Boi Ruiz: la salut de Catalunya en mans privades


Comentaris de la presidenta de Dempeus per la salut pública davant el proper anomenament de Boi Ruiz com a Conseller de Salut del Govern de CiU.

boi-ruiz-i-marina-geliNo sé si es tracta de fer una competició amb Esperanza Aguirre, però estic segura que el ja President Artur Mas podria haver escollit millor. Sembla confirmat que qui ocuparà la Conselleria de Salut desprès de Marina Geli (els dos a la fotografia) és Boi Ruiz, president de la Unió Catalana d’Hospitals, com ja havia anunciat el diari Ara a finals de novembre.

Boi Ruiz, de qui deiam, amb molt de fonament, a Dempeus ara fa aproximadament un any que era partidari del copagament i la gestió público-privada. El mateix Boi Ruiz que en tant que president de la Unió Catalana d’Hospitals defensa els seus interessos a capa i espasa i ha fet declaracions del tipus de que «potser caldria pagar el menjar als hospitals, el transport sanitari, els medicaments que et donen mentre estàs ingressat o ingressada, o fins i tot “el servei de bugaderia”…!» (VilaWeb)

… el mateix senyor Boi Ruiz que va tenir aquella expressió feliç de que “La barra lliure només s’ha de poder oferir a aquell que la pugui pagar” (confonent segurament una barra de bar a la “happy hour” amb la seva, de barra!). I sí, sí, el mateix Boi Ruiz del que ens recordaven fa temps en un editorial de Catalunyapress que corria pels despatxos per a “recordar el seu passat ugetista”, en actuacions que provocaven un cert “pitorreo” i que portaven a que fins i tot l’anomenessin “el transvestit Ruiz”, com recordava CatalunyaPress.

llufa.jpgI per si encara ho dubten, seguim parlant del mateix Boi Ruiz del que a lamalla.cat ens deia textualment que podia estar implicat, presumptament, en un desviament de 460.000 euros destinats a cursos de formació, juntament amb tres ex-alts càrrecs de l’Hospital Esperit Sant de Santa Coloma de Gramenet i tres directius de la Unió Catalana d’Hospitals, encara que el Conseller «in pectore» va poder explicar a Com-Ràdio que sobre les presumptes irregularitats, denunciades pel sindicat CATAC-CTS, l’Hospital del Sant Esperit no va aportar la documentació necessària dels cursos de l’any 1996 i van haver de tornar 30 milions de pessetes, més de 180.000 €…

Doncs, sí, aquest mateix Boi Ruiz que va declarar en la subcomissió del Pacto por la Sanidad del Congreso de los Diputados: Propongo que el Pacto por la Sanidad recoja el copago, una subida de la financiación sanitaria y los modelos de gestión público-privado és qui se n’encarregarà de Sanitat en el nou Govern d’Artur Mas.

El 28 de desembre, dia dels Innocents, ha arribat unes hores abans per la sanitat de Catalunya.

Àngels Martínez i Castells

Ho podeu llegir també a Punts de Vista

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Uncategorized y etiquetada , . Guarda el enlace permanente.

3 respuestas a Boi Ruiz: la salut de Catalunya en mans privades

 1. Revista Jano dijo:

  En diversas ocasiones, Ruiz se ha mostrado favorable al copago en función de la renta para afrontar el déficit de recursos que adolece la sanidad pública. Es considerado un “buen gestor”, bendecido por la consejera de Salud saliente, Marina Geli.

 2. àngels dijo:

  Queridos amigos de la Revista Jano: 1)la mejor manera de poder contribuir a la sanidad pública en función de los ingresos es mediante un buen impuesto sobre la renta de la personas físicas, de las empresas y el patrimonio (impuestos directos) y con un sistema fiscal que combata el fraude y no reciba competencia por parte de paraísos fiscales externos o internos.
  2) Con la que está cayendo (crisis económica y financiera) lo de «buen gestor» ya no significa, por desgracia, nada. Los «buenos gestores» del sistema nos han llevado donde estamos. Boi Ruiz comparte su pensamiento neoliberal, basado en dogmas que han demostrado ser totalmente nocivos para la mayoría de las poblaciones.
  3) Lo de «bendecido» por Marina Geli me divierte de manera especial… No comments!
  Feliz Año!

 3. Aunque no compartimos el comentario, agradecemos a la Revista Jano que nos deje comentarios en nuestro blog. Nosotros hemos acudido en numerosas ocasiones a la revista Jano en busca de fuentes, es un referente dentro de la prensa de la salud.
  Pero no podemos compartir su visión de Boi Ruiz como muy bien responde nuestra presidenta Àngels Martínez y como hemos dejado explicado en nuestro blog.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s