ICV-EUiA vol portar Boi Ruiz al TC


Dolors Camats diu que el conseller de Salut no escolta la democràcia del Parlament i del carrer i demana a ERC que reconsideri el seu posicionament en la reprovació

Marta Ribas i Dolors Camats durant la roda de premsa

La portaveu d’ICV-EUiA en el Parlament de Catalunya, Dolors Camats, ha dit avui que el seu grup parlamentària estudia la manera de portar als tribunals el conseller Boi Ruiz pel seu incompliment dels mandats parlamentaris. La cambra catalana va donar el mandat d’aturar la creació del consorci sanitari de Lleida al titular de salut per mitjà d’una moció d’ICV-EUiA. Camats ha fet aquest anunci després que avui el diari EL PAIS publiqui que el departament de Salut, per via dels serveis territorials de Lleida, ja tenen data de creació i de posada en funcionament del nou consorci sanitari de Lleida. «El grup parlamentari d’ICV-EUiA no descarta arribar fins al TC si fa falta», ha dit Camats

«S’estan carregant i estan empetitint l’empresa pública més important de Catalunya», ha dit la portaveu d’ICV-EUiA al Parlament que ha recordat el discurs repetitiu del president i del seu Govern sobre la creació d’estructures d’Estat com una contradicció amb el desmembrament de l’ICS i el seu començament per Lleida. Camats ha explicat que el seu grup parlamentari demanarà empara a la presidenta del Parlament i que si De Gispert no fa cas de les peticions del grup parlamentari d’ICV-EUiA llavors aniran als tribunals amb l’incompliment del conseller Boi Ruiz davant els mandats parlamentaris.

La Marea Blanca celebra el rebuig del Parlament al Consorci sanitari de Lleida

«No és el primer cop que veiem el conseller de Salut fer cas omís del que li ordena el Parlament», ha dit Camats que ha acusat el titular del departament de Salut de «no escoltar la democràcia del Parlament i del carrer en aquest i altres assumptes relacionats amb el model sanitari de Catalunya i la intenció que té Boi Ruiz de canviar aquest model a esquenes del Parlament i de la ciutadania». En aquest sentit, la també coordinadora nacional d’ICV ha recordat les més de 30.000 signatures que té recollides la Marea Blanca de Lleida demanant que aquest projecte no es tiri endavant i l’oposició dels agents socials i del sector sanitari envers el projecte de desmembrament de l’Institut Català de Salut.

A més, la portaveu d’ICV-EUiA ha aprofitat per lamentar el posicionament d’ERC envers la reprovació del conseller en la moció que demanava l’aturada del Consorci Sanitari de Lleida el passat ple del Parlament, i en aquest sentit els ha demanat que la pròxima vegada que s’hagi de votar la reprovació de Boi Ruiz recordin el cas que fa el conseller dels seus mandats parlamentaris.

«Es noten les presses del conseller que té els dies comptats per tancar els projectes que ell té previstos dur a terme per canviar el model sanitari de Catalunya», ha dit Camats davant l’actitud del departament de Salut.

«El problema no són els consorcis sanitaris, el problema és l’ús pervers que alguns n’han fet quan ha estat al Govern», ha explicat Camats que ha recordat que a Lleida l’Arnau de Vilanova i gairebé tota l’assistència primària és ICS i que no té sentit la creació d’aquest consorci si no és per poder treballar de forma més opaca i amb menys control econòmic de les institucions públiques assignades al Parlament que han de controlar l’activitat d’aquestes institucions. «L’ICS és l’empresa pública més gran de Catalunya, necessita millores de funcionament però funciona correctament i el que pretén CiU i el conseller Boi Ruiz és no fer aquestes millores i tenir menys control sobre el model sanitari català», ha reblat la portaveu de la coalició a la cambra catalana.

Font: ICV-EUiA

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Privatización, sanidad pública y etiquetada , , , . Guarda el enlace permanente.

Una respuesta a ICV-EUiA vol portar Boi Ruiz al TC

  1. poblacamps dijo:

    Ya es la hora de que estos partidos que nos representan empiecen a moverse, a hacer algo contra todos estos delincuentes que se hacen llamar gobernantes, y solo hacen que dilapidar todo lo que no es de ellos y sí de los ciudadanos. Todavía no entiendo como después de tanto robo y desfalco nadie había echo absolutamente nada, «els Catalanets» somos muy educados, muy obedientes y muy pacifistas, pero visto como las gastan los «Mafiosos», que no nos hacen puñetero caso y que les resbalan nuestras quejas, dicho de otra forma no entiendo como a estas alturas, cuando ya nos queda muy poca cosa, cuando han dilapidado sin descanso nuestro patrimonio, entregándolo a otros delincuentes, como es que (vuelvo a incidir) ningún partido llamado Democrático (ya no se, que es lo que quiere decir Democracia en este país) no la líen en el Parlamento día sí y el otro también, ahora es tarde, ya el ciudadano piensa ¿lo harán en vistas a las próximas elecciones? hacer reventar el Parlament de una vez por todas ¡por favor!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s