Actes 2014

CONSULTA LES Convocatòries en curs

Calendari d’activitats ja realitzades, actes, manifestacions, concentracions, xerrades, cursos, …

Any 2011, Any 2012, Any 2013 i Any 2014 a continuació


1555512_671253109658692_5087656349609792555_nDivendres 21 de novembre, a les 19h xerrada-debat a l’Hospitalet, organitzada per la CUP de l’Hospitalet.

Lloc Ateneu de Cultura Popular, C/ Santa Anna, 1-7


NO al Consorci Sanitari de Lleida_CartellDissabte 29 de novembre, manifestació a les 18:00 NO al consorci sanitari de Lleida.


CAPelClot20anys1Divendres 14 de novembre, dins la jornada de celebració dels 20 anys del CAP de El Clot, tindrà lloc una TAULA –DEBAT. sobre ‘ESPECULACIÓ i SANITAT PÚBLICA’ amb la participació de:

  • Sr. Toni Barbarà. Metge. Secretari de la Plataforma ’DEMPEUS’ per la Salut Pública.
  • Sra. Ada Colau. Activista pro-Drets Humans. Ex-Portaveu Pla-taforma Afectats per la Hipoteca (PAH). Membre de l’ Observatori DESC. Membre de ‘Guanyem Barcelona’
  • Sr. Arcadi Oliveres. Doctor en Economia. Professor d’Eco-nomia Aplicada. Activista de la ONG Justicía i Pau

Lloc: Per manca d’espai al CAP, l’activitat es farà al Casal de Joan Casanelles. C/ Concili de Trento, 15.

Hora: de 12:30 a 14:00


SAN COSME SANIDAD (1)14 de novembre a les 18:00 Charla-coloquio sobre la sanidad pública en Cèntric Espai Cultural Plaça de Catalunya 39-41 de El Prat de Llobregat, organizado por la Asociación de vecinos San Cosme i Sant Damià


Divendres 10 d’octubre de 10 a 12 del matí, presentació de la Plataforma per la defensa de l’atenció pública de la salut mental a Catalunya, amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental.

L’acte tindrà lloc a la sala d’actes del Col·legi de periodistes de Catalunya, Rambla Catalunya 10, Barcelona,

Us recordem que atès al número de inscrits, la presentació de la PLATAFORMA PER LA DEFENSA DE L’ATENCIÓ PÚBLICA EN SALUT MENTAL A CATALUNYA, prevista per demà divendres 10 d’octubre a les 10h, NO es farà al Col·legi de Periodistes, sinó a la sala d’actes del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona. Pg. de la Bonanova, 47. Barcelona.

Cal inscripció prèvia: inscripció a la jornada del 10 d’octubre


TTIP-cartell català10 i 11 d’octubre, Jornades Internacionals «Sobirania segrestada, drets en perill» . En el marc del Día d’Acció Global contra el TTIP i el Fracking, la Campanya «No al TTIP» de Barcelona organitza les jornades.

Les Jornades tindran lloc:

Divendres 10 octubre, 19h00 – 21h00, a l’Aula Magna de la Universitat de Barcelona (Carrer Montalegre, 6, Barri del Raval, Barcelona)

Dissabte 11 octubre, 9h30 – 20h30, a la Sala Raval de Centro de Cultura Contemporánea de Barcelona (Carrer Montalegre 5, Barri del Raval, Barcelona).

INSCRIPCIONS (fins el 8 d’octubre)

 


mareapensionistaDissabte 25 de gener a les 11, CADENA HUMANA de la MAREA PENSIONISTA, concentració davant l’estació dAvda. del Carrilet de la linea L1.


araesdemaDissabte 1 de febrer, al matí, Assemblea Oberta ara és demà, a la fábrica Fabra i Coats, C/ Sant Adrià 20, Barcelona.


1843_octaveta_fundacio_seminari_contraDijous 6 de febrer, de 17:00 a 19:00, Seminario Yo decido, La tecnología con alma para una sociedad más libre, poderosa y saludable, a cargo del Dr. José Luis Bimbela Pedrola, en la sala Albert Casamiglia de la Universidad Pompeu Fabra, Edificio Roger de Lluria del Campus Ciutadella, C/ Ramon Trias Fargas 25-27, Barcelona.


