No al cop d’estat contra la sanitat pública


La Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró i el Maresme crida a pendre accions contra el cop s’estat que suposa la intervenció del Consorci Sanitari del Maresme i la suspensió de la seva autonomia per part de la Generalitat de Catalunya. Per més que el conseller Boi Ruiz ha volgut treure ferro a aquesta intervenció, i  l’Hospital de Mataró, intervingut, es compromet a no tocar sous, el perill plana per sobre d’aquets entitat. Especialment quan les polítiques neolliberals de David Cameron han portat a més de 20.000 persones ha manifestar-se aquest dissabte a Londres, contra una retallada del 30% del sou dels metges en formació.

Davant els nous esdeveniments sobre la intervenció per part de la Generalitat del Consorci Sanitari del Maresme (CSdM), cal recordar que encara no s’ha creat nou govern al CSdM i ja se’ns obren nous fronts per aquelles persones que lluitem per una sanitat pública de qualitat i universal.

Les viles i ciutats dependents dels equipaments que gestiona aquesta entitat (CAPs, Hospital, Sociosanitari, etc.) estem emplaçades a posar-nos en peu de guerra de manera imminent.

Des de la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró i el Maresme fa temps que denunciem que el CSdM pateix una manca de finançament. Però no tan sols nosaltres ho hem demanat, el Parlament de Catalunya ha aprovat tres acords de ple en què es reconeixia aquesta situació.

Davant d’aquest escenari, qualsevol persona que entengui que el CSdM té una manca de finançament reconeguda, consideraria estar prou legitimada per exigir a la institució pertinent que aquesta situació es reverteixi. Els antics Consells Rectors (i el nou anava pel mateix camí) del CSdM, lluny d’exigir que es compensés aquesta manca de finançament s’han dedicat a realitzar plans de reequilibris, és a dir, retallades! Retallades que han afectat greument el desenvolupament dels equipaments que gestiona aquesta entitat.

Cada vegada es posa més difícil la situació de la sanitat pública a la nostra comarca, ja que la Generalitat que hauria de compensar la manca de finançament del CSdM, en lloc d’això intervé l’entitat, deixant la cúpula intacta, ja que començarà a actuar de manera, encara si és possible, de forma més unilateral.

La pilota ara està a la teulada de la ciutadania, o responem amb contundència o en dos dies ens desmantellen el Sociosanitari sense saber com es gestionarà la nova situació (derivacions al sector privat, situacions de desatenció afectant greument a les dones familiars que seran en gran majoria qui hagin de prendre en la seva totalitat la cura de les pacients, o la generació de més col·lapse a l’Hospital).

Cal seguir organitzades si volem exercir els nostres drets. És per això que des de la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró i el Maresme fem una crida oberta a totes les entitats, partits, sindicats, associacions veïnals i socials a l’assemblea oberta el pròxim dimecres 21 d’octubre a les 19.00 h a Les Esmandies (Ronda O’Donnell, 94, Mataró) per tal d’articular la resposta davant la darrera agressió a la nostra sanitat pública.

Font: maresmesanitat

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en sanidad pública y etiquetada , , , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s