Avaluació de l’impacte en l’assistència sanitària a Catalunya


El dilluns passat 20 d’octubre Pasucat va convocar una roda de premsa a  Lafede.cat per presentar l’informe «Dos anys del canvi de model sanitari. Dos anys d’exclusió. Avaluació de l’impacte en l’assistència sanitària a Catalunya».

Us deixem l’informe perquè el pugueu descarregar (clicant sobre la imatge o en aquest enllaç: http://tinyurl.com/ltogvwy). Agraïm la difusió!

Aquest document s’ha fet amb motiu del segon aniversari d’entrada en vigor del RDL 16/2012.
…….
En resum, creiem que aquest informe fa palesa l’existència de l’exclusió sanitària a Catalunya i evidencia que aquesta no és un fenomen aïllat i que, fins i tot, afecta d’una manera especial col·lectius molt vulnerables que estan protegits legalment, com són les dones embarassades i els/les menors d’edat. Per tant, exigim al Departament de Salut, al CatSalut i a les administracions responsables, que assumeixin les seves responsabilitats, posin en marxa les mesures necessàries per solucionar aquest problema i modifiquin la normativa vigent per tal d’assegurar el dret a la salut de totes les persones que viuen o treballen a Catalunya. Considerem que és inadmissible retardar més la solució a aquest problema, ja que no només es compleixen 2 anys de la posada en marxa del RDL i de la Instrucció, sinó també 2 anys de l’existència de l’exclusió sanitària a Catalunya i, per tant, reclamem una resposta urgent per part de les autoritats competents. Finalment, volem recordar al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya que continua pendent de desenvolupament el contingut de la moció aprovada.

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Real Decreto-Ley 16/2012, sanidad pública y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

Una respuesta a Avaluació de l’impacte en l’assistència sanitària a Catalunya

  1. Pingback: El gobierno de CiU miente, y es malo para la salud | Punts de Vista

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s