Dissabte i diumenge 8 i 9 de febrer, Jornades solidàries amb la lluita de Mataró per la sanitat pública.

Veure detalls a matarosanitat

Aquest cap de setmana, es complirà un mes de la primera nit que vam ocupar el CAP de Rocafonda – EL Palau. Per celebrar-ho, s’han programat tot un seguit d’activitats, que se celebraran al mateix CAP o a la plaça del cantó.


1781865_10202420394704558_830510918_nDijous 12 de febrer, a les 7 de la tarda, Xerrada: Si ens roben la SANITAT ens retallen la VIDA.

Ponents: Albano Dante (CafèAmbLlet), Josep Cabanyol (SICOM) i Àngels M.Castells (DEMPEUS)

Lloc: AMICS DE LES ARTS C/ Sant Pere, 45 1er pis (TERRASSA)


multireferendum
Dissabte 15 de febrer, Jornada de Democràcia Directa Més enllà de la delegació de poder i de la lògica de la representació.

C/ Hondures 28, parada metro Sagrera L5.


xerradaabortamentDimarts 18 de febrer, Jornada en defensa del dret a l’avortament. Concentració a les 6 de la tarda a la plaça Catalunya de Mollet. A les 7 de la tarda xerrada amb Antoni Barbarà.

Organitza l’Associació de Dones de Mollet.


dijous 20 de febrer, a les 11 del matí Presentació pública a premsa de MULTIREFERENDUM 2014.

Can Batlló, Bloc 11
c/ constitució 19
La Bordeta, Sants (Barcelona)

jornadessanitatCUP22022014Dissabte 22 de febrer, matí i tarda, Jornades Construïm la Sanitat als Països Catalans, organitzades per la CUP, amb la participació demoltes organitzacions i plataformes entre les quals Dempeus per la salut pública.

Aquest és el programa:

JORNADES | Construïm la sanitat als Països Catalans. Dissabte 22 de febrer · Barcelona · Cotxeres de Sants

# 10h | Models de Gestió Sanitària. Conseqüències de la incidència de l’agenda neoliberal en la gestió de la Sanitat. Canadà, Veneçuela i Anglaterra

  • Isabel Iturria: Ex-ministra del Poder Popular per a la Salud del Govern Bolivaria de Veneçuela, metgessa especialista en Medicina Interna i Cardiologia.
  • Eóin Clarke: Fundador de Labour Left i editor del Red Book 1 & 2.
  • Tania Aguilar Guerra: Vicedirectora General de la Escuela Nacional de Salud Pública de Cuba.
  • Carles Muntaner: Catedràtic de la Faculty of Nursing i de la Dalla Lana School of Public Health de Toronto.

# 12h | Determinants socials de salut. Diferències sistemàtiques en salut a causa de les estructures socials.

  • Montse Pineda: Activista per la Sanitat Pública i feminista.
  • Carme Borrell, Laia Ollé i Albert Espelt: Membres del Grup de Recerca en Desigualtats en la Salut (GREDS) – Employment Conditions Network (EMCONET) de la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

# 16h | Bases d’un Nou Model Sanitari. Punts clau en la construcció d’una sanitat de propietat i provisió pública, universal i de qualitat.

– Àngels Castells: Doctora en Ciències Econòmiques i Presidenta de Dempeus per la Salut Pública.

  • Elena Montserrate: Metgessa de familia i militant d’Endavant OSAN.
  • Nines Maestro: Membre de CAS Madrid (Coordinadora Antiprivatización de la Sanidad) i de Red Roja.
  • Xavier Lleonart:Metge Adjunt de Cirurgià d’Urgències de l’Hospital de Terrassa.

# 18h | Estratègies de lluita i canvi. Debat sobre com afrontem la lluita contra la privatització de la sanitat.

TallerJuridicDiumenge 23 de febrer, Taller Jurídic contra la Exclusioó Sanitària, de 10:30 a 14:30 hores, als locals de la Negreta, (AVV Gòtic) Nou de Sant Francesc, 21, baixos. Metro Drassanes L3


dimecres 26 de febrer 2014 a les 18:30 h.

Presentació i reflexió col·lectiva sobre el Dret a Morir Dignament
Fará la presentació María Benítez presidenta de la Associació Dret a Morir Dignament de Catalunya. L’ Associació DMD Catalunya, defensa el dret de cada persona a decidir sobre la seva vida i la seva mort.

