En defensa de la ciència i la salut pública


somloquesembrem4.jpgDempeus per la salut pública es suma al suport al professor Séralini i a la seva campanya de defensa conjuntament amb els amics i amigues de Som lo que Sembrem. Creiem que sols podem posar un fre a les arbitrarietats i mentides reiterades  de Monsanto si cada vegada som més les persones que ens pronunciem per una  investigació i ciència lliures de pressions de les grans multinacionals, per posar en primer pla la salut pública –per sobre dels interesssos comercials– i per afavorir la bona feina de la pagesia i dels investigadors i investigadores que treballen defensant la terra i el bé comú. Us demanem, doncs, amb Som lo que Sembrem, que signeu la carta i difoneu la campanya.

Setembre 2010

CARTA EN DEFENSA DEL PROFESSOR SÉRALINI

Des de Som Lo Que Sembrem fem una crida a totes les persones que defensen una ciència íntegra i independent,  i la necessitat  d’uns mecanismes que ofereixin suficient transparència dels interessos en les investigacions i  avaluacions, a donar suport al professor Séralini.

gilles-eric-seraliniGilles-Eric Séralini és doctor en bioquímica i  professor de biologia molecular a la Universitat de Caen i és codirector del panell científic del CRII-GEN (comitè d’investigació científica independent i informació en enginyeria genètica) . El Dr. Seralini va ser membre de dues comissions governamentals a França sobre OMG, en els càrrecs  d’avaluador de risc: la Comissió d’enginyeria biomolecular (CGB) i el Comitè de Biovigilància al 1998. Al 2003 se’l va anomenar com a expert de la Comissió Europea en la disputa entre Estats Units/l’Argentina/Canadà, i la Unió Europea, sobre la moratòria en la comercialització de OMG.

El professor Seralini és investigador  en la interfase entre  càncer i endocrinologia. Te publicats més de 100 articles científics i contribucions a conferències especialitzades internacionals, i lidera un equip d’investigació associat al CNRS (Centre Nacional per la Investigació Científica) i al INRA.  Ha treballat en  mol.lècules per la prevenció i tractament del càncer de pit i ha  estudiat els efectes dels disruptors endocrins. A causa dels seus estudis sobre càncer i hormones es va interessar en les causes del càncer i els disruptors endocrins, de la pol.lució associada al aire, aigua i als aliments, i els efectes sobre la salut de les diferents contaminacions.

Séralini i els seus col·laboradors van realitzar una re-avaluació de les dades aportades per Monsanto per a justificar la comercialització de tres blats de moro transgènics (MON 863, MON 810, NK603). Aquesta re-anàlisi qüestiona la fiabilitat de les dades de Monsanto sobre la seguretat d’aquests OMG. A conseqüència de la seva integritat, el professor Séralini està sent víctima d’atacs difamatoris i ha esdevingut el blanc d’una campanya de desacreditació per part de certs sectors de la comunitat científica que amenaça no només la seva carrera com a científic, sinó també el finançament per continuar amb una investigació pública de qualitat.

Recordant que dins de l’àmbit de la investigació sobre  els riscos per la salut, mediambientals i per la biodiversitat dels OMG,  això s’ha repetit en nombroses ocasions,  us demanem el vostre recolzament signant  el document en defensa del professor Séralini per una ciència íntegra i uns mecanismes d’avaluació transparents:

http://sciencescitoyennes.org/spip.php?article1807&debut_signatures=1025&tri=pays#signatures

A continuació teniu accés a la carta d’adhesió traduïda:

http://sembremvalles.files.wordpress.com/2010/05/seralinisuport.pdf 

Els dies 6 i 7 de març de 2009 vam poder escoltar a Barcelona les seves paraules, durant la seva intervenció a les Jornades Internacionals sobre els OGM, on va explicar  les seves investigacions sobre la   toxicitat del Roundup de Monsanto present a la soja transgènica http://www.somloquesembrem.org/index3.php?actual=7&actual2=100, i va denunciar els riscos associats al model transgènic. En aquestes jornades van assistir diversos científics europeus experts en la temàtica que van exposar els seus arguments per una agricultura sense transgènics. Podeu trobar l’àudio de totes les ponències a www.somloquesembrem.org/index.php

El panís NK 603 que Seralini va reavaluar està a punt de ser autoritzat per la CE, i la EFSA (Agencia europea de seguretat alimentaria) ha donat ja el seu vist i plau, tot i que no ha passat tampoc estudis mediambientals com els que va reclamar el Consell de Ministres europeu de medi ambient el 4 de desembre del 2008, i que seran requeriments a cumplir per altres possibles transgènics autoritzats en el futur.

Més informació a: http://www.somloquesembrem.org

També s’ha sumat a la campanya Punts de Vista

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Alimentación, Salud pública, Transgénicos y etiquetada , , , . Guarda el enlace permanente.

Una respuesta a En defensa de la ciència i la salut pública

  1. Cristina dijo:

    Ja veus, l’evidència científica ha de ser del gust del govern que paga la recerca, o be és silenciada i negada. Així ha actuat el CDC al llarg de molts anys quan s’ha fet recerca del que anomenem malalties emergents. El temps fa que s’acabi destapant tot, però pel camí es deixen generacions de persones desateses i difamades.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s