Una sectorial de l’ANC en mans dels hospitals privats


Amb el següent comunicat PODEMOS s’afegeix a les crítiques que s’han aixecat contra el document de l’ANC des de la majoria de col·lectius en lluita per la defensa de la sanitat pública a Catalunya.
.

Presentació del manifest ‘Salut per la Independència’. Foto: ANC

El passat 19 de juny la Sectorial de Salut de l’ANC va presentar un document titulat “Salut per la independència”.

El document va aixecar de seguida les crítiques d’associacions i col·lectius que des de fa anys defensen la sanitat pública a Catalunya.
Una ràpida lectura ajuda a entendre aquesta reacció. Al llarg de les seves 14 pàgines el document defensa el copagament farmacèutic, la privatització dels serveis i l’eliminació de controls anticorrupció. Un document que, lluny de proposar solucions als mals que estan enfonsant el sistema sanitari català, aprofundeix en un model ineficient, poc transparent i corrupte.
El document de la sectorial de l’ANC ha estat contestat pel Grup de Defensa de la Sanitat Pública a Barcelona mitjançant un article titulat “Salut per la independència? Estem sorpreses” cal destacar també la «Carta oberta de la IAC a l’ANC»
Una altra resposta al document de la sectorial de l’ANC publicat aquest dijous es titula “Pel dret a decidir també la nostra salut i el sistema sanitari de Catalunya”  i està signat per Dempeus Per la Salut Pública, el Grup de Recerca en Desigualtats en la Salut de la UPF, membres del Centre d’Anàlisi de Polítiques Sanitàries, periodistes de la revista cafèambllet i SICOM TV així com membres de la Fundació Institut Català de Farmacologia. Tots tres textos contesten de manera contundent un text -el de la sectorial de l’ANC- que no podia quedar sense resposta.
Ens afegim a les veus que han denunciat el caràcter privatitzador del document de la seva sectorial de sanitat. És un fet que dins la mateixa ANC hi ha molta gent que ha treballat i treballa en pro de la sanitat pública a Catalunya de manera honesta. Per això esperem que el que plasma “Salut per la independència” no sigui el posicionament de l’ANC i es tracti només d’una sectorial que ha caigut en mans del lobby de la sanitat privada. Que el document hagi estat promogut per Helena Ris -directora general de la patronal d’hospitals privats UCH– ens fa pensar en la segona opció.
Font: PODEMOS (en aquest link trobareu també la versió en castellà del comunicat).
 
Destitució de Boi Ruiz, aturada del procés de privatització i canvi a un model plenament públic i realment participatiu

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Privatización, sanidad pública y etiquetada , , , . Guarda el enlace permanente.

Una respuesta a Una sectorial de l’ANC en mans dels hospitals privats

  1. Pingback: Un manifiesto exige el “derecho a decidir” el modelo de sanidad pública | Punts de Vista

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s