Com a temes de debat us proposem compartir reflexions entorn a: valors presents en l’eutanàsia, suïcidi assistit i medicina pal·liativa.

Us demanem una aportació 2 o 3 Euros per despeses (sala i desplaçament)
Us esperem
a:

PRÒLEG
Llibreria de les Dones
C/ Sant Pere més Alt, 46
08003 • Barcelona - Tel. 933 192 425
llibreriaproleg@llibreriaproleg.com

Dissabte 8 de març, COMMEMORACIÓ DEL 8 DE MARÇ, DIA INTERNACIONAL DE LES DONES. De 10 del amtí a la 1 del migdia, a la Sala de Brigades de l’antiga Seu de la UGT de Catalunya, Rambla de Sta. Mònica núm. 10 Barcelona. A les 11 del matí intervindrà l’Àngels Martínez Castells sobre L’impacte de les retallades en sanitat en la salut de les dones.

Per veure el programa complert cliqueu aquí.


Dimecres 11 de març, a les 11 Concentració en Defensa del Sistema Públic de Pensions: davant l’INSS C/ Sant Antoni Maria Claret, 5 (M-L- 4- Joanic)


Dijous 13 de març, a les 19h (17h roda de premsa) a la seu de la FCONG (C. Tàpies, 1-3, Barcelona) amb el segúent programa: cartel-pasucat

17h – Roda de premsa

19h – Taula Rodona i debat obert
  • Presentació del vídeo «RD 16/2012 i les seves conseqüències» realitzat pel Comitè 1er de Desembre – Plataforma Unitària d’ONG-SIDA de Catalunya i la PASUCat
  • Intervencions de:
    • Blanca de Gispert Uriach, membre del Fòrum Català d´Atenció Primària i de PASUCat
    • Montserrat Pineda Lorenzo, presidenta del Comitè 1er de Desembre – Plataforma Unitària d’ONG-SIDA de Catalunya i membre de la PASUCat
    • Arcadi Oliveres i Boadella, economista i president de Justícia i Pau
    • Modera: Alícia Sánchez Masip, membre de l’Associació Catalana de Professionals d’Estrangeria i de la PASUCat Data: 13 març 2014 Lloc: FCONG, C. Tàpies, 1-3, Barcelona

Organitza: PASUCat (Plataforma per una Atenció Sanitària Universal a Catalunya)


charlaalzheimerDijous 13 de març, xerrada sobre LA MALALTIA DE L’ALZHEIMER, a les 19h a la Biblioteca Manual Arranz, C/ Joncar 35.


dIvendres i dissabte 14 i 15 de març, Segones Jornades del Parlament Ciutadà, a la sala d’actes de l’Escola Pia de Diputació.

Pots consultar el Programa


CARTELL-SENSE-LLEISDissabte 15 de març, taula rodona del Proces Constituent «Per una replublica catalana sense lleis de estrangeria» de 11 a 14 hores al casal Calassanz, Carrer San Quintí 19, el Clot, Barcelona.


cARTELL_218 de març, Projecció de vídeos de SICOM i HOW LLISTES D’ESPERA PÚBLIQUES = NEGOCI PRIVAT

Debat obert amb la participació de: Josep Marti i Valls, de PDS/CAPS Pep Cabayol, de SICOM Activistes de col·lectius en acció contra les llistes d’espera

Quan: 18 de març de 2014 a les 19,-h

Lloc: Espai Jove LA FONTANA al C. Gran de Gràcia, 190 de Barcelona Metro L-3 Fontana


22 de marzo, Marchas por la dignidad en Madrid90155-22m-g-bn


Dimarts 25 de març, Acte 25 de març (18:30 Aula Magna UB Raval) en defensa dels drets civils, polítics i reproductius


Dijous 27 de març, a les 11 al Parlament, Concentració «Aturem el Consorci sanitari de Lleida»
S’hi debaten dues mocions parlamentàries. Una d’ICV que demana que la unificació es faci gestionada pels SSTT de l’ICS. L’altra, d’ERC, accepta la fòrmula Boi i només proposa mesures pal·liatives. Clicant el text, el cartell en blanc i negre per reproduir.


kafeta sanitat ADSEDivendres 28 de març, a les 7.30 presentació del grup de JoSi a l’Ateneu Popular de l’eixample dreta, al Passatge Conrradi.

