Salut es nega a revelar el sou de diversos alts càrrecs d’un hospital


Jessica Mouzo Quintàns informa a El País que CatSalut va rebutjar la petició d’un ciutadà que va sol·licitar conèixer els sous dels directius d’un centre concertat.

El conseller de Salut, Toni Comín. M. MINOCRI

El Departament de Salut s’ha negat a revelar els sous de diversos alts càrrecs d’un hospital barceloní. El Servei Català de la Salut (CatSalut) va rebutjar la petició d’un ciutadà que, a l’empara de la Llei de transparència, va sol·licitar conèixer els sous dels directius d’un centre de titularitat privada però concertat amb la sanitat pública. Salut va apel·lar a la Llei de protecció de dades per justificar la seva negativa, però tant l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) com la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública (CGAIP) van rebutjar la seva tesi i van instar Salut a revelar aquesta informació.

La Llei permet conèixer les retribucions d’empreses privades si els ingressos públics de la companyia superen el 25% del total (de fet, en aquest cas són més del 90%). No obstant això, el CatSalut va desestimar la petició en assenyalar que una instrucció de Salut imposa la confidencialitat de les retribucions. El Departament ho va justificar apel·lant a un article de la Llei que permet denegar la petició “si comporta un perjudici per al secret o la confidencialitat en els procediments tramitats per l’Administració pública”. Salut no va explicar quin és el perjudici però ho va sustentar en una instrucció que assenyala que “les entitats proveïdores de serveis sanitaris no tenen l’obligació que aquesta informació consti en el seu web” i només a petició del CatSalut han de facilitar la retribució, “només”, del màxim responsable de l’entitat.

“Dades personals”

A través del col·lectiu d’assessors jurídics AIDE, el demandant va recórrer la resolució al CatSalut i va acudir al CGAIP. El Departament va tornar a denegar-li la informació al·legant, aquesta vegada, entre altres qüestions, que es tractava de “dades de caràcter personal” que no es poden cedir sense consentiment dels interessats.

No obstant això, la resolució del CGAIP i l’informe de l’APDCAT, que va demanar la mateixa comissió de garantia, han fallat en contra del CatSalut. Per començar perquè la normativa de protecció de dades “no impedeix donar la informació sol·licitada” i a més, la instrucció a la qual apel·la Salut ni té rang de llei ni imposa secret o confidencialitat dels sous del personal.

Davant el requeriment del CGAIP a facilitar d’una vegada aquestes dades, el CatSalut va assegurar que complirà amb l’ordre.

Font: El País

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en sanidad pública y etiquetada . Guarda el enlace permanente.

2 respuestas a Salut es nega a revelar el sou de diversos alts càrrecs d’un hospital

  1. Pingback: Salut es nega a revelar el sou de diversos alts càrrecs d’un hospital | Boletín Informativo de la Sanidad Pública

  2. isabel dijo:

    Quin centre és?

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s