Sant Pau assegura que va atendre «immediatament» la pacient morta i la família ho nega


Continuem seguint el cas de la pacient morta a Sant Pau mitjançant Catalunya Press, que en aquest segon article reflexa les explicacions justificatives de l’hospital enfront les negacions i les denúncies de la filla. Sabem que no ha estat el primer cas de mort, ni l’únic que s’ha produït a ran de les retallades, com ens comenten en el post anterior, però hem de dir PROU! que no torni a passar! i el dia 20 d’octubre tenim una «petita» oportunitat de fer-nos escoltar.
 
Respectem el dolor de la família i volem donar-los el nostre condol i oferir-los el nostre suport.
 
Des d’aquest bloc intentem difondre les conseqüències de les retallades pels metges i els malalts (Metges i malalts ofegats per les retallades), la lluita i la xarxa de solidaritat creada entorn un pacient de càncer (Un paciente con cáncer de próstata esperará como mínimo cinco meses para operarse en Can Ruti), el camí obert per una denúncia judicial de les retallades ( Jiménez Villarejo: El ataque a la salud, en los umbrales del delito) i tota la lluita ciutadana i del personal sanitari contra aquestes mesures del govern.
 

La seva filla diu que van esperar una ambulància una hora i mitja.

Sant Pau assegura que va atendre «immediatament» la pacient morta i la família ho nega

10/11/2011 14:05
9hospital-sant-pau

X. Prera.- Versions contradictòries de l’hospital de Sant Pau i la família de Consuelo Carrasco, la pacient que el passat 29 de setembre va morir al centre després de nou hores d’espera. La família reitera la seva voluntat que el cas arribi a la justícia.

Malgrat que en un primer moment l’hospital es va negar a valorar la informació publicada per aquest diari, després que el cas tingués una important revolada mediàtica, ha enviat un comunicat en el que asseguren que la malalta va ser “immediatament atesa”, fet que nega la filla de la pacient, Consuelo Muñoz, amb la que CatalunyaPress ha pogut tornar a parlar, i que assegura que l’arteriografia no es va intentar practicar fins a les 20.00 hores. Carrasco va entrar al centre poc després de les 13.00 hores i va morir passades les 22.00 hores.

Muñoz ha confirmat a aquest diari que la reunió que aquest divendres tenia prevista amb l’hospital l’ha suspès després que aquest dimecres rebés una trucada del centre criticant la publicació de la informació per part d’aquest diari, entre d’altres.

Assegura que hi ha diferències entre el comunicat del centre i l’informe mèdic, i afegeix que els responsables del centre “ho hauran d’explicar”.

Sant Pau assegura que la pacient va entrar amb un “empitjorament sobtat” de la seva malaltia –càncer de fetge, amb l’agravant d’una hemorràgia interna- i va ser “immediatament atesa” però es va considerar que en la seva situació era “no tributària de mesures terapèutiques”, el que significa que està tant greu que no se la pot intervenir.

La família afirma que en veure que a Sant Pau no la podien intervenir van demanar el trasllat a l’Hospital Clínic, com estableix el protocol en aquests casos, i que una hora i mitja després els van dir que “no sabien” quan arribaria l’ambulància. El centre no diu res d’aquesta qüestió al comunicat, i en conversa amb CatalunyaPress afirmen que no és el més rellevant per la seva situació “no tributària de mesures terapèutiques”. A més, afirmen que es va arribar a intentar una arteriografia, però que «el ràpid empitjorament de la pacient va descartar aquesta opció», fent «innecessària» la derivació al Clínic.

No culpa als professionals

Consuelo, si té alguna cosa clara és que no vol que el seu cas serveixi per buscar culpes entre el personal sanitari. Pensa que va ser un error “del sistema” i que “per honor” seguirà endavant. “No es pot tractar així a les persones”, conclou.

Fe d’errors: Un error de comunicació en la primera conversa amb la filla de la persona que va morir ens va dur a concloure que els fets es van produir el passat diumenge. Consuelo Carrasco va morir el 29 de setembre, error que assumim des de la redacció.

Font: CatalunyaPress

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Salud pública, sanidad pública y etiquetada , , , , . Guarda el enlace permanente.

2 respuestas a Sant Pau assegura que va atendre «immediatament» la pacient morta i la família ho nega

  1. Jaume dijo:

    No si encara haurem d’anar als hospitals amb un notari…o un cronometrador de basquet…El que esta BEN clar es que aquest govern,ciu, ens ha portat a una espiral de lluita i problèmes que nomès els beneficia a ells.La ciutadanía som tractats com a mercadería i els que hauríen de ser els nostres gestors i per tant,donarnos explicacions,ens culpabilitzen de tot i ens les exigeixen a nosaltres.El mòn a l’nrevès.Però perque? perque els ho hem consentit. I aixó s’ha acabat.Posemnos cadasqu al lloc que ens correspon i fem front a tota aquesta impunitat amb la que s’han blindat els nostres suposats «representants».

  2. Pingback: Los recortes cuestan vidas… que nuestro voto NO nos haga cómplices. « Punts de Vista

Deja un comentario