etiquetada , , , . Guarda el enlace permanente.

Una respuesta a Cadena humana contra los recortes frente al hospital del Vall d’Hebron

  1. Pingback: Cadena humana contra los recortes frente al hospital del Vall d’Hebron | Boletín Informativo de la Sanidad Pública

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s