Avui diumenge 28 d’octubre a les 19h el programa de la Llamborda ha estat dedicat a la sanitat catalana. Us animem a veure’l, si no ho heu pogut fer en directe.
.
4t programa
#saladespera
Bona tarda i benvinguts/udes de nou a La Llamborda, en el que ja és el nostre quart programa, que dedicarem a la salut i al sistema sanitari. Parlarem dels problemes que té en l’actualitat, com les retallades o la corrupció, i sobre com hi podem fer front.
Com sempre, podeu seguir el programa al web http://www.lallamborda.org i a través de la Tele.cat, que podeu sintonitzar al canal 37 de la TDT a Barcelona i al Maresme. I, un cop més, us convidem a participar en el debat a través de Twitter, avui amb el hashtag #XXXXX. Recordeu que el nostre perfil és @la_llamborda.
En el debat d’avui, parlarem:
- De les retallades, que han reduït enguany el pressupost de la sanitat catalana un 20%.
- De la privatització de serveis sanitaris.
- Dels casos de corrupció que han afectat el sector, 11 només en l’últim any
- O d’altres factors que afecten la salut de les persones com l’atur o la precarietat laboral.
I, naturalment, també volem debatre sobre les solucions. Parlarem sobre com garantir l’accés a la sanitat i al dret a la salut, de forma universal i igualitària, i de com lluitar per fer-ho possible.
Sobre tot això en parlarem amb:
Joan Benach
Joan Benach és expert en salut pública i en els determinants socials de la salut, factors com les condicions laborals, la classe o el gènere, entre d’altres. És professor de salut pública i ocupacional a la Universitat Pompeu Fabra, a més de dirigir un grup d’investigació sobre desigualtats en salut (Grup d’Investigació sobre Desigualtats en Salud i de la Xarxa de Condicions d’Ocupació GREDS-EMCONET). Un dels seus darrers llibres es titula “La sanitat està en venda”.
Albano Dante
Albano Dante és un dels impulsors de la revista Cafè amb Llet, juntament amb la seva parella, Marta Sibina. La revista, mensual, s’ha donat a conèixer recentment, en destapar casos de corrupció de la sanitat catalana, però els seus orígens es remunten al 2004.
Inicialment, contenia un breu recull de notícies de les comarques de Maresme i la Selva, que es podia llegir mentre et prenies un “cafè amb llet”, d’aquí el nom de la publicació. Però, l’any 2009, després d’una forta caiguda dels seus ingressos publicitaris, el projecte es va reconvertir. Des d’aleshores, l’Albano i la Marta es van fer càrrec de la revista tots sols i van decidir especialitzar-se en sanitat, el sector al qual es dedica professionalment la Marta, que és infermera.
Candy González
Candy González és activista i lluita per la defensa de la sanitat pública com a membre de “Can Ruti Diu Prou”, plataforma constituïda per professionals i usuaris de l’hospital de Can Ruti l’any 2011enfront de les retallades. En aquest hospital (Hospital Germans Trias i Pujol), hi treballa com a infermera. La Candy també és antropòloga.
Pingback: La Llamborda: Què li estan fent a la sanitat pública? #RIPSanitat | Boletín Informativo de la Sanidad Pública