El terror és incompatible amb la salut pública


Aportació personal de Antoni Barbarà Molina davant l’atac terrorista a Barcelona i les reaccions posteriors a les xarxes socials relacionades amb la societat i la salut. No cal generar noves polèmiques. Esperem unes setmanes. Les següents reflexions estan pensades en profunditat i màxima sinceritat.

Crec també, des de la discreció, que ara, com en qualsevol dol, el millor és pair tot el que ha passat. La qual cosa inclou els efectes secundaris de naturalesa perversa. Penso que cal sedimentar, analitzar fent terapia col.lectiva, fugir de respostes viscerals i receptes maniquees.

Sobretot no caure en utilizacions mesquines de la barbarie per altres objectius, ni polítics ni de bándol, i denunciar qui ho faci, d’un costat o un altre.

Per intentar comprendre alló incomprensible imaginar els processos d’alienació, sectarisme, integrisme i fanatització en altres expriencies, algunes properes i molt claretes de color de pell.

Jo no penso seguir polémiques enverinades. Per cert que la por és fisiológica, natural i humana, el que no vol dir caure a les seves urpes, resignar-se ni bloquejar-se, sinó lluitar i superar-la per convicció, determinació, per dignitat, solidaritat i amor. I acabo ja, el terror és incompatible amb la salut pública i com a Marea Blanca així ho manifestem, també als espais socials, i cridant a les mobilitzacions i en especial a la de dissabte.

Salut i Pau.

Toni Barbará

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Uncategorized y etiquetada . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s