Dejuni Solidari i Jornada de Lluita 18, 19 i 20 de desembre: Us esperem


Des d’ahir s’esta desenvolupant a la Plaça Sant Jaume un Dejuni contra la pobresa convocat pels companys de la ILP de la Renda garantida. El calendari dels actes  (reproduit més avall) el teniu a LA MAREA BLANCA DE CATALUNYA AMB LA MAREA PENSIONISTA I AMB LA RENDA GARANTIDA . Avui a les 18 hores hi participarà  dins l’àmbit sectrorial de Salut el nostre company de Dempeus Toni Barbarà,  entre d’altres.

Alhora també demà la marea Blanca de Catalunya dona ple suport a la Marea Pensionista en la convocatòria de manifestació que tindrà com punt d’inici  a la Plaça Sant Jaume a les 18 hores (un cop finalitzat el dejuni). Us convidem a tots i totes a participar en aquesta manifestació darrera la nostra pancarta i portant les nostres samarretes blanques

La Marea Blanca de Catalunya acompanyarà a la Marea Pensionista el proper dia 20 de desembre en la manifestació que sortirá de la Plaça Sant Jaume a les 18 hores.

Dues són les convocatòries que es realitzen solapades en el temps i les quals es recolzen mútuament, La jornada de lluita és convocada per la MAREA PENSIONISTA, en defensa del sistema públic de pensions i el manteniment del poder adquisitiu de les pensions en els propers anys.

Aquesta jornada es desenvoluparà al mateix temps en 16 ciutats de tot el País.

Coincidint, el grup promotor de la ILP per la renda mínima garantida, convoca a una vaga de dejuni durant 3 dies, la qual s’iniciarà demá diumenge dia 18 a les 09:00 hores a la Plaça Sant Jaume de Barcelona i acabarà dimarts que ve dia 20 a les 18:00 hores.

La Mareja pensionista així com la Marea de Marees que també recolzen les accions, juntament amb Iaioflautas de diverses localitats i altres grups socials, es trobaran tots a la Plaça de Sant Jaume el dia 20 a les 18:00 hores, on es llegiran els dos manifestos, el de les pensions i el de la Renda mínima garantida.

Després de la qual cosa, tots junts iniciaran una manifestació encapçalada per les persones integrants de la vaga de dejuni després de una pancarta, seguits de la Mareja Pensionista, després de la qual marxaran la Marea de Marees i d’altres grups, en direcció al Parlament de Catalunya.

Després de la protesta davant el Parlament Català on es llegirà els dos manifestos, la manifestació es dirigirà cap a l’Arc del Triomf on després de nova lectura dels manifestos, es donarà per acabada la manifestació.

Pel que fa al dejuni dels companys de la Renda Garantida , facilitant aqui el calendari  per aquests dies 18,19 i 20 de desembre

Diumenge 18 de desembre

9-11 hores: Inici i desplegament de l’acampada / dejuni popular. Muntatge equip de so i de les carpas. Ubicació pancartes.

11 hores: Sota la carpa, obertura del llibre de la solidaritat i la fraternitat perquè totes les persones que visiten els participants en el dejuni puguin expressar amb els seus comentari i signatures seu suport solidari.

11 a 12 hores: Recepció als mitjans de comunicació. Presentació Carta al President de la Gneralitat.

12 a 14 hores: Acte presentació del dejuni: Explicació de les raons i objectius pels participants del dejuni, i del programa d’activitats. Intervencions de les entitats que donam suport a la Renda Garantida de Ciutadanía i a la Comissió Promotora. Presenta i modera Montse Rosaura.

14 a 16 hores: Beguda d’aigua i descans

16 a 17:30 hores: Recepció visites

18 h a 19:30 h: Acte: Intervencions del Ajuntaments solidaris que han aprovat mocions de suport a la Renda Garantida de Ciutadanía.

19:30 a 20:30 h: Música i/o poesía.

20:30-21:00 hores: Posa una espelma a les víctimes de la pobresa i la desigualtat.

