La Marea Blanca es prepara per inundar Lleida el #29N


Mentre Artur Mas s’entesta en que mirem cap a un altre lloc amb els seus jocs de mans (abans d’ahir de nou es va presentar com Moisès remasteritzat Spiderman per teixir una teranyina ben opaca que no ens deixi veure com destrossen els nostres serveis públics), la manca de vergonya de Boi Ruiz i de tot el Govern de la Generalitat va com anell al dit per legalitzar les portes giratòries a la sanitat, com ens explica Jéssica Mouzo Quintans. Fins ara, tenir un càrrec directiu a l’ICS era incompatible amb qualsevol activitat que no fos de docència o d’investigació, però aprofitant la llei d’acompanyament dels pressupostos del 2015 el Govern vol modificar la Llei de l’Institut Català de la Salut per permetre les portes giratòries a la descarada. Si s’aprova la tupinada, els alts dirigents de l’ICS podran tenir més d’un càrrec, fent “compatible” la gestió en l’organisme públic —que controla vuit grans hospitals i el 80% de l’atenció primària— amb més funcions de comandament en centres aliens a l’ICS, que com ens alerta Mouzo, mes d’un d’aquests hospitals és privat, encara que la seva funció és pública. Les sangoneres ja no tindran que dissimular. Tindran un peu a la pública i l’altre a la privada per anar fent el buidatge de la sanitat de totes i tots cap a les butxaques dels seus amics, excloent de poder-hi accedir a qui més necessita els serveis universals, públics i de qualitat de salut, amb accessibilitat garantida. I encara que aquesta reforma topa amb un dictamen desfavorable del Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya (CTESC), òrgan assessor del Govern en matèria socioeconòmica i laboral, res sembla detenir els pillatge. I menys encara quan Artur Mas, en plena tupinada de la sanitat, s’organitza, amb força èxit, un besamans particular on fina i tot alguns que es diuen d’esquerra s’hi feien veure…

L’indignant espectacle de fi de cicle (o no) de CIU amb canvi de lleis per fer legals (que no legítimes) les seves barrabassades, manté tota la sanitat de Catalunya sota la destral del destripador de la salut pública. Cap territori ni cap servei se n’escapa.

Però les mobilitzacions s’organitzen i prenen força, i des de Lleida, on el proper dia 29 es rebrà una Gran Marea Blanca antiprivatitzadora, ens arriben aquests arguments:

15 raons contra el consorci sanitari de Lleida

 1. El consorci no serà 100% públic. Perquè no quedarà sotmés al dret públic en allò essencial: ni a la normativa de contractes pública, ni a la llei sobre control i fiscalització de despeses, ni a la llei d’incompatibilitat d’alts càrrecs!
 2. El consorci facilitarà l’ànim de lucre a la sanitat pública perquè podrà contractar de manera privada
 3. El consorci serà un forat negre sense control públic de les seves despeses
 4. El consorci podrà contractar a dit i eludirà la normativa administrativa en matèria d’incompatibilitat d’alts càrrecs
 5. El consorci posa catifa vermella a l’entrada del capital privat. Ja que la modificació dels seus estatuts per part dels òrgans de direcció és un acte unilateral que no implica les administracions públiques
 6. El consorci fomentarà l’opacitat en la sanitat lleidatana. La fòrmula del consorci es presta a confusió entre interessos públics i privats.
 7. El consorci propiciarà la corrupció. La formula ja s’ha mostrat fracassada i sota l’ombra de corrupteles, amiguismes i portes giratòries a altres llocs del país.
 8. El consorci és la porta a la privatització i l’enriquiment de tercers a la sanitat pública
 9. El consorci considera la sanitat com una mercaderia subjecta a criteris economicistes
 10. El consorci és una tupinada. Els òrgans del consorci estaran formats només per càrrecs de confiança i persones posades a dit i fomentarà l’opacitat i sense garantir el control riguròs i la informació necessària en la gestió de la sanitat pública lleidatana.
 11. El consorci s’imposa antidemocràticament i escapant del debat ciutadà. Han menystingut fins i tot les seves insititucions, com el Parlament i el Síndic.
 12. El consorci s’imposa contra la majoria de lleidatans, representada per les 38.575 signatures en contra recollides en tan sols un mes i mig arreu de Ponent i Pirineu.
 13. El consorci precaritza als treballadors, sense donar-los garanties de futur i especialment els provinents del GSS.
 14. El consorci no assegura millores en la qualitat assistencial que rebran els usuaris
 15. El consorci és una aposta ideològica, no tècnica. Les reformes es podrien fer perfectament en el marc de l’estructura de la sanitat pública

El 29-N inundarem Lleida per evitar que el Govern aprovi el consorci de la privatització!

Segueix la marea a Facebook i a twitter
Difon els cartells i octavetes d’aquestes accions
Més informacions de la convocatòria

Font: Punts de Vista, el bloc de l’Àngels Martínez Castells

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Privatización, sanidad pública y etiquetada , , , , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s