Tornem-hi


Hem tingut una aturada tècnica durant una setmana llarga, però ja ens hem recuperat. En aquest temps han passat moltes coses que ens afecten i volem deixar constància de les que considerem més importants.

De la web de la Marea Blanca de Catalunya destaquem:

UN PAÍS EN LLUITA: DAVANT EL CERCLE DE SALUT VOLEM METGES NO MERCADERS!!!!

13-feb-2017   Avui s’ha presentat oficialment el Cercle de Salut, enmig de les protestes de tots aquells que defensem una sanitat universal i gratuitat, de qualitat i 100% pública. El Cercle de Salut  es defineix com un “fòrum de debat i reflexió que té per objectiu millorar el sistema sanitari de Catalunya des de la independència respecte a les organitzacions polítiques i l’Administració Pública, el rigor en l’anàlisi i la utilització de dades objectives, i la transversalitat, animant persones i entitats de diferent naturalesa a adherir-s’hi”. Doncs no ens hi trobaran….. ni a nosaltres ni a molts més. (…)

JUNQUERAS, COMIN : VOLEM ELS CENT MIL.LIONS PER A LLISTES D’ESPERA

16-feb-2017 Els pressupostos de la Generalitat estan en els seus darrers moments parlamentaris. A dia d’avui la Marea Blanca de Catalunya entén que la partida final que tenen assignada per a les llistes d’espera que segons ha manifestat el propi Conseller als mitjans es de 57 mil.lions ( http://diarisanitat.cat/comin-confia-en-assolir-el-compromis-de-reduccio-de-llistes-despera-tot-rebaixar-la-dotacio/ ) lluny dels 96 mil.lions d’euros en principi anunciats. (…)

Encara és pitjor: T’externalitzen a tu

16-feb-2017 Externalitzar en sanitat significa contractar un servei, que fins el moment era públic, a una empresa privada. Externalitzar vol dir arrencar del sistema públic allò que dóna més beneficis als empresaris, com ara les externalitzacions dels serveis de neteja, bugaderia, cuina, hemodiàlisi, etc. Ja no els cal que t’enviïn amb una derivació a la sanitat privada. Ja no els cal. No els cal traslladar serveis assistencials públics a altres àmbits. Tu ets el negoci, la teva vida és el seu negoci, i com a negoci pagaràs de la teva nòmina i dels teus impostos indirectes la sanitat pública. I la mala jugada consisteix en impossibilitar que puguis accedir directament al teu metge de família, als especialistes, a proves diagnòstiques o intervencions quirúrgiques en el moment adequat, per la qual cosa, tu sola, contractaràs els serveis assistencials privats perquè no vols patir i/o tens por que la teva salut empitjori. (…)

... i també us animem a seguir el torn de preguntes, respostes, contrarespostes i acliriments a la Comissió de Salut del Parlament en motiu de la Formulació oral per CSQEP d’una nova proposta d’audiència per incloure la Marea Blanca amb relació al Projecte de llei d’universalització de l’assistència sanitària.

cliqueu sobre la imatge per accedir a la seqüencia de videos

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Salud pública, sanidad pública y etiquetada , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s