21:00 hores: deixada anar de globus amb els lemes “Rescatem les persones”, “Renda garantida de ciutadania ja !!”, etc.

21:30 hores: Sopar d’aigua i passi de vídeos.

Dilluns 19 de desembre

8 a 9 hores: Esmorzar amb aigua. Preses de tensió als participants en el dejuni.

9h a 10 hores: recepció visites.

10 a 11 hores: Distribució full informatiu per la Rambla de Catalunya.

11:00 a 12:15 hores: Taula rodona Què proposen els grups parlamentaris perquè s’aprovi la proposta de llei de la Renda Garantida de Ciutadania? Presenta i modera: Sixto Garganté. Confirmació participació de representants dels grups parlamentaris.

12:30: Salutació d’Anna Monjo en representació editorial Icaria i donació llibres al dejuni

13 hores: Espai obert

14 a 16 hores: Aigua i descans

16 a 17:00 hores: Recepció de visites

17:00 hores a 18:00 h: Poesies i/o música popular

18:00 hores a 19:30 hores: Acte: “Nosaltres acusem”: denúncia de les causes de la pobresa i la violència social, amb diverses intervencions acusant la varietat de responsables de la pobresa i les seves conseqüències. Presenta i modera Arcadi Oliveres.

  • Presentació global de la denúncia de la pobresa: Teresa Forcades
  • Desesperança. Suïcidis, testimoni dels companys d’Evaristo Justícia: Manuel Navarro
  • Morts prematures, dèficit de calefacció, de medicines, degradació salut: Toni Barbarà
  • Desnonaments de l’habitatge: PAH
  • Incendis i morts per pobresa energética: Bomber de la Generalitat i Yolanda Yeste de APE
  • Separació i segrest de la infància en famílies vulnerables: Rosa de Marea Turquesa
  • Pobresa laboral. Conseqüències de la precarietat i les reformes laborals: Sindicalista de CCOO
  • Pobreza juvenil. Emigración juvenil: Elena Ferrero representante de Avalots

20:00 h a 20:30 h: Acte de les dones

20:30h a 20:45 hores: deixada anar de globus: No més víctimes de la pobresa i la desigualtat

21 hores: Un Betlem en 2016: ¿Què els hagués passat a la Mare de Déu, Josep, amb el nen Jesús en la nostra època?

21:30 hores: Brindis d’aigua i passi de vídeos

 

I també:

El documental de Sicom, Entrepobles i el Centre d’analisis de programes Sanitaris Papil.loma: les dones hem de decidir esdevé de nou notícia : un article a le Monde planteja greus dubtes i negligències en la feina de l’Agència Europea del Medicament . Sicom ens ofereix la traducció al castellà d’aquest revelador article a  EL PAPIL·LOMA, LA SEVA VACUNA I UNA AGENCIA EUROPEA DEL MEDICAMENT

Aprofitem per a felicitar a CE SAP MUNTANYA, RESISTÈNCIA CLÍNIC , ACAMPADA MAR i a la COMISSIÓ DE SALUT DE LA FAVB per l’èxit  de la seva roda de premsa del passat 15 de desembre  que ha provocat  que EL SINDIC DE GREUGES INVESTIGA ELS SERVEIS D’URGÈNCIA

No obstant aquest èxit el moviment seguei en alerta i s’ha convocat concentració a Vall Hebron el proper dia 21 de desembre a les 12 hores  PER UNES URGÈNCIES DIGNES!!! us convidem a participar i donar suport als convocants CE SAP MUNTANYA  i Comissió de Salut de la FAVB.

Però la situació a les urgències dels Hospìtal de Barcelona no és  única i la pateixen tots les hospitals i així ens ho  fan saber des del Broggi:   CARTA DELS TREBALLADORS I TREBALLADORES DEL SERVEI D’URGÈNCIES DE L’HOSPITAL MOISES BROGGI

També de molt interès l’article  CAL SALVAR L’NHS sobre la situació actual del Servei nacional de salut que ha servit de model anys i anys a tot el mon .

 

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Convocatorias y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s