La Marea Blanca esbronca l’ANC


Jordi Sànchez, president de l’ANC

La Marea Blanca, plataforma que agrupa les entitats que des de fa anys lluiten en defensa de la sanitat pública a Catalunya i contra les retallades que ha aplicat al sector el departament de Salut, ha esbroncat l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). El motiu és la campanya iniciada per l’associació que presideix Jordi Sànchez el 22 de juliol a Vic que consisteix a col·locar centenars de creus a les principals places de diverses ciutats simbolitzant un cementiri del sistema sanitari català. L’ANC justifica aquesta acció en la frase enregistrada a l’exdirector de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, en conversa amb el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, on deia: «els hem destrossat el sistema sanitari».

En el comunicat on la Marea Blanca critica l’actuació de l’ANC s’hi diu «que el veritable i real responsable de l’estat actual del sistema sanitari públic català (sense obviar el paper del govern central i de la Unió Europea) són els successius governs de la Generalitat, que davant d’una situació de crisi han reduït els pressupostos dels sectors que més poden ajudar a esmorteir els efectes de la crisi econòmica i social que pateixen les classes més desfavorides, i entre aquests sectors, la sanitat pública. Reduir els pressupostos de sanitat en un 19% i alhora duplicar el personal de les unitats antiavalots dels Mossos d’Esquadra i incrementar un 80% el seu pressupost és una decisió ideològica i política decidida pels governs de dretes encapçalats per Artur Mas i Carles Puigdemont. Així és com responen a la crisi!».

La Marea Blanca no posa en dubte que hi hagi un infrafinançament del sistema sanitari català però considera que «resulta significatiu que una conselleria dirigida per Boi Ruiz, avalada fins a l’últim moment no només pel govern d’Artur Mas sinó per Esquerra Republicana de Catalunya, que li va fer de crossa política parlamentària durant quatre anys, retallés any rere any el pressupost de sanitat i en canvi incrementés, dins la mateixa àrea, els contractes amb el sector privat, fins a un 26%. Desballestament de la sanitat pública catalana sí, però en benefici d’uns quants. Així és i funciona el capitalisme d’amiguets«.

Per tant, continua la nota «la campanya endegada des de l’ANC no ens pot més que sorprendre per la seva ‘ingenuïtat’ quan obvia per art de màgia la responsabilitat política dels nostres governs, que és fonamental i bàsica en la gestió del sistema sanitari públic. Volem pensar així perquè si no, no tindríem cap altre remei que pensar que l’ANC amaga conscientment l’acció política d’un govern que actua com qualsevol altre govern de laUE, inclosos la mateixa Comissió Europea, i els governs estatals, com els presidits per Merkel, Rajoy i, fins fa poc Cameron».

L’enuig dels membres la Marea Blanca és especialment comprensible tenint en compte que l’ANC ha estat absent de totes les protestes, tancades, manifestacions, ocupacions i accions convocades contra les retallades aplicades al sector sanitari pels governs d’Artur Mas els darrers cinc anys.

Font: El Triangle

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en sanidad pública y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s