Manifestació en defensa de l’Hospital de Viladecans el 30 d’octubre


Dempeus per la salut pública recolza i difon la convocatòria de la Plataforma en defensa de l’Hospital de Viladecans.

.
MANIFESTACIÓ, dimecres 30 d’octubre, a les 18 h. Plaça Europa de Viladecans (aprop de l’Ajuntament)

DEFENSEM L’HOSPITAL DE VILADECANS

L’hospital de referència, de nivell II de complexitat, per a més de 200.000 ciutadanes de de Begues, Castelldefels, Gavà, Sant Climent i Viladecans.

QUÈ VOLEM PER L’HOSPITAL DE VILADECANS?

* Que segueixi sent el nostre hospital públic de referència, amb nivell II de complexitat, i estigui capacitat per resoldre el 90% de les nostres necessitats (més especialitats, més proves, llits d’UCI, més operacions, més llits per hospitalització convencional,…)

* Que el seu pressupost sigui ampliat i permeti oferir-nos una bona qualitat assistencial (en els últims tres anys el seu pressupost s’ha reduït aprop del 17,5%)

* Que la Generalitat compleixi el compromís d’ampliació de l’hospital, segons el projecte ja existent.

Des de la Plataforma en Defensa de l’Hospital de Viladecans, en la qual participa la secció sindical de la CGT, estem fent un treball seriós en benefici de tots, una plataforma que té el suport d’entitats veïnals, plataformes, partits polítics, treballadors, federacions veïnals, entitats, moviments socials, sindicats, veïns i veïnes, comerços…

Som un clar exemple de lluita unitària en tota Catalunya, i el 30 d’octubre no podem faltar! Hem de ser moltes amb la bata blanca i posar-se la samarreta rosa “Defensem l’Hospital de Viladecans” o la samarreta negra “La Sanitat Pública és mor” o la samarreta negra dels companys Tècnics d’ambulàncies que estan en lluita “Hem Fet Tard – Lluita Ambulàncies”….

Més de dos anys de lluita, manifestacions, tancaments, acampades, recollides de signatures, xerrades, encadenades, vaga de fam, recollida de signatures, pancartes en balconades i després del dia de la manifestació seguirem lluitant fins a aconseguir l’ampliació tan necessària per als veïns i treballadors.

És una lluita justa i hem de tenir la dignitat de defensar que allò públic és del poble, que és qui paga els impostos per a temes tan importants com la salut, i no permetrem que es transfereixi al sector privat en mans de multinacionals que prioritzen el benefici econòmic davant la necessitat, prioritat i benestar de les persones.

Per una sanitat pública, universal i de qualitat!

Secció Sindical CGT Hospital Viladecans

Una cadena humana envoltarà l’Hospital de Viladecans el 30 d’octubre

>>> Més informació a:

http://defensemhvics.blogspot.com.es/

https://www.facebook.com/pages/Defensemhvics/270885856385093

Twitter: @DEFENSEMHVICS


També hem rebut i difonem a continuació el comunicat d’Esquerra unida i Alternativa.
.

Defensem l’Hospital de Viladecans:  

Esquerra unida i Alternativa dóna suport a la propera mobilització convocada per la Plataforma en Defensa de l’Hospital de Viladecans el proper dimecres 30 d’octubre.

Vista aèria Hospital de Viladecans. Anys 50

La creació de l’Hospital Sant Llorenç de Viladecans està directament vinculada a la història industrial de la família Roca, que va crear a principis de la década de 1950 la Fundació Benèfic-Privada de Sant Llorenç  amb l’intenció de construir un hospital a la veïna població de Viladecans.

L’inauguració de l’Hospital de Viladecans va tenir lloc el 21 de juny de 1953 amb la finalitat, en un primer moment, de donar atenció sanitària als empleats de la fàbrica Roca .

El juny de 1978, la Fundació Hospital de Sant Llorenç va cedir l’hospital a l’Institut Nacional de Previsió. Es van produir diverses manifestacions per tal d’assolir que l’Hospital adquirís carácter comarcal i, d’aquesta manera, pogués ampliar-se la seva capacitat assistencial a les poblacions de Begues, Castelldefels, Gavà, Sant Climent de Llobregat i Viladecans.

L’any 1987 va tenir lloc l’adscripció de l’Hospital de Viladecans a l’Institut Català de la Salut, formant part de la Xarxa Hospitalària d’Utilització Pública i prestant serveis com a hospital comarcal a Begues, Castelldefels, Gavà, Sant Climent de Llobregat i Viladecans, amb una població total de 186.000 persones.

La societat civil en defensa del seu hospital

El Departament de Salut i CatSalut van comunicar aquest any als alcaldes d’aquestes poblacions la devaluació de la categoría assistencial de l’Hospital de Viladecans, que passaria a ser un Hospital general bàsic amb la desaparició de serveis que ara dóna i que serán desviats a l’hospital concertat de Sant Boi, hospital privat que no està comunicat per transport públic amb cap de les cinc poblacions de referència de l’Hospital de Viladecans.

La proposta de reestructuració del CatSalut implica que l’Hospital de Viladecans atendrà al 65% dels casos, quan en l’actualitat té una capacitat resolutiva de l’Atenció Especialitzada  de les 186.000 persones dels cinc municipis per sobre del 90%.

L’aliança estratégica amb l’Hospital privat de Sant Boi tindrà com a consequència que  les mitges i llargues hospitalitzacions deixaran de fer-se a Viladecans i els malalts i els seus familiars hauran de desplaçar-se a Sant Boi.

Esquerra Unida i Alternativa defensa que l’Hospital de Viladecans:

  • Segueixi sent el nostre hospital públic de referencia i estigui capacitat per resoldre el 90% de les nostres necessitats assistencials: més especialitats, més proves diagnòstiques, llits d’UCI, més intervencions quirúrgiques complexes, més llits per hospitalitzacions convencionals.
  • Increment de la seva assignació pressupostària, que permeti oferir-nos una bona qualitat assistencial a la ciutadania del Baix Llobregat.
  • Compliment pel Govern de la Generalitat del compromís d’ampliació de l’Hospital de Viladecans , segons el projecte aprovat.

Cridem i convoquem a la manifestació ciutadana en defensa de l’Hospital de Viladecans que tindrà lloc el proper dimecres 30 d’octubre a les 18 hores, a la Plaça Europa de Viladecans ( aprop de l’Ajuntament ) .

Aquesta manifestació estarà encapçalada pels alcaldes de les cinc localitats de referència i pels representants de totes les organitzacions i entitats convocants.
.
Anuncios

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Convocatorias, sanidad pública y etiquetada , . Guarda el enlace permanente.

2 respuestas a Manifestació en defensa de l’Hospital de Viladecans el 30 d’octubre

  1. Pingback: Manifestació en defensa de l’Hospital de Viladecans el 30 d’octubre | Boletín Informativo de la Sanidad Pública

  2. Pingback: Defensem l’Hospital de Viladecans | Punts de Vista

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s