Seguiment de la primera jornada de la vaga de metges


Metges de Catalunya xifra el seguiment en un 71%, el Govern en un 20%

«Gestionem la sanitat amb el mateix pressupost que en 2003, i tenim un milió d’habitants més»

“Estem gestionant la sanitat amb el mateix pressupost que en 2003 i 2004, i Catalunya té més d’un milió d’habitants més”. És l’argument de Metges de Catalunya per la convocatòria d’una vaga avui i demà, que asseguren que té un seguiment del 71% dels metges.

El President de Metges de Catalunya, Albert Tomàs, ha assegurat en una concentració a l’Hospital Vall d’Hebron que aquest desajustament pressupostari no hauria de tenir continuïtat l’any 2012. “El pressupost de Sanitat no pot aguantar més retallades”, ha assenyalat, responent a les informacions que afirmen que podria veure’s reduït un 4,5% respecte al d’aquest any de retallades.

“Hem buscat el consens amb el Departament, amb reunions des del febrer”, ha afirmat Tomàs per justificar la vaga, ja que aquestes trobades no han evitat, d’una banda, que a l’ICS es proposi una rebaixa en el sou dels metges i, de l’altra, que es mantingui el tancament de 1.500 llits, que s’hagin tancat CAPs (el darrer exemple, a Bellvitge) o que hi hagi quiròfans tancats.

Diferents xifres de seguiment segons els metges o el Govern

Metges de Catalunya (MC) ha elevat el seguiment de la primera jornada de vaga en els centres de salut públics i concertats de Catalunya al 71% dels metges, una xifra molt superior al 20% de seguiment avançat pel Govern.

En un comunicat amb les xifres provisionals del primer torn de matí, el sindicat convocant-majoritari en la sanitat pública-, ha assegurat que el seguiment en els centres d’atenció primària (CAP) ha estat del 65%, mentre que en els hospitals el percentatge ha estat del 76%.

Per províncies, Barcelona ha estat la que ha presentat un seguiment major -78% de metges d’atenció primària i 80% d’hospitals-, seguida de Girona, Tarragona i Lleida -53% de l’atenció primària i 65% dels hospitals-.

16.500 metges

Els 16.500 metges de Catalunya estan cridats a secundar aquest dimarts i dimecres la vaga de dos dies convocada per Metges de Catalunya (MC), el sindicat majoritari en la sanitat pública, en protesta per les retallades pressupostàries properes als 1.000 milions d’euros que ha aplicat aquest any la Conselleria de Salut que dirigeix Boi Ruiz.

D’aquesta manera, els metges dels 65 hospitals i 427 centres d’atenció primària (CAP) que integren el Sistema Sanitari Integral d’Utilització Pública de Catalunya (Siscat) -centres públics i concertats- estan cridats a protestar per unes retallades que consideren que posen el perill sistema, i que ja han comportat el tancament de llits hospitalaris, quiròfans, dispositius d’atenció nocturna i l’augment de les llistes d’espera.

Font: Catalunyapress

Segons Metges de Catalunya:
 
 

El 71% dels facultatius secunda la primera jornada de vaga del personal mèdic contra les retallades del Govern

El 71% dels facultatius dels centres de salut públics i concertats ha secundat la primera jornada de vaga convocada per Metges de Catalunya (MC), per protestar contra les retallades sanitàries del Govern i exigir el restabliment dels pressupostos i de l’activitat assistencial previs als plans d’austeritat.

El seguiment als centres d’atenció primària (CAP) ha estat del 65%, mentre que als hospitals el percentatge ha pujat fins al 76%.

Protestes a la Vall d'Hebron / GETTY

Mobilització per províncies i àmbits de salut (dades provisionals):

Barcelona
Atenció primària: 78%
Hospitals: 80%

Girona
Atenció primària: 77%
Hospitals: 72%

Concentració de metges a la porta general de la Vall d'Hebron. ALBERT BERTRAN

Lleida
Atenció primària: 53%
Hospitals: 65%

Tarragona
Atenció primària: 51%
Hospitals: 85%

(((HI HAURÀ AMPLIACIÓ)))

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Salud pública, sanidad pública y etiquetada , , , , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s