Primer de Maig 2016


El proper diumenge treballadors i treballadores ompliran tant al matí com a la tarda places i  carrers de les nostres viles i ciutats manifestant-se en defensa dels seus drets laborals i protestant contra les successives reformes laborals que han empobrit a les classes populars. La possible promulgació dels tractats cpm el TTIP o el TISA encara agreujaran més aquesta situació afavorint la injusta posició de privilegi que ja gaudeix el capital, aquest capital del segle XXI que ha deixat de ser industrial per convertir-se en purament especulatiu sense cap mena d’escrúpols.

Però  el Primer de Maig no és només una lluita per un salari digne, per un treball humà o per que no empitjorin les condicions laborals de la classe treballadora, d’aquells que  a la cap i a la fi conformem el 99% de la societat.

L’agressió avui es directa contra els nostres drets fonamentals: el dret a la vaga, a la negociació col·lectiva, al dret a reunió i associació, fins i tot a la llibertat d’expressió. Des del final del franquisme no havíem viscut cap moment així.

Davant de processaments i condemnes a membres  de comitès de vaga, de detencions i empresonaments a  sindicalistes, de multes a activistes , la Marea Blanca de Catalunya, com moviment social, no pot fer més que demanar que tots i totes a sortim al carrer aquest primer de maig de 2016,  en solidaritat amb els treballadors precaritzats, els aturats exclosos, els immigrants deportats, les dones que pateixen desigualtat laboral, contra el treball infantil de les multinacionals, en fi , per la dignitat de la classe treballadora i pels seus drets, que són els drets de tots.

Enmig d’un procés constituent, quan la societat vol canviar i aprofundir en democràcia hem de fer veure que no pot haver-hi democràcia ni llibertat sense dret de vaga , amb la “llei mordassa”, si  es viola el dret de reunió i manifestació pacífica. No volem tornar enrere, a l’Europa del segle XIX.

No importa que ho feu al matí o a la tarda., que ho feu en una o altre manifestació: hem de dir NO i que soni ben alt, fort i clar.
1demaig8 1demaig1 1demaig2 1demaig3 1demaig4 1demaig5 1demaig6 1demaig7

 

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Uncategorized. Guarda el enlace permanente.

Una respuesta a Primer de Maig 2016

  1. Pingback: Primer de Maig 2016 — Dempeus per la salut pública | O LADO ESCURO DA LUA

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s