Toni Barbarà parla a TV3 sobre el nou Conseller de Salut


Petit extracte del telenotícies d’aquest migdia on Toni Barbarà respon breument (temps de tele) sobre l’opinió que li mereix el nou conseller Antoni Comín.

Properament ens extendrem més.

També avui a el diari de la sanitat:

Metges de Catalunya demana al nou conseller que acabi amb les retallades i amb la privatització de serveis

La manifestació a anat de l’Hhopital Clínic fins a les portes de l’hospital del Sagrat Cor / ENRIC CATALÀ

Les reaccions al nomenament del nou conseller de salut, Toni Comín, no s’han fet esperar. Metges de Catalunya (MC) ha emès un comunicat en el què demana al nou responsable de la sanitat catalana que “passi pàgina” i “enterri” l’etapa de les retallades i es recuperi el pressupost sanitari que hi havia abans de les polítiques d’austeritat. El sindicat assegura que les retallades “han posat clarament en perill els fonaments del sistema”. Demanen doncs que es recuperi el 14,3% del pressupost que s’ha anat retallant des del 2010 en la partida de salut.

També han aprofitat per exigir a Comín que defensi el sistema sanitari públic i que reverteixi la tendència a privatitzar i a externalitzar serveis que han dut a terme els governs anteriors. Li exigeixen “compromís ferm i sense fissures” per blindar el sistema públic.

El sindicat aprofita el comunicat per acomiadar el fins ara conseller de salut, Boi Ruiz, amb un “suspens inapel·lable”. Una nota que diuen mereix per les retallades dutes a terme, per la posada en marxa de polèmics projectes de reordenació sanitària i pel tancament de serveis i recursos. També per la proliferació de presumptes casos de corrupció que han sorgit durant el seu mandat i que estan vinculats a la sanitat catalana. Malgrat aquesta mala nota, l’organització diu que aprova l’afany de Ruiz per millorar la transparència del model sanitari, això si, en el marc del compliment de la Llei de Transparència.

Reptes per la nova conselleria

Entre altres peticions, MC insta també al nou conseller a endegar “polítiques realistes” per eradicar la precarietat laboral i per revertir la migració de professionals a l’estranger. Segons l’organització Catalunya ha estat el 2015 la comunitat autònoma líder en emissió de certificats d’idoneïtat professional, el permís necessari per a què un metge pugui exercir en altres països de la Unió Europea.

Per altra banda, i en relació amb la desprivatització dels serveis, el sindicat demana al conseller que es facin esforços per simplificar “d’una vegada per sempre la hipertròfia estructural gerencial i de comandaments que suporta el sistema i que consumeix una quantitat de recursos imprescindibles per a l’assistència”.

Amb tot Metges de Catalunya assumeix que Comín no ho tindrà fàcil per fer front a tots aquests aspectes, i encara menys amb només 18 mesos de legislatura i sense tenir experiència en el camp de la sanitat. “El seu nomenament trenca amb una tradició de consellers metges que s’ha mantingut a Catalunya des de la recuperació democràtica, motiu pel qual el situa en una situació de desavantatge pel que fa al coneixement del sistema”, declara el sindicat.

 

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en sanidad pública. Guarda el enlace permanente.

Una respuesta a Toni Barbarà parla a TV3 sobre el nou Conseller de Salut

  1. Pingback: Peticions urgents al nou conseller de salut Toni Comín | La ratera

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s