NO a l’euro per recepta. NO a la taxa més indigne del govern més covard


Front a la indignitat de la taxa a la malaltia, la proposta de la ciutadania conscient dels seus drets, dempeus per la salut pública!
.
Quan anem a comprar els medicaments que ens recepti el metge o metgessa, neguem-nos a pagar l’euro per recepta. No tenen vergonya d’intentar cobrar aquesta taxa quan ja hem pagat els nostres impostos, quan sabem amb tota seguretat que aquesta mesura incrementarà les desigualtats a la nostra societat, quan hi haurà persones que hauran de triar entre poder menjar i comprar els remeis que necessiten… i quan cada dia es destapen corrupcions a la sanitat catalana i es destinen milions d’euros a compensar les malifetes i estafes dels bancs.
.
Per tot això, i més, quan a la farmàcia et demanin que paguis l’euro per cada recepta, entrega aquesta carta perquè la facin arribar al senyor Boi Ruiz. Inundem la conselleria de salut amb la nostra negativa a pagar la taxa de la malaltia, l’impost més indigne del govern més covard.

Benvolgut Sr.,o Sra. Farmacèutic/a:

Com Vostè coneix molt bé, les recents mesures preses pel Govern Autonòmic i el Govern de l’Estat estan posant en perill un model de Sanitat Pública que ha costat molts sacrificis a diverses generacions. La mesura recentment adoptada sobre el que es coneix com a “taxa de l’euro per recepta”, a més de resultar injusta per al ciutadà (que ja paga la Sanitat amb els seus impostos) no actua sobre les veritables causes estructurals dels problemes de la “nostra” Sanitat Pública. I nostra vol dir de la ciutadania, i per tant també dels farmacèutics i farmacèutiques, i de molts altres col•lectius professionals i socials.  El fet de que comenci a aplicar-se el que en diuen “taxa per recepta” pot posar en perill la continuïtat d’alguns tractaments en persones especialment vulnerables.

Veiem amb preocupació la forma com el Sistema Sanitari es decanta per postures economicistes, amb evidents criteris privatitzadors i tot ignorant els més elementals principis tant de justícia social com de salut pública. Es tendeix a considerar els professionals sanitaris com a simples gestors d’un pressupost, no sempre realista. També en aquest cas, la aplicació del re-pagament sota el títol de “taxa de l’euro per recepta”, pretén convertir el farmacèutic en un agent econòmic en benefici de la Administració. Encarregar-li funcions de recaptador d’impostos incrementant la càrrega burocràtica i és absolutament improcedent. El personal de farmàcia ha de tenir funcions sanitàries per tal de poder ajudar als pacients amb els medicaments per tal de fer-ne un ús adequat.

Avui aquesta nova penalització sobre les persones malaltes ens arriba de la ma del Govern de la Generalitat de Catalunya, però tenim ja anunciada i amenaçada una nova taxa sobreafegida sobre els medicaments, des de l’ Administració estatal, Ministerio de Sanidad, a partir del dia 1 de juliol. És lògic i coherent que el meu rebuig es concreti i estengui amb igual determinació front aquesta i aquella reiterades agressions planificada pel Govern i el Gobierno.

Igualment vull deixar constància que penso fer responsables de qualsevol incidència, agreujament o complicació sobrevinguda del meu actual estat de salut, relacionada amb aquesta circumstància d’impediment terapèutic, als màxims directius competents del Departament de Salut i tota la seva cadena de comandaments.

Per tots aquests motius, i d’altres, li MANIFESTO LA MEVA NEGATIVA A PAGAR LA TAXA DE L’EURO PER RECEPTA. Poso a la seva disposició aquesta declaració per a que en pugui informar, si així ho desitja, a les autoritats sanitàries.

Tot esperant la seva comprensió, el saluda cordialment i cívicament

NOM I COGNOMS _________________________
CIP                             _________________________
RECEPTA                 _________________________

Signatura


Aquesta campanya l’està impulsant Dempeus per la salut pública. Podeu seguir informant-vos aquí i també a Punts de Vista

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Medicamentos y etiquetada . Guarda el enlace permanente.

28 respuestas a NO a l’euro per recepta. NO a la taxa més indigne del govern més covard

 1. iko dijo:

  Qué riesgo corre la ciudadanía si se niega a pagar la tasa? Qué sanciones acarrearía? Creo vital una completa información antes de unirnos al #novullpagar

