Metges de Catalunya denuncia la derivació de pacients del Parc Taulí a centres privats d’IDCSalud


L’Hospital Parc Taulí de Sabadell / SANDRA LÁZARO

El sindicat Metges de Catalunya (MC) ha publicat  un comunicat on qualifica “d’obscena” la decisió de la direcció de la Corporació Sanitària Parc Taulí de Sabadell de derivar pacients als centres privats Clínica del Vallès i Hospital General de Catalunya, argumentant una falta de recursos mentre manté més de 90 llits tancats.

El comunicat arriba després de que CatalunyaPlural fes pública la carta signada per la directora executiva del centre, Cristina Carod Pérez, qui prèviament havia ocupat càrrecs de direcció als dos centres d’IDCsalud on deriven el pacients del Taulí, en que informa als malalts de la derivació i justifica una falta de recursos.

“Per al sindicat mèdic, la derivació de pacients del sistema públic de salut a empreses sanitàries amb ànim de lucre és inacceptable mentre hi ha recursos públics infrautilitzats”, manifesta el sindicat.

El delegat de MC al Parc Taulí, Manuel Monteagudo, també constata que aquesta derivació de pacients es recurrent durant tot l’any, però afirma que és la primera vegada que s’informa als afectats que és per la no disponibilitat de recursos.

Com ja avançava Catalunya Plural, MC recorda que aquest transvasament de pacients s’emmarca en un contracte que té el CatSalut amb l’empresa privada IDCsalud i que afecta a altres centres d’altres àrees de Catalunya. Com seria les derivacions de l’Hospital Clínic de Barcelona a l’Hospital Sagrat Cor.

Retallades i augment d’ingrés a la privada

Mentre el pressupost sanitari s’ha reduït, les transferències de la Generalitat a aquesta empresa privada han augmentat. El pressupost públic destinat al Consorci Sanitari Parc Taulí pel que fa a l’atenció hospitalària especialitzada ha passat de 192,4 milions d’euros el 2010 a 170,4 milions al 2013, el que suposa una retallada del 12%. Per altra banda però, les contraprestacions del CatSalut a IDCsalud han augmentat un 15% del 2010 al 2013. En concret han passat de 71,1 milions a 81, amb un pic de facturació l’any 2012 de 127 milions d’euros,  segons el registre de contractes i convenis del CatSalut.

Col·lapse i falta de recursos

Per altre banda el representant de MC també confirma que “les urgències es troben col·lapsades”. “Cada dia hi ha entre 20 i 30 pacients pendents d’ingrés quan només a la vuitena planta tenim 50 llits tancats”, ha denunciat.

El dijous Catalunya Plural recollia la denuncia d’un grup de professionals que explicava com la falta de recursos repercuteix en l’atenció que ofereix el Taulí. Monteagudo, per la seva banda, constata aquesta falta de recursos afirmant que “’l’acumulació de malalts als passadissos d’urgències a l’espera de llit obliga als metges de planta a visitar-los en aquestes zones de pas”, això es dóna, explica, perquè aquests pacients que estan als passadissos consten “a afectes administratius” com a “ingressats”.

Font: eldiario

mes INFO

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en sanidad pública y etiquetada , . Guarda el enlace permanente.

Una respuesta a Metges de Catalunya denuncia la derivació de pacients del Parc Taulí a centres privats d’IDCSalud

  1. Pingback: Metges de Catalunya denuncia la derivació de pacients del Parc Taulí a centres privats d’IDCSalud | Boletín Informativo de la Sanidad Pública

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s