CONSELL CONSULTIU DE PACIENTS DE CATALUNYA?


comin y boi to use

No fa gaire temps ens sorprenia que el president del Consell Consultiu de Pacients de Catalunya (CCPC) fos el ja exconseller Boi Ruiz. I ara, sumen i seguim, ho és el conseller Toni Comin.

“El Consell Consultiu de Pacients de Catalunya es un òrgan assessor representatiu de les associacions de pacients davant l’Administració catalana per donar veu directa als pacients a través dels assumptes que consideri oportuns i possibilita la participació en el procés d’elaboració de les polítiques d’atenció sanitària del Departament de Salut …”

Aquest consell està format per una bona part de vocals que provenen de l’administració catalana, com el COMB, el SEM, la CAMFIC, SCS, i en representació dels pacients hi ha diverses associacions de malalties. Amb tants representants de la pròpia administració la veu dels pacients deu quedar molt i molt reduïda.

El conseller i rei de les retallades presidint un òrgan que representa els malalts de Catalunya?

Quant a la qüestió de les retallades, tant és així que, fins i tot, el Serveis de suport estratègic i operatiu al Consell Consultiu de Pacients de Catalunya contracta a empreses privades per fer elaboració de memòries, portar el twitter, etc. Exemple del que

parlem és l’adjudicació de l’any 2015 a l’empresa NEPHILA Consultoria y Gestión, SCP que ara es diu Nephila Health Partnership SL, on ens trobem dues persones directives, una de les quals prové de la Fundació Signo on compartia patronat amb el senyor Pere Soley , actual director gerent de l’Institut Català de la Salut. Una adjudicació per import de 63.525€ i per una durada de 3 mesos.

Quina necessitat hi ha de contractar serveis amb la privada si el Consell Consultiu de Pacients de Catalunya depèn del Departament de Salut?

Consell Consultiu de Pacients de Catalunya? Com?

Autors: Rosa SBD i Andreu SG, Emi Calella i Eduard Millan

Font: PARS

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Salud pública y etiquetada . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s