Perque tenir una llar és determinant de SALUT, estem amb La PAH de Sabadell


Des de Dempeus volem sumar-nos a difondre i aconseguir adhesions al comunicat de La PAH. Conscients que el fet de tenir un habitatge és un determinant de SALUT fonamental, fem nostra la lluita de La PAH per aturar els desnonaments, i en especial, ara, el desallotjament del Bloc de Sabadell i evitar que 146 persones es quedin sense sostre. Aquest es el comunicat al que cada moment s’hi sumen noves adhesions:

image

146 PERSONES PODRIEN QUEDAR-SE AL CARRER!

Des de la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell i la comissió d’Obra Social de la PAH volem alertar de les últimes notícies que hem rebut els darrers dies en relació al darrer bloc que vam alliberar a la ciutat el 13 d’abril de 2013, on actualment hi viuen 146 persones. El fiscal i la jutgessa han pres unilateralment la decisió de desallotjar de forma cautelar i immediata el bloc de 40 pisos alliberat per la PAHC, sense opció a recórrer i sense que ho hagi demanat la SAREB, propietària de l’edifici. Aquesta decisió ja ha estat trasllada als Mossos d’Esquadra, que poden executar-la en qualsevol moment, fent perillar el domicili de les 146 persones.

La resolució de la magistrada del jutjat d’instrucció 4 de Sabadell, Inmaculada Vacas, que acorda aquest desallotjament cautelar, és a dir, prèviament a la celebració del judici, no realitza cap valoració de les circumstàncies que li han fet prendre aquesta decisió, i es contradiu totalment amb la que ella mateixa va emetre fa un any, quan la propietat de l’edifici, la SAREB, va demanar el desallotjament. En aquella ocasió va optar per no desallotjar; apel·lant a la funció social com a límit a la propietat privada, i expressant que era prioritari garantir les necessitats habitacionals de les famílies a les de la SAREB, que mantindria novament l’edifici en desús.

Després d’això la SAREB no va tornar a fer cap més pas i el desallotjament va quedar aturat fins que es decidís, en tot cas, després del judici. És per això, que ens resulta incomprensible i incoherent aquest canvi de criteri de la mateixa magistrada, sense que cap circumstància hagi variat des de la seva primera decisió, i sense cap argumentació ni opció a recurs. Per altra banda, el fiscal, Sr. Ignacio Abinzano, demana, també, que cada persona acusada en el procés pagui una multa de 2.250 euros o la substitució d’aquesta multa per tres mesos de presó en cas de no abonar l’import, com podria resultar per la majoria d’aquestes famílies, ja que no tenen cap ingrés. Per tant, hi ha el risc que aquestes persones entrin a presó.

Ens enfrontem a un macro-desallotjament de 40 pisos, a on hi viuen 88 persones adultes, entre les quals 6 embarassades, i 58 menors. Totes elles són famílies ja desnonades que han trobat a la PAHC la única sortida per fer factible l’accés a l’habitatge. La situació esdevé paradoxal ja que aquestes famílies poden patir un nou desallotjament per petició i acord de l’administració judicial, després de no haver rebut cap ajuda per part de l’administració per garantir el seu dret a l’habitatge. El mateix Ajuntament de Sabadell ha fet públic, en repetides ocasions a petició nostra, que no té recursos per garantir aquest dret bàsic a la població que ho necessita.

Un cop més, els poders judicials han llançat un atac directe contra drets fonamentals de les persones, prenent una decisió que pot tenir conseqüències molt greus per a desenes de famílies que es veurien desnonades novament, i empeses a viure al carrer. Entenem, doncs, que és una qüestió d’urgència, de respecte dels drets humans per part dels poders públics i de responsabilitat social de les administracions, protegir aquestes famílies i no permetre que pateixin ni un desnonament més. Aquesta situació és conseqüència directa de com els governs organitzen el sistema al servei d’una economia condicionada pel mercat financer, i no es responsabilitzen de garantir les necessitats més bàsiques de les persones, fent-les responsables de problemes macroeconòmics.

Davant aquesta realitat, exigim que aquest desallotjament no sigui executat i que els poders públics garanteixin la protecció de les famílies que corren el risc de quedar-se al carrer. En cas contrari, ens veurem obligats a anar a instàncies superiors com el Tribunal Constitucional o el Tribunal Europeu de Drets Humans.

Iniciem campanya d’adhesions per a totes les organitzacions, col·lectius i entitats que vulguin sumar-s’hi. La nostra lluita diària ens ha demostrat que només de forma col·lectiva i organitzada podem fer front als constants atacs que patim del poder judicial, la classe política i els cossos de seguretat. I així ho seguirem fent aquesta vegada.

Tota la info, entitats adherides i comunicat en castellà a la web de la PAHC Sabadell: http://www.afectatscrisisabadell.cat/2014/05/edifici-sabadell/

Acerca de angelsmcastells

dona d'esquerres, economista, republicana i moltes coses més...
Esta entrada fue publicada en Derechos Humanos. Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s