Josep Carreras contra la leucèmia i per la salut pública!


Molt bé per Josep Carreras, per les seves declaracions, per la seva aposta pels bancs públics de cordó umbilical per a que totes les persones que tinguin la dissort de contraure aquesta malaltia puguin ser atesos, amb el màxim de garanties i equitat, a la sanitat pública i no, com el mateix tenor declara, previ pagament, a cap hospital privat.

Molt bé per Josep Carreras i per TV3 (quan toca, toca, i no ens sap gens de greu reconèixer la bona feina) que ha difós aquesta petició de Josep Carreras que va molt més enllà de la lluita contra la leucèmia: és una autèntica aposta pel dret a la salut de totes les persones, per la sensibilitat social que tots i totes portem a dins, i pel dret a un servei de salut públic que combini l’atenció, la formació i la investigació al màxim nivell.

I, sobre tot, perquè és una crida a que la gent (les mares a punt de donar a llum, en aquest cas) siguin generoses, pensin en la societat en que volen que creixin els seus nadons, i en un acte lliure d’egoisme, facin d’aquest món, un món més segur, un món més solidari, un món millor.

Bé per Josep Carreras, a qui concedim des de que hem sentit les seves declaracions, el títol de membre d’honor de Dempeus per la Salut Pública (i tant de bo ho li arribi la notícia i tingui a bé d’acceptar-ho!).

De veritat, val la pena que escoltin les opinions de Josep Carreras en temps de tanta gasiveria i atac a la sanitat pública: no s’ho perdin:

http://www.3cat24.cat/ria/players/3ac/evp/Main.swf

(Els trasplantaments de medul·la i de sang de cordó umbilical han revolucionat l’índex de supervivència a la leucèmia. Fer-ho saber i sensibilitzar la societat perquè cada cop hi hagi més donants és un dels cavalls de batalla del tenor Josep Carreras.)

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Salud pública y etiquetada , , , . Guarda el enlace permanente.

Una respuesta a Josep Carreras contra la leucèmia i per la salut pública!

  1. Toni Barbarà dijo:

    … I és que com diem i repetim, la sanitat podrà ser pública o privada,(o privatitzada); però la SALUT sempre és pública. Aquest és un exemple brillant i intel·ligent !! Salut !! Toni

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s