I seguim lluitant per la salut i la sanitat pública. Una noticia molt important:
UGT :el text presentat representa la continuïtat de la fragmentació de la sanitat catalana
Divendres passat UGT anunciava en un comunicat que demanaba ” la retirada del l’avantprojecte de llei de fórmules de gestió de l’assistència sanitària amb càrrec a fons públics ” . En el mateix comunicat aprofundia en les raons d’aquest posicionament, bàsicament que aquest projecte suposaba lacontinuïtat en la fragmentació de de la sanitat del nostre país. Afirma que s’aprofundeix en la privatització encobedrta aixícom en l’externalització. Alhora suposara la precarització de les condicions laborals.
Finalment UGT exigeix un règim de gestió directa per la sanitat pública i la participació de la part social i la ciutadania civil en tot allò referent a la salut, rclamant al Conseller que s’assegui a discutir el model sanitari.
CCOO : aquesta llei dissenya un vestit jurídic que permet al CatSalut establir fórmules de gestió cada cop més allunyades del control polític-parlamentari
A principis del mes de juny, CCOO deia no a l’avantprojecte de llei de fórmules de gestió de l’assistència sanitària . La Federació Sanitat de CCOO avertia dels paerills que suposaba que empreses de dret privat o altres formes societàries sense afany de lucre i entitats d’economia social puguessin participar en la gestió de serveis sanitaris. També ens posaba en guardia contra aquest fals mantra: ” la gestió de la sanitat no és eficient si és pública”.
Les conseqüències de l’avantrpojecte son clares : una degradació, tant pel servei que es dona als ciutadans com la pèrdua de drets laborals de les treballadores i treballadors .
CATACCTS: El Conseller Toni Comin ens vol vendre el benefici de les entitats d’economia social i la diversitat de formes de gestió de la nostra sanitat, com a un benefici per a tota la ciutadania.
Al mes de juny CATACCTS es manifestaba frontalment en contra de l’avantprojecte d’harmonització de la gestió de l’assistència sanitària .
La conseqüencia principal de l’avantprojecte es que dona cobertura legal a l’actual model sanitari català, obviant els casos de corrupció que ha comporta. Permet activitat privada dins de la pública, amagada darrera el nom d’economia social externalitzacions i privatitzacions, aprofundeix en el model de les EBA’s, i a sobre sense participació real de la ciutadania ni dels treballadors.
CGT : oposició ferma contra l’avantprojecte de la Llei Comin
Tot i no emetre cap comunicat , el posicionament de la Federació de Sanitat de la CGT es clarament frontal contra l’avantprojecte. Representants de la Marea Blanca de Catalunya van tenir una trobada aquest mes de juliol amb el responsable de Sanitat de la CGT i es va coincidir en que l’avantprojecte de la Llei Comin legalitzaria totrs aquelles irregularitats que el confus model sanitari català public-privat ha produït des del seu origen. Falta de control, fals cooperativisme, precarització de les condicions laborals dels treballadors i treballadores.
Es va recalcar la necessitat de la movilització de la ciutadania i treballadors i treballadores per a aturar aquest avantprojecte.
A aquestes alçades i atesa la coincidència de sindicats com UGT, CCOO, CATACCTS i CGT davant del seu avantprojecte , l’oposició dels moviments socials i la dinàmica de mocions que en molts municipis reclamen la seva retirada, tindrà alguna possibilitat la #LleiComin de veure la llum ?
Conseller Toni Comin : més val que la retiri ja, que no que li fem retirar.
Font: Marea Blanca Catalunya