Comín posa sobre la taula una ‘almoina’ per calmar els ànims en l’atenció primària


Menys de 11 milions d’euros per substituir les incapacitats temporals i altres absències en els als equips d’atenció primària (Eap) de l’Institut Català de la Salut (ICS) i 13 milions d’euros addicionals per als ambulatoris i altres dispositius d’atenció primària que treballen en un entorn socioeconòmic desfavorable. Aquest ha estat el gest del conseller de Salut, Toni Comín, davant les crides d’auxili dels professionals per les seves condicions laborals.

Una quantitat que sembla poca davant les reivindicacions dels centres d’atenció primària que se senten desbordats i esgotats davant el volum i nivell de treball que resisteixen cada dia.

El títular de Salut considera que 13 milions d’euros n’hi ha prou per salvar el «gap», com l’ha anomenat Comín, que tenen els centres amb un finançament inferior a la que li correspondria. Mentre que per substituir les incapacitats temporals i altres absències dels CAP ha considerat que 10,9 milions és suficient.

Fa menys de 15 dies diversos metges van signar el manifest ‘La necessària rebel·lió’ dels metges ‘denunciant la «nul·la» cobertura d’absències, la penalització de la malaltia –bajas laborals– i la falta d’interès polític a millorar l’atenció primària .

En ser preguntat per la reivindicació d’alguns CAP que reclamen més recursos, Comín ha negat que la presentació d’aquest nou model respongui a aquesta protesta perquè és un sistema amb el qual treballa des de principis de mandat.

Malgrat intentar sortir del pas, Toni Comín ha admès que «no és un pas suficient però això no vol dir que no sigui necessari» i ha recordat que el pressupost de l’atenció primària ha crescut un 2,6% el 2017 respecte a 2015 , més que els recursos destinats als hospitals, que han augmentat un 1,2%.

LLEGEIX LA CARTA DE «LA NECESSÀRIA REBEL·LIÓ DELS METGES»

Cartamedicos1

Cartamedicos2

Cartamedicos3

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en sanidad pública y etiquetada , , , , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s