“L’HOSPITAL DE SANT JAUME NO ES TOCA”. Tots a Mataró dissabte 14 de novembre


La   Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró i El Maresme   fa una crida a la participació de tothom en la manifestació del proper día 14 de novembre i la posterior ocupació amb el manifest que rerproduïm tot seguit :

A la darrera assemblea oberta celebrada a l’Associació Veïnal de Cirera, el passat dimecres 4 de novembre, es va manifestar amb contundència la preocupació per la situació actual i futura dels serveis sociosanitaris de la comarca. El CatSalut continua fent camí per al desmantellament dels serveis:

  •  L’Hospital d’aguts continua amb una unitat sencera buida (40 llits), mentre s’apilen malalts a l’Hospital de dia, vulnerant els drets més elementals dels malalts.
  •  Es realitzen converses amb empreses privades amb ànim de lucre, algunes de les quals amb un currículum de dubtosa qualitat assistencial, per avaluar la seva capacitat d’assumir serveis sociosanitaris.
  • Es deriven pacients a empreses privades i es mantenen llits buits a l’Hospital de Sant Jaume, creant volgudament una manca d’ingressos als hospitals públics.
  •  Des del CatSalut es programa una presentació d’un Pla de serveis sociosanitaris per al Maresme central, quan encara s’ha de rebre el Pla Director i crear la comissió de seguiment que ha de consensuar la planificació d’aquests serveis.
  •  El CatSalut encara no ha presentat el Pla Director ni ha creat la comissió de seguiment que ha de consensuar el seu contingut, les accions de planificació i el seu finançament.

Davant d’aquesta situació, l’assemblea oberta va considerar que només la mobilització activa al carrer de la ciutadania farà aturar els objectius del CatSalut de desmantellar els serveis sociosanitaris públics. Per això ha programat un calendari de mobilitzacions, sota el lema de ‘L’Hospital de Sant Jaume no es toca‘, que tindran el seu eix principal a la manifestació convocada per al pròxim dissabte 14 de novembre, a les 18.00 h, amb concentració a la plaça de Miquel Biada (davant de l’estació de tren), que finalitzarà a l’Hospital de Sant Jaume i la seva posterior ocupació durant els dies 14 i 15 de novembre.

La Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró i el Maresme fa una crida a totes les entitats cíviques, organitzacions polítiques i sindicals i a tota la ciutadania a implicar-se en la defensa dels serveis sociosanitaris públics i participar en les mobilitzacions convocades.

cartell-14-i-15-nov-2015-b

Anuncios

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en sanidad pública y etiquetada , . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s