Cadena humana a l´Hospital de la Vall de’Hebron en defensa de la sanitat


Cadena humana entorn l’Hospital de la Vall d’Hebron, ahir 17 de maig

Ahir es va formar la cadena humana amb més èxit de les tres que s’han fet fins ara. Un èxit de participació que va acabar amb la lectura del manifest elaborat per la coordinadora d’Entitats de la SAP Muntanya. Ho explica Caralp Mariné a Catalunya.Plural en aquesta primavera calenta en la que ens demanen el vot els que atempten contra els nostres drets, sense aturar ni revertir els tancament de serveis i plantes, l’augment de llistes d’espera, els col·lapses d’urgències. L’any passat, el 2014, es varen derivar 1.000 pacients de la Vall d’Hebron a hospitals concertats.

“Per una sanitat pública i de qualitat”, “Artur Mas en quina mútua vas?” o “ Boi Ruiz dimissió” són algunes de les reivindicacions que es podien llegir en les pancartes dels manifestants, que una vegada més, sortien amb bates blanques o samarretes amb missatges reivindicatius.

Trini Cuesta, del SAP Muntanya, com es pot veure en el video, explica la necessitat de defensar la sanitat, i en concret, pel que representa d’emblema de la sanitat pública a Barcelona i Catalunya, l’Hospital de la Vall d’Hebron. Amb Àngels Marro llegeixen el manifest i criden als més de dos milers de persones que eren a la cadena humana a defensar també la sanitat primària, impedir que les Urgències es converteixin en magatzems de persones malaltes i les derivacions a a la sanitat privada…. En definitiva, criden a canviar les coses per la defensa dels nostres drets. Les portaveus han demanat “la dimissió del govern de la generalitat” i que els ciutadans, aprofitant les eleccions que venen, posin “les institucions, ajuntaments i governs al servei del poble i de la gent i no dels interessos i el capital”.

Un testimoni més d’una lluita necessària per la sanitat pública catalana que ens permeten reviure i difondre els companys i companyes de SICOM.

Per poder saber, dia a dia, l’interessat desgavell de les urgències a la Vall d’Hebron, segueix com ho expressa el personal que hi treballa a @adjuntosdeurgen .I per viure el que significa el patiment quotidià per a familiars i persones malaltes d’unes Urgències col.lapsades que són una autèntica mina anti-persones: Set dies a urgències de la periodista Lali Sandiumenge.

Font: Punts de Vista

 

 

 

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en sanidad pública y etiquetada , , , . Guarda el enlace permanente.

Una respuesta a Cadena humana a l´Hospital de la Vall de’Hebron en defensa de la sanitat

  1. Pingback: Marea Blanca de Catalunya: Plantamos REBELDIAS | E-Criterium Noticias

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s