Un pais en lluita: Jornada de lluita a Vall Hebron i missatge al nou conseller de salut


les llistes d’esperes, pel col.lapse a urgències, per acabar amb la precarietat … els motius eren prou importants com perque la Coordinadora d’Entitats SAP MUNTANYA organitzés a l’Hospital de Vall Hebrón el passat 20 de gener una jornada de lluita. Tots els centres hospitalares es troben en la mateixa situació. Els darrers dies la premsa s’ha fet ressó de la situació dels metges residents per exemple ( ens ho explica Caralp Mariné a El diari de la Sanitat a Catalunya Plural L’estrès, la pressió i la falta de supervisió porten als metges residents a organitzar-se ).

Així que més d’un centenar de persones es van concentrar el dia 20 de gener a Vall Hebrón. No sols eren veïns i veïnes de Nou Barris i Sant Andreu del Palomar, Horta y Guinardó. Vam venir activistes de Bellvitge i fins i tot un company de Terres de l’Ebre.
Aquí teniu l’enllaç al FB del video de Fotomovimiento: sobre l’acció a Vall Hebrón : https://www.facebook.com/Fotomovimiento.org/videos/1017161171684797/

Es fonamental recuperar el pressupost previ a les retallades de Boi Ruiz i aquest era el missatge al nou Conseller de Salut, Toni Comin. Una crida a la que sense dubte s’afegeixen tota laresta de treballadors i usuaris de la sanitat pública catalana que aquests darrers anys han estat en peu de guerra contra les polítiques austericides de Boi Ruiz i el seu entorn bussiness friendly.
L’acte va seguir fins a la tarda amb debats i xerrades apart de la pausa corresponent pel dinar. Xerrades sobre el paper de l’atenció primaria per exemple van ser seguides amb molt d’interés pels assistents.

De cróniques de l’acte tenim:

Jèssica Mouzo, a El País on fins i tot hi ha un petit video Protesta en Vall d’Hebron por la sanidad pública

Caralp Mariné a Catalunya Plural, El diari de la Sanitat amb La Marea Blanca demana al nou conseller de Salut que reverteixi les retallades

Ambdues han estat publicades en aquest bloc.

Fins i tot a Las Mañanas de la Cuatro Trinidad Cuesta, auxiliar de enfermería: “Que los recortes se reviertan”

Després de finalitzar l’acte una pregunta es feien els activistes: haurà arribat el missatge al nou Conseller? Està Boi Ruiz a la paperera de la història?

Font: marea blanca

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Uncategorized y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s