Perquè els treballadors no són els «banquers» d’hospitals: Mobilitzacions a Terrassa per la sanitat


Boi Ruiz i els que l’acompanyen en la trista destrucció de la sanitat catalana estan perdent totes les formes. El xantatge al que ara sotmet a centres concertats demostra fins a quin punt cal arrabassar tot el que es pugui en favor de la privadíssima CAPIO i altres centres en els que la mercantilització de la sanitat té els dies comptats. Com a màxim, fins el 27 de setembre si la ciutadania és prou conscient de què ens hi juguem. Perquè el que fa ara el Govern de CiU no té nom. I si en té, està (o hauria d’estar) tipificat en el Codi Penal. És una vergonya. I sols cal esperar que tota la gent (professionals, gent treballadora i ciutadania que estima i valora la sanitat pública) doni suport a totes les lluites i ajudi a obrir un nou procès enviant els Artur Mas messiànics i els Boi Ruiz tril.lers, lluny del poder, a les notícies de tribunals.

Avui hi ha una nova convocatòria davant l’Ajuntament de Terrassa a les 11:30 que esperem sigui ben massiva, tant impressionant com les accions que explica Jèssica Mouzo Quintans en El Pais i amb la força del suport de Dempeus i tota la gent de bé a les mobilitzacions de Terrassa en defensa de la sanitat pública.

image

Les retallades que castiguen la sanitat concertada catalana, immersa en processos de negociació hospital per hospital per tirar endavant nous convenis laborals, han encès la metxa de noves protestes. Els primers a aixecar-se contra els rumors de noves retallades en sous i contractació que ja s’asseuen a les taules de negociació de diversos hospitals han estat els delegats del comitè d’empresa del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) –que engloba l’Hospital de Terrassa, dos centres de salut mental i set centres d’atenció primària–, que aquest matí han convocat la primera de les mobilitzacions diàries que pretenen dur a terme per denunciar l’ofec dels seus centres sanitaris.

Unes 200 persones van respondre a la crida del comitè d’empresa del CST i van omplir el vestíbul de l’Hospital de Terrassa, ornamentat per a l’ocasió amb llençols penjats de les columnes de l’entrada en els quals es podia llegir «Je suis sanitat pública» o «Per la teva salut, no més retallades». El president del comitè d’empresa del CST i sotssecretari general del sindicat Metges de Catalunya (MC), Xavier Lleonart, ha explicat que el CST tindrà «‘de facto’ menys pressupost que el 2014», malgrat que el conseller de Salut, Boi Ruiz, ha assegurat que els pressupostos són els mateixos que l’any passat. No obstant això, adverteix Lleonart, només la pujada de l’IVA sanitari del 10% al 21% per aquest 2015 suposarà per al CST una «despesa extra d’entre 500.000 i un milió d’euros». A més, a això cal sumar-hi, segons el president del comitè d’empresa, l’augment de les tarifes en despeses corrents com l’electricitat i que l’Hospital de Terrassa es veurà obligat a mantenir durant el 2015 l’exigència de Salut d’augmentar un 2% l’activitat contractada a cost zero.

imageLleonart ha explicat que, damunt de la taula de negociació, ja s’han posat mesures d’estalvi com congelar els incentius per carrera professional, condicionar els plusos per objectius a no fer dèficit o «amortitzar llocs de feina que no es considerin indispensables». De fet, per aquest motiu, i malgrat que la gerència del CST s’ha mostrat «receptiva i sensible» a la situació, segons el mateix Lleonart, el comitè d’empresa s’ha negat a negociar cap tipus de retallada més i ha decidit iniciar les accions de protesta. «Els treballadors no farem de banquers dels hospitals», ha sentenciat el sotssecretari general de MC.

Al mateix temps que el sindicat MC ha fet una crida als delegats d’altres hospitals perquè es mobilitzin i s’uneixin a les protestes, els treballadors del CST ja han advertit que es concentraran cada dia a les 12 del matí a les portes dels seus centres sanitaris fins que la gerència del consorci garanteixi que no es faran més retallades. A més, el comitè d’empresa ha convocat una altra concentració per a demà davant de l’Ajuntament de Terrassa, abans de la reunió que tindran els delegats amb l’alcalde de la ciutat, Jordi Ballart.

Més informació a infotalqual

Acerca de angelsmcastells

dona d'esquerres, economista, republicana i moltes coses més...
Esta entrada fue publicada en Privatización, Salud pública, sanidad pública y etiquetada , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s