Dempeus a Polinyà … i a Venezuela


Ressenya de l’acte del passat divendres  que ens fa arribar el company Roque Fernández des de Polinyà, a qui agraïm la seva col·laboració i entusiasme, i on com veureu ja tenim gent Dempeus i organització local !

El passat divendres 28 d’octubre es va celebrar al Centre Cívic de Polinyà una Xerrada- Col·loqui a càrrec del Dr. Antoni Barbarà, secretari de Dempeus per la Salut pública a Catalunya i presentat pel company, Manel Arjonilla, que va fer una breu explicació de la situació local.

L’acte va ser molt interessant.

Manel es va referir a que en el seu dia ja se’ns va retallar una part de l’administració. Que el servei d’Odontologia que se’ns va garantir no hi arriba. Si bé som un poble dels més joves de la Comarca, el servei de Pediatria no està a l’alçada de les necessitats.

Resum de la intervenció de Toni Barbará:

“S’ha de diferenciar el que es la salut de la ciutadania i l’assistència sanitària, encara que les dues coses vagin lligades.

Una persona és feliç quan aquesta té una ocupació digna. Un habitatge digne. Un espai cultural enriquidor i un medi ambient sa. Però un ciutadà que te dificultats per aconseguir feina i la que troba es precària. Que no pot pagar l’hipoteca i el fan fora de la seva vivenda. Que no compta amb el temps necessari per instruir-se i que el medi ambient es el que es, resulta molt difícil estar feliç i sense malalties. Més, en aquest moment quan a nivell de l’estat, l’atur registrat a la joventut es situa per sobre del 42% i cinc milions d’aturats. I el pitjor de tot, que no hi han esperances de que aquesta situació es reverteixi a favor dels treballadors i treballadores, per les polítiques que s’executen.

Davant d’això el més important es que la ciutadania  resolgui la situació i lluiti per una societat més justa i desenvolupem una vida més saludable i feliç.

Desprès es quan ve el sistema sanitari Públic i de qualitat, que ens ha de curar de les diverses malalties que se’ns presenten. Un servei de qualitat i gratuït per a tothom sense distincions”.

El sistema sanitari el paguem tots i per tant es el nostre sistema sanitari. El que es un frau es que amb els diners públics es rescatin hospitals privats i concertats, com es el cas o que . Com es una incongruència que el sistema públic de Salut estigui dirigit i gestionat per personal aliè al sistema i amb grans interessos patronals, com també es el cas.

Es va fer una ronda de preguntes i d’intervencions dels assistents, que va arrodonir un acte participatiu i engrescador. Va ressaltar una pregunta d’un veí: creu que amb el PP serà millor?: NO. Així de rotund va ser el company Toni. Amb el PP encara serà pitjor. Amb el PP la situació serà molt més dura!!!

Finalment, Manel Arjonilla, va fer una crida a defensar la salut pública i a que la gent s’ha apuntes a la Plataforma, com així ho van fer.


També volem fer esment d’una entrevista que li va fer al Toni Barbarà a Venezuela la periodista Yalitza Seleny García, que publica Nueva Prensa de Guayana el 24 d’octubre.
 

ENS RECULLEN OPINIÓ DES DE VENEZUELA A PREMSA I RÀDIO:: En Pie, diuen allà !!

La podeu llegir a Nueva Prensa, i a La Ratera, el bloc de Toni Barbarà. Comença així:
 
 

Aunque empujen ellos continúan de pie

Desde asesor en Salud Pública, Concejal de Ecología, Teniente Alcalde, fundador de varios movimientos y publicaciones, hasta médico internista en ejercicio durante varias décadas del Servicio de Urgencias, constituyen solo una parte de las múltiples actividades que se agrupan en el amplio currículum de Antonio Barbará.

(…)

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Salud pública, sanidad pública y etiquetada , , , , , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s