DEMPEUS per CATALUNYA!


somunanacio_nosaltresdecidim 

Dempeus per la Salut Pública ha estat sempre una Associació lliure constituïda per persones lliures i sobiranes que hem decidit el que hem considerat oportú amb la sola fidelitat al nostre ideari-manifest i a les formes de treball plurals, sumadores, respectuoses i escrupolosament democràtiques.

dempeus topicsDes del nostre origen, ara fa poc més d’un any, a Dempeus hem manifestat la íntima relació indestriable dels determinants socials en la definició i el caràcter de la salut entesa de forma ampla i col·lectiva. Per tan les Lleis que suposen les “causes polítiques” que determinaran les “causes socials” com han explicat i teoritzat tant i tan bé les aportacions del Grup GREDS-EMCONET de la UPF, i altres actius membres del nucli de Dempeus, són elements substancials per qualsevol anàlisi o proposta en termes reals de salut.

Significa que l’equitat, la sobirania, l’empoderament, la participació democràtica, les condicions socials, laborals, mediambientals, les inequitats de gènere, classe o d’origen, les accions de protecció i promoció de la salut, les atencions personals i bio sanitàries, l’accessibilitat, l’ universalitat i l’ integralitat, el caràcter públic i de qualitat del nostre sistema nacional i públic de salut, les polítiques amigues dels col·lectius i persones més fràgils i/o fragilitzats, el respecte a la dignitat de totes les persones i l’ humanisme com definidor de les relacions malalts-ciutadania-professionals i sistema de salut, son la mateixa identitat de Dempeus. Això és així i no tan sols mai ho hem negat, sinó que ben al contrari n’hem fet la nostra ensenya més preuada.

No és doncs per a nosaltres res de nou afirmar, com venim afirmant, que la democràcia és bona per la salut i és necessària. El dret a decidir és, encara més, inexcusable per a una vida i aspiració saludables. Les persones i el pobles som i són protagonistes de Drets i aquests s’han de defensar, exercir i reivindicar: tan aquells democràtics com humans, com socials, com econòmics, com polítics, com nacionals… I aquí ens trobem ara !
La sentencia, en la seva accepció més intimidatòria, del Tribunal Constitucional respecte de l’ Estatut d’Autonomia de Catalunya, suposa una veritable agressió als nostres drets, la nostra llibertat i sobirania, la nostra capacitat i voluntat de decidir, aclaparadorament i democràtica expressades .

Un poble que no és respectat no te cap futur. Una nació que ho és, i vol ser-ho , ha de fer-se respectar. No hi ha salut possible fora d’aquests determinants previs.

manifestaciopeldretadecidirPer tot això considerem, i així coincideixen unànimement les companyes i companys de Dempeus amb els qui hem pogut intercanviar opinió per alguna via, que és just, procedent i necessari que DEMPEUS per la Salut Pública com a tal organització social i cívica (i amb independència de les posicions particulars, diverses i legítimes dels seus membres) es posicioni públicament en defensa dels Drets nacionals de Catalunya, igual com ho fem amb els drets social i econòmics. Per tant sol·licitem que ens inscrivim formalment a la llista d’entitats públiques que donen suport a la mobilització i a la manifestació convocada pel proper dissabte dia 10 de juliol, per Òmnium Cultural, i ens auto convoquem i convoquem a les nostres persones amigues a la dita marxa popular si ens és possible fent visualització de la nostra aportació:

DEMPEUS per CATALUNYA!

Salut !!

Veure també: La Ratera i Punts de Vista

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Convocatorias, Salud pública y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

3 respuestas a DEMPEUS per CATALUNYA!

 1. àngels dijo:

  Doncs res a afegir. És així i no es pot dir millor. Gràcies a Dempeus per la Salut Pública per ser una eina tant bona de reivindicació del nostre dret col.lectiu, nacional, ciutadà, a la salut.

 2. Antonio dijo:

  Hola, la falta de pediatras es una realidad por falta de planificacion y otras razones.
  la Conselleria de Salut esta llevando a cabo cambios en los ambulatorios, dejando algunos sin servicio y concentrando todo el servicio en un solo centro. si teneis una posicion formada me gustaria conocerla
  Gracias.

 3. Toni Barbarà dijo:

  De Toni a Antonio… Hola company !! En Dempeus, ya nos conoces, tenemos la opinión resultante de la suma y síntesis de opinones cuando coinciden en las lineas centrales de nuestro Manifiesto…y en ciertas cuestiones muy relevantes y concretas, cuando hemos realizado Jornadas o Grupos de trabajo colectivo (tal es el tema del Copago, la vacuna de gripe A, o ya antes, la ILP de la Fribromilgia, por poner algunos ejemplos.
  En otros muchos temas tenemos personas del colectivo que tienen opinión formada aunque no sea uniforme. Tal es el caso de los temas de asistencia sanitaria, como el que nos planteas.
  De hecho Dempeus colabora y se relaciona con FOCAP, el Foro catalán de profesionales de asistencia primaria que más se alinean con el caracter público, democrático y humanista de la atención médica. Te sugiero linkar con ellos, En cualquier caso ahí va mi opinión: en estos días todo lo que suene a «ahorro» goza de gran consideración mediática y político-liberal. Así en el Departament de salut andan de primeros de la clase (en el aula España)proponiendo y aplicando recortes y medidas «racionalizadoras» de monedero que fatalmente priman la caldrilla y dejan escapar los billetes de 500 €… el cao de pediatría es uno de esos chocolates del loro. Con el objetivo duro y piro de ahorro en asistencia primaria se adelgaza y se deteriora la atención pediátrica en el primer eslabón, con las inevitables y documentadas repercusiones de incremento de costes económicos y sobretodo en salud y con peores y tardías prácticas posteriores… Así no se arregla nada y se empeora todo…Es mi opinión. Salud Antonio, y no olvides: Dempeus !! Toni Barbarà (secretario de Dempeus)

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s