 


Dissabte 29 de març, Jornada sobre aspectes clau de conservació del patrimoni natural de Catalunya, de 10 a 19:30 a l’Institut d’Estudis Catalans (Sala Prat de la Riba). Carrer del Carme, 47, Barcelona.


concentracióelvendrellDivendres 4 d’abril, a la plaça de Sant Jaume de Barcelona a les 8 del vespre, acte en record de les víctimes, en solidaritat amb la família i els veïns, i en reivindicació d’un major pressupost i una lluita efectiva contra la pobresa.

No més morts per la pobresa. No més morts per la desigualtat.


Diumenge 6 d’abril, Per una Catalunya social: DEFENSEM ELS NOSTRES DRETS!, a Barcelona (12.00 hores, Plaça Urquinaona) i Girona (12.00 hores, Plaça Independència) en defensa dels drets laborals i socials de tota la ciutadania.


CARTEL MANI 7 ABRIL 2014Dilluns 7 d’abril, manifestació en defensa de la sanitat pública i pel NO PAGAMENT DEL DEUTE. Us animem a fer-ne el màxim de difusió i a participar-hi.

Les dades de la convocatòria són:

– Dilluns 7 d’abril, 19 h.
– Estàtua dels Despullats (Rambla Nova, Tarragona)

Més informació: http://cgtcatalunya.cat/spip.php?article10175


strong>jornada_sistema salut_8abril-1Dimarts 8 d’abril, de 9:00 a 13:30, jornada sobre privatització dels serveis sanitaris públics, a la Sala d’actes de CCOO de Catalunya, Via Laietana, 16, Barcelona.


cartell 14A14jpgDilluns 14 d’abril, a les 18:30, acte pels drets socials per la III República, a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

Dempeus hi participem com a moviment social republicà… que la República va ser bona per la salut… i tornara a ser-ho !


Dissabte 26 d’abril, Manifestació per una sanitat 100% pública: Aturem el Consorci. Informat a Facebook:MareaBlancaLleida i a Twitter: @MareaBlancaLl


Dissabte 26 d’abril, Manifestación de las mareas blanca, verde, roja y naranja en Madrid, a las 18h, confluencia en Sol.


urgencies_hospitalmarDimarts 29 d’abril, a les 19 hores, xerrada-debat URGÈNCIES a l’Hospital del Mar. Organitza la Comissió de Sanitat del Poble Nou.

http://usuarisanitatpublica.blogspot.com.es/


Cartell LaBanca_o_laVidaA4Dimecres 7 de maig, s’inicien les Jornades LA BANCA O LA VIDA. del 7 al 18 de juny, cada dimecres a les 19:00 al Pati Llimona.
Jornada_1_7MaigA4

Aquest dimecres el tema és LA BANCA FACTORIA DE LA CRISI a càrrec de Juan Tugores Ques. Organitzen Attac Acordem i bancapublica


Del 9 de maig al 14 de juny es fan les Jornades de la CUP de Celrà sota el títol «El dret a la salut, en perill», a l’Ateneu els dissabtes al matí a partir de les 11.30 h.

El proper 17 de maig intervindran: Àngels Martínez (Dempeus per la Salut Pública) i Albert Planes (Fòrum Català d’Atenció Primària).


acteVendrell2-maigDivendres 10 de maig, xerrada sobre Les Retallades a la Sanitat a càrrec d’Antoni Barbarà al Centre Cívic l’Estació al Vendrell a les 20:00h.


Los enfermos de Sensibilización Central el 10 de Mayo 2014 tenemos una cita en Madrid

10 de maig , Concentració de malalts de sensibilització central a les 12:00 h a la Puerta del Sol de Madrid.


Dimecres 21 de maig, a les 9:00 del matí, concentració de benvinguda al conseller en cap de les Retallades i Privatitzacions de la Sanitat, Boi Ruiz i Garcia a l’obertura del Congrès del MIHealth Fòrum, on es trobaran els principals “gestors” de la sanitat.


