«Cominades «


No ha començat amb bon peu el flamant conseller de Salut. Tot apunta a que acabarem creant un nou qualificatiu; «cominades«.

Una barreja més enllà dels eufemismes habituals i a mig camí a l’excusa de malalt, la jaculatòria, sarcasme, boutade, provocació, acudit negre, i conya marinera…​ Quan acabi les seves intervencions pot exclamar allò de «Apa té !»

… Els qui ara retallen i privatitzen, amb la independència esdevindran ferotges defensors dels serveis públics i conversos acèrrims dels drets socials, democràtics i econòmics…. Apa va !

Només amb la independència s’aconseguirien els mil milions necessaris per reduir llistes d’espera, segons Comín

El conseller de Salut, Toni Comín,   ha assegurat que es necessitarien mil milions d’èuros per reduir les llistes d’espera actuals en el sector sanitari. Aquest finançament, segons ell, només es podria aconseguir «amb la independència» de Catalunya, és a dir, amb la gestió pròpia dels recursos.

«Qualsevol persona compromesa amb els drets socials hauria de mirar amb molt d’interès l’escenari de la independència» perquè permetria que Catalunya pogués donar resposta als problemes dels ciutadans, ha destacat en resposta a una interpel·lació sobre sanitat de la diputada del PSC Assumpta Escarp.

Comín ha detallat que es destinaran a sanitat 100 dels 270 milions d’euros del pla de xoc social pactat per JxSí i la CUP, que «no són suficients però no es pot fer més» amb el sistema de finançament actual, de manera que prometre més recursos hauria estat irresponsable i frívol.

«Per reduir les llistes d’espera necessitem diners», que es pot intentar aconseguir amb uns nous pressupostos, pel que ha convidat el PSC a afavorir-los si el que vol és millorar la situació de la sanitat pública i que es desplegui el pla de xoc social.

Si no, els ha instat a «contemplar l’escenari de la independència» perquè és la millor via per aconseguir millores socials a Catalunya i per blindar un sistema sanitari que ha aconseguit resistir les retallades dels últims anys, ha celebrat.

Mentre el Govern treballa per preparar unes estructures d’estat per a Catalunya, Comín s’ha compromès a reduir les llistes d’espera «augmentant la capacitat de professionals i recursos», amb una injecció d’uns 75 milions d’euros.

RECUPERAR LA CONFIANÇA I L’ORGULL

Entre altres mesures, també ha apostat per «recuperar la confiança i l’orgull» de sanitaris i pacients a través del diàleg i el consens, així com per mantenir i, si és possible millorar, la bona herència que, segons ell, li va deixar el seu antecessor, Boi Ruiz.

«No vull parlar del passat, sinó del present i el futur», ha destacat després que Escarp hagi criticat les seves lloances cap a Ruiz, a qui ha acusat d’atacar durant cinc anys la sanitat pública.

____________________________________________

Així opina la periodista Carmen Pérez Flores sobre aquesta intervenció del nou Conseller de Salut en la seva primera sessió de control

Comín, 1.000 milions, la independència i l’estafa de l’estampeta

Que només amb un cognom «conegut», un bon padrí, un canvi de jaqueta, acostant-se al sol que més escalfa i aplicant la filosofia barata d’un actor consagrat, cregués el flamant conseller de Salut que anava a sortir per la porta gran del Parlament en la seva compareixença a petició dels seus excompanys socialistes, és prendre per ximple a la ciutadania.

Que les llistes d’espera es van a acabar amb la independència de Catalunya és com dir que el treball és salut, sí, però no cal oblidar dir que el que maten són els sous …

El Comín filosòfic ha de saber que «el que és bo per posar excuses poques vegades és bo per a qualsevol altra cosa», com deia Benjamin Franklin. O com deia Hipòcrates: «Curar és una qüestió de temps, però també és una qüestió d’oportunitats», estimat conseller d’ERC.

Però el que ja és increïble és a dir que la sanitat catalana necessita 1.000 milions d’euros per tirar endavant Quant necessita una mare de família amb quatre fills en edat escolar, als que ha d’alimentar, vestir, pagar el lloguer, la llum, l’aigua i altres despeses? I dóna la casualitat que a casa només entra el sou del seu marit que és de 1.000, però d’euros. Què ha de fer? Resulta que tu no ho entens perquè no és el teu cas, però la mestressa de casa de 1.000 euros podria donar-te lliçons del que has de fer amb aquests diners per arribar a final de mes … És tan senzill, simple i pràctic com prioritzar .

Ho he dit en altres ocasions, amb diners qualsevol pot governar, el valuós és fer-ho ajustant-se als diners que tens.

A vegades és millor mantenir la boca tancada i deixar que la gent es pregunti si ets ximple, que obrir-la i eliminar tot dubte, Conseller.

El teu antecessor, fins ara, ha tingut el trist honor d’haver estat el pitjor responsable de salut que ha tingut la sanitat catalana, no facis el possible per heretar també el títol.

Menys filosofia, millors professionals en la Conselleria i deixar els consells per quan hagin millorat les llista d’espera en totes les especialitats i per a tots, incloses les persona gran. No maquillar perquè es nota de seguida i no ens donin consells saludables com que el sol, l’aigua i l’exercici és bo per a la salut perquè el que no ens diu és que és per a aquells que gaudeixen d’una salut perfecta.

____________________________________________

I per acabar recordar que a més de l’Albano Dante (veure el post anterior) també

La CUP exigeix ​​a Comín que paralitzi «ipso facto» el programa Visc + de cessió de dades sanitàries

La CUP ha exigit aquest dimecres a Toni Comín, nou conseller de Salut, que paralitzi «ipso facto» el programa Visc+. Aquest consisteix en la cessió de dades sanitàries anonimitzades a centres de recerca públics. A més, la CUP ha recordat que el Parlament va aprovar a l’octubre de 2014 una moció per paralitzar-, ha informat la formació en un comunicat.

La moció demanava congelar el Visc+ que, en la seva versió inicial, preveia ésser adjudicat a una empresa privada i comercialitzar les dades sanitàries, si bé posteriorment el Govern va rectificar i va assumir la gestió a través de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (Aquas), a més de comprometre a cedir de forma gratuïta les dades només a centres públics.

La diputada del Parlament Eulàlia Reguant ha qualificat «d‘especialment greu que el Govern de la Generalitat i, concretament, l’exconseller de Salut Boi Ruiz hagin fet cas omís a un acord parlamentari».

La CUP, que no va votar la moció perquè volia la retirada definitiva de Visc+ i no la seva paralització, ha lamentat que el projecte hagi seguit endavant i ja tingui registrades 137 peticions d’informació, segons dades de Aquas que ha avançat aquest dimecres Europa Press.

Segons Reguant, la posada en marxa del projecte posa de manifest l’interès «de Boi Ruiz i els seus companys de la sanitat privada per poder tenir accés a la informació dels usuaris de la sanitat pública per al seu propi benefici».

La formació reprendrà la campanya de concenciación que ja va portar a terme per informar sobre Visc + i instarà els usuaris de la sanitat pública «a presentar a Aquas el formulari de dissentiment a la cessió de dades mèdiques perquè no es comercialitzi» amb ells.

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Uncategorized y etiquetada , , , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s