 2. Toni Barbará dijo:

  Para empezar el riesgo que corre la ciudadanía, si paga docilmente, es el de liquidar otro espacio más ( y van…) del Sistema Público de Salud y en la perspectiva de muy dificil recuperación en el tiempo. La resignación y la autoinculpación son sin duda los mayores riesgos imaginables. Cierto que el sistema prepara su mensaje de intimidación habitual para atemorizar cualquier disidencia. De eso saben y ejercen sin piedad. ¿Que nos «fichan» como «deudores» de la Generalitat? Es posible, en el caso de no estemos ya fichad@s. ¿Que nos tramitarán una sanción y recargo? Es seguro que les va a costar más el trámite que el recargo… Sobretodo si somos MILES de ciudadanos y ciudadanas los que nos negamos a REPAGAR, hoy el euro de penalización, mañana la tasa co/re/pago del Estado. Y acabo; ¿Es tolerable, desde una óptica ética, que quienes estan en el punto de mira de las mil y una corruptelas, chanchullos, y todo tipo de «conflicto de intereses», pretendan, ellos, «sancionar» a las personas enfermas que necesitan un tratamiento prescrito por el profesional del sistema público ? Como los chistes, o se entiende a la primera o no vale la pena inisitir. La ciudadanía que estamos por la Salud Pública NUNCA promoveríamos una acción que pudiera ocasionar algun tipo de deterioro a la salud de las personas, como el incumplimiento o abandono de un tratamiento. Son unos (i)responsables concretos, con nombres, apellidos e impunidad y aforamientos, quienes no se inmutan cuando ponen en cuestión el acceso de los enfermos a su medicación. Esto va más allá que una barrera de autopista. Salud !! Toni Barbarà

 3. Fofo Espínola dijo:

  De la vostra carta i de la que ha fet el CatSalut crec que es pot deduïr:

  – Si utilitzem la vostra carta, dirigida al farmacèutic, fem responsables a les persones que prenen decisions administratatives dels possibles danys que la mesura ens pugui produir i ens posem a la disposició de l’administració perquè iniciïn procediment.
  – Si utilitzem la carta que ens presentarà el farmacèutic, ens donem per assabentats dels nostres deures contributius i ens posem a la disposició de l’administració perquè iniciïn el procediment de constrenyiment segons del decret 277/1999 de la Generalitat i reial decret 939/2005.

  Jo, personalment, dedueixo de l’escrit del CatSalut que només poden constrenyir-me a pagar l’euro que dec però amb els recàrrecs corresponents. No em poden multar, només procedir demanar-me el deute començant per la notificació, publicació al diari de la província i fins arribar, si és el cas, a l’embargament del meu compte corrent per valor d’un euro i els interessos de demora.

  També dedueixo que el procediment s’inicia sis mesos després de l’acte de la compra.

  Així mateix dedueixo que s’inicia un procediment per cada acte de compra, o sigui un procediment complet per cada euro, sense possibilitat d’acumulació dels 60 en un sol procediment.

  Si les meves deduccions són correctes, vol dir això que l’euro que no pagui el dilluns, es convertirà en un embargament de compte corrent per valor de 2 euros dintre d’un any?
  I, l’euro que no pagui dimarts, es convertirà en un embargament de compte corrent per valor de 2 euros dintre d’un any i un dia?

  Si les meves deduccions són correctes, potser sí que pagaria la pena que deixéssim tots de pagar aquest euro només per veure la cara que posarien els instructors d’aquests procediments i els seus responsables polítics d’avant de l’augment de la despesa en fotocòpies.

  Fofo Espínola.

  PS. El farmacèutic té l’obligació de dispensar el medicament sense que paguem l’euro ni signem cap paperet? Total ja estem fitxats al nou i caríssim sistema informàtic que han desenvolupat només per això.

 4. Pingback: Sobre l’euro per recepta, dimissions i coaccions « Punts de Vista

 5. Pingback: #novullpagar l’euro per recepta | Boletín Informativo de la Sanidad Pública

 6. monica dijo:

  Por supuesto estoy con vosotros pero creo que la única manera de hacer frente a esta dictadura hacia la que vamos es salirnos del sistema. No necesitamos tantas medicinas, nos matan! Consumamos las justas y busquemos alternativas que nos respeten acordes con quienes somos.

 7. jose garcia dijo:

  Mi comentario es bien sencillo, la llamada receta electronica hace constar en su parte inferior y en negrita la siguiente frase » esta hoja no es una receta», por tanto si tan claramente lo hacen constar no tienen ningun derecho ha hacernos pagar un euro por un simple papel impreso

 8. Imma dijo:

  Personalment, crec que la major part dels usuaris no consumeixen els medicaments per gust, és a dir, si no els necessiten. I sigui com sigui, el pagament de la taxa per recepta és inaceptable.

  El meu dubte és on està establerta l’obligació de la persona que es nega a pagar el medicament d’omplir el formulari que et proporciona la farmàcia i, molt menys, de proporcionar-li al farmacèutic el teu DNI. Per això crec que la insumissió contra la taxa passa també per negar-se a omplir aquest formulari. Però, com ha apuntat el Fofo Espínola, no tinc ni idea de com podria acabar això…amb els Mossos????

 9. Pingback: NO pagar l’euro per recepta és possible… i necessari! | plataformarubi

 10. Pingback: NO a l’euro per recepta. NO a la taxa més indigne del govern més covard « txemabcn

 11. Pingback: Campaña #novullRepagar el #EuroxReceta = #ElEuroDeLaVergüenza « Grup de Defensa de la Sanitat Pública

 12. Robert dijo:

  Pel que m’han comentat a la farmàcia, l’euro que deixis de pagar se’l cobraran a traves de la teva nòmina en l’apartat de la SS.

