Albano Dante denuncia la manipulació sanitària de l’ANC


Albano Dante Fachín denuncia la manipulació de l’ANC sobre la destrucció de la sanitat catalana, obviant la greu responsabilitat que han tingut els governs de la Generalitat.

La campanya estiuenca de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha consistit en actes que busquen cridar l’atenció sobre la situació de degradació del sistema sanitari català. Les accions, realitzades ja a més de vuitanta poblacions catalanes -aquest divendres mateix a Blanes-, consisteixen en la plantada de centenars de creus grogues en espais cèntrics -les escales de la Catedral de Girona o la plaça Major de Vic, entre d’altres- simulant un cementiri, una acció de protesta que troba la seva font d’inspiració en la frase “els hem destrossat el sistema sanitari”, que va dir l’excap de l’Oficina Antifrau Daniel de Alfonso al ministre Jorge Fernández dins de les seves converses per desestabilitzar l’independentisme.

Doncs bé, aquesta campanya no agrada a Podem, que ha aprofitat algunes de les performances per contraprogramar amb accions destinades a explicar el seu punt de vista sobre la situació de la sanitat catalana, com la prevista aquest divendres a Blanes organitzada pels Cercles de Podem de Blanes, Lloret de Mar, Malgrat de Mar, Pineda de Mar i Calella

Així ho ha explicat aquest divendres el secretari general de Podem Catalunya, Albano-Dante Fachín, tot assegurant que al costat de “les creuetes” de l’ANC, membres de Podem explicaran “això que amaguen”.

La qüestió és que per a Podem, més enllà de les paraules de De Alfonso a Jorge Fernández , que “deploren”, es considera que la campanya de l’ANC és “enganyosa i busca confondre la població a la vegada que renta la cara a la gestió desastrosa que durant 30 anys han portat a terme CiU i el PSC”.

El conseller Comín envoltat d'ex-consellers de sanitat. No tots han contribuït a la destrossa de la sanitat pública calatana, però molts sí.

El conseller Comín envoltat d’ex-consellers de sanitat. No tots han contribuït a la destrossa de la sanitat pública calatana, però molts sí.

Aquesta postura és defensada per Fachin, que és periodista especialitzat precisament en temes de corrupció sanitària, una de les raons que expliquen com Podem, i per extensió Catalunya Sí que es Pot, són forces crítiques contra la campanya de l’ANC, a qui acusen d’amagar que els Governs de CiU i PSC són els que “han convertit la salut pública catalana en un niu de corrupció i opacitat”, que hauria servit per “enriquir persones i grans conglomerats empresarials propers a aquests partits”.

Segons un comunicat dels cercles de Podem de l’Alt Maresme, la suposada corrupció al sistema sanitari català està “perfectament documentada gràcies a desenes d’informes de la Sindicatura de Compres, a investigacions judicials i a l’acció de persones, partits, periodistes i col·lectius que, durant anys, han denunciat aquest sistema corrupte”.

És per tot plegat que Podem critica que “la campanya de l’ANC no fa cap menció, ni tan sols una, a aquesta responsabilitat, que és purament catalana”. “I això és trampa”, continua el comunicat.

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en sanidad pública y etiquetada , . Guarda el enlace permanente.

Una respuesta a Albano Dante denuncia la manipulació sanitària de l’ANC

  1. Pingback: Albano Dante denuncia la manipulació sanitària de l’ANC | Boletín Informativo de la Sanidad Pública

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s