Interpel·lació a Boi Ruiz sobre el programa VISC+


Programa VISC+ o com CiU es ven la sanitat “i el pais amb la gent a dins”

Marta Ribas Frías, diputada d’ICV-EUiA i portaveu en temes de salut, va interpel·lar el dia 15 d’octubre al conseller Boi Ruiz sobre el Programa VISC +.  En els seus quinze minuts i en una intervenció clara, pedagògica  i que va posar força nerviós al Conseller, i reclama que “posi llum” i acabi amb l’opacitat que hi ha al voltant d’aquest tema.

Com explica Marta Ribas, es tracta d’una gran base de dades amb informació de les histories clíniques de les persones tractades en el sistema públic de salut. I es posa a disposició d’empreses privades, teòricament,  amb objectius mèdics i d’investigació i de recerca. Aquesta és l’argumentació que es dóna, “políticament correcte”,  però que a la pràctica, com denuncia Ribas, pot ser utilitzada “per fer negoci amb les nostres dades i la nostra salut” si s’externalitza, tal com pretén fer el govern.

La intervenció que podeu seguir en el video, seguida de la réplica que dóna despres de la contesta del Conseller, prepotent i maleducada,  segueix a la denúncia en la que també hi va participar la diputada Isabel Vallet de la CUP, i a la que Albano Dante hi dedica una part important del darrer número de cafeambllet.

Un element més, i molt important, per denunciar i aturar definitivament els perills de la col.laboració público-privada en sanitat, i per evitar les intencions de CiU de “vendre´s el pais amb la gent a dins”.

Al tema de la salut són especialment sensibles les dones. Aquí teniu una mostra del rebuig de tres dones a aquest programa que suposa la venda de les dades dels pacients de la públic a la indústria. Article del nº 4 de la revista cafèambllet , amb la opinió de tres dones sobre el projecte VISC+, que també podeu trobar al bloc de l’Àngels Martínez (Punts de Vista).

4-6

 

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Uncategorized y etiquetada , . Guarda el enlace permanente.

2 respuestas a Interpel·lació a Boi Ruiz sobre el programa VISC+

  1. Pingback: Comín “entierra” el Visc+ … ? | Dempeus per la salut pública

  2. Pingback: Comín “entierra” el Visc+ … ? | Boletín Informativo de la Sanidad Pública

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s