 13. manuel dijo:

  Tres consellers de la Generalitat exentos del pagament del euro por recepta :
  http://www.actasanitaria.com/opinion/el-mirador/articulo-espana-2012-paraiso-fiscal-e-infierno-social.html

 14. Pingback: Campanyes en contra l’euro per recepta: #novullREpagar | Contra les Retallades

 15. Pingback: Campanya NO a l’euro per recepta. NO a la taxa més indigne del govern més covard | Assemblea de l'Esquerra de l'Eixample

 16. Pingback: Carnet d’insubmis dempeus i IPP #novullREpagar | Dempeus per la salut pública

 17. Pingback: Carnet d’insubmis dempeus i IPP #novullREpagar | Boletín Informativo de la Sanidad Pública

 18. Aurora dijo:

  Estic d’acord amb vosaltres, només dir-li a la Mónica que els productes naturals, homeopàtics, etc… són molt més cars que qualsevol medicament. Jo cobro 700 € i hauré de pagar, com a crónica que se suposa que sóc, 1 € per cada recepta + 10% de l’Estat, més com cobro «tant» he de pagar la tarja de transport per a 5 viatges (1 anada i un altre tornada són 10). A mí si a la fí m’enbarguen no crec que puguin teure gaires diners del compte. Ja ens han deixat en la misèria.

 19. Paco Crespo dijo:

  Crec que és la nostra obligació com a ciutadans lluitar amb els mitjans democràtics que tinguem a l’abast per defensar els drets socials que aquesta maleïda casta polític-financera ens roba, un a un; però ja un munt d’ells. Els nostres pares van començar la lluita contra la dictadura, nosaltres la vam continuar assolint un nivell de prestacions socials propies d’un país digne y els nostres fills han de tornar a començar a reconstruir la dignitat perduda, tot rebutjant la mala còpia de societat ianqui que ens volen imposar.
  Aquesta campanya n’és una forma de lluïta com qualsevol altra. Ànim i a per totes. Recordem que sense nosaltres se’ls acaba la seva bona vida. Nosaltres paguem la seva vida i la de totes les seves famílies. Que comencin les retallades donant exemple; que retallin els seus bestials sous, les seves ocupacions múltiples amb els corresponents sous, un munt de llocs polítics inútils i repetits, que perssegueixin el frau fiscal de les grans fortunes especialment.
  Ells son els que han viscut per sobre de les seves possibilitats, han creat el forat vergonyòs i s’estan enriquint amb la seva crisi a costa de les escurades botxaques dels treballadors. Ells l’han fet, que ells la paguin. Estic segur que si fan això i encara hipotèticament no s’arriba, el poble sabrà respondre amb la solidaritat que fem sempre.
  Però així, NO!

 20. jordi dijo:

  hola todos yo lo echo pedir el furmulalio como negava a pagar tenido que hace una fotocopia d.n.i para poder contatar con personas entiende de leilles como se tiene q contar seguro pues q sere multado. como se podria hacer mas publico esto personas mayores ellos no tiene tanta informacion internet creo pues ques interesante lo podamo hacer cuantos mas mejor bueno adios
  a todos me ya mo jordi si sabe como tengo contatar personas plataforma seri mas facil para mi gracias ver q se puede conseguir

 21. Iñaki dijo:

  Aixó em sembla fantàstic i molt digne, ara però, si el «ciutadà» no paga l’ «euro per recepta», aquest haurà de ser pagat pel farmacèutic. Els farmacèutics no són ciutadans? Com es pretén arreglar aquest fet?

  Iñaki.-

  • dempeus dijo:

   No Iñaki, els farmacèutics no han de pagar l’euro per recepta que deixem de pagar els ciutadans que fem l’objecció a aquesta taxa injusta i vergonyant. A la farmàcia dispoden d’uns formularis i un procediment per deixar constància de la objecció i en cap cas se li carregarà al farmacèutic aquest euro. Tot i que no estaria de més que els farmacvèutics ajudessin a facilitar i popularitzar l’objecció i s’adherissim contra aquesta mesura.

 22. CREC QUE ES UNA VERGONYA QUE AQUI A CATALUNYA HAGEM DE PAGAR 3 VEGADES PER LA RECEPTA SANITARIA ENTRE L´EURO PER RECEPTA , ELS QUE ENS COBRARA EL ESTAT CENTRAL I EL QUE ENS COBREN EN LA GASOLINA DEL CENTIMS SANITARI I QUE EMS HAURIAM D´UNIR I NO PAGAU NINGU

 23. Pingback: Receta Final « Mi Mundo

 24. Pingback: Un Milió de Gràcies | Dempeus per la salut pública

 25. Pingback: L’Elena diu, en nom de Dempeus: “un milió de visites al bloc, un milió de gràcies” « Punts de Vista

 26. Pingback: El Tribunal Constitucional suspende el euro por receta en Catalunya | Dempeus per la salut pública

 27. Pingback: Las aves rapaces y los medios mendaces « Miguel Tomás Romero

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s