Dijous 22 de maig, xerrada sobre la Privatització de la sanitat, amb Albano Dante de Cafè amb Llet i Àngels Martínez de Dempeus per la salut pública. A les 19:30 al Casal Independentista de Sants «Jaume Compte» C/ Muntades 24. Presentació del llibre Perspectives.


Dijous 22 de maig, MedicusMundi i Farma mundi, dins la campanya Dret a la Salut a l’Àfrica, presenten als Cinemes Girona (c/Girona, 175 de Barcelona) La Salut el Negoci de la Vida, realitzat pels companys de SICOM, i que és una profunda anàlisi de les causes i els responsables de la situació actual del sistema sanitari a Catalunya. Per fer reserva d’entrada, aquí!


Dimarts, 3 de juny, a les 18:00 a la sala d’actes del Centre Cívic Jardins de la Pau, al Prat de Llobregat.

Aquest acte abordarà la situació actual del sistema sanitari i comptarem amb la presencia de Àngels Martínez Castells, Doctora en Ciències Econòmiques i presidenta de la Plataforma Dempeus per la Salut Pública i Montserrat Pineda, treballadora social i coordinadora d’ incidència Política de Creació Positiva, que ens explicaran com afecten les retallades a la salut de les dones.


Cartell jornada sanitat OctavetaDijous 5 de Juny, a les 17:00 I Jornada sobre Sanitat a Lleida,

Sala Jaume Magre de Lleida C/ del Bisbe Torres, 2.


clinic_octavetaLlitsDerivacionsDobleCara-1Dijous 12 de juny, segona taula informativa i recollida de reclamacions de la campanya “Jo trio Clínic, jo trio 100% públic”. Sí que hi han llits, però estan tancats. Sí que hi han diners, però els deriven a la privada.

De 10:00 del matí a 18:oo de la tarda a l’Hospital Clínic entrada per Villaroel.


Del 9 de maig al 14 de juny es fan les Jornades de la CUP de Celrà sota el títol «El dret a la salut, en perill», a l’Ateneu els dissabtes al matí a partir de les 11.30 h. El proper 17 de maig intervindran: Àngels Martínez (Dempeus per la Salut Pública) i Albert Planes (Fòrum Català d’Atenció Primària).


acte19juny2014Dijous 19 de juny, xerrada sobre la situació actual de la Sanitat pública, a les 18:30 a l’Auditori del Cèntric a El Prat de LLobregat.


Cartell_obrim plantesDivendres 20 de juny, concentració a les 12:00 davant de tots el centres sanitaris.

ATUREM LA DESTROSSA DE LA SANITAT PÚBLICA


rgc-ilpDel 23 al 28 de juny, “SETMANA DE LA DIGNITAT” ¡PER UNA CATALUNYA SENSE ATUR, POBRESA I DESIGUALTAT! RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA ¡¡JA!!

Veieu la crida i el calendari d’actes aqui


cartel_con Dijous 10 de juliol, marxa cap al i concentració davant el Parlament per exigir la destitució de Boi Ruiz!

A le 17:30 trobada als barris i a les 17:30 davant el Parlament de Catalunya.


Divendres 18 de julio, IMG-20140712-WA0011xerrada a Montcada «3er ANY DE RESISTÈNCIA a l’espoli a la sanitat

a les 18:30 davant l’ambulatori Jaume I


Dissabte 6 de setembre. Jornada pel Dret a Decidir sobre la Salut i el Sistema Sanitari.

Lloc: Via Laiena 16 (CCOO) Barcelona,

Podeu veure el vídeo de la Jornada fent clic aquí.

 


26, 27 i 28 de setembre, 1r Volt Oligotòxic‏. Des de la Xarxa per la sobirania energètica ens plau convidar-vos al 1r Volt Oligotòxic els propers 26, 27 i 28 de setembre. El Volt farà un recorregut pels indrets del territori que pateixen els impactes de model energètic oligopòlic, fòssil i nuclear, donant protagonisme als grups i comunitats locals que el denuncien, a més de visitar alguna de les alternatives. Podeu veure el recorregut en el mapa.


CARTELL Sta Perpetuadijous 11 de desembre, a les 7 de la tarda xerrada sobre la defensa de la sanitat pública, al Centre Cívic El Vapor C/ Enric Granados s/n a Santa Perpètua de la Mogoda.


Deja un comentario