No més complicitats amb Israel. Denúncia #GazaUnderAttak


El clam de solidaritat amb Palestina que aquests dies, a causa dels bombardejos que Israel està perpetrant contra la població civil de Gaza, està recorrent el món, i es va poder sentir ahir dimecres a la tarda també a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. Diversos centenars de persones, convocades per entitats palestines a Catalunya i d’altres en solidaritat seva, es van aplegar a les portes del Palau de la Generalitat. Van reclamar que s’aturin els bombardejos. I també, que els governs de CiU, tant el del consistori com el de la Generalitat, aturin les complicitats amb Israel. La concentració va coincidir amb els nous atacs d’Israel, però també amb una efemèride: aquest dimecres va fer deu anys que els organismes internacionals van decretar que el mur que Israel va construir a Cisjordània era il·legal i vulnerava els Drets Humans.

imageDurant la concentració es van cridar consignes de solidaritat amb el poble palestí, van onejar banderes palestines, i es van mostrar dues pancartes amb els lemes ‘Prou violència contra Gaza’, signada per la Xarxa de Dones per Palestina, i també ‘No més complicitat amb Israel’. En aquest sentit, la coalició “No més Complicitat amb Israel” que engloba moviments, col·lectius, activistes i entitats catalanes per la solidaritat amb Palestina, veu amb gran preocupació l’espiral de violència que es viu actualment als territoris ocupats de Palestina i a Israel i denuncia el càstig col·lectiu que el Govern d’Israel està infligint a la població palestina de Cisjordània i Gaza des de la desaparició de 3 colons jueus, el passat 12 de juny, al costat de l’assentament il·legal de Gush Etzion, proper a la ciutat d’ Hebron.

Fum desprès d’un atac aeri al sud de la Franja de Gaza el 9 de juliol.

La brutalitat dels atacs i les xifres de morts i ferits han augmentat amb la trobada dels cossos sense vida dels 3 colons el 30 de juny. Les declaracions del Primer Ministre Israelià, Benjamin Netayanhu, afirmant que venjarien aquest morts, han contribuït a l’escalada de la violència. Els discursos racistes i els linxaments contra palestins i palestines, amb el beneplàcit de les institucions hebrees, s’han estès per tot Israel, i han contribuït i permès atacs de colons contra població civil palestina. Els infants són un dels objectius d’aquests atacs racistes i indiscriminats contra la població palestina.

Israel no és un país normal. Fa 66 anys que ocupa militarment i imposa un règim d’Apartheid sobre la població palestina vulnerant els drets fonamentals de la població palestina. Israel no és un país democràtic: discrimina a les seves minories, viola la IV Convenció de Ginebra i incompleix les resolucions de les Nacions Unides (194 Assemblea general; 237 i 242 del Consell de Seguretat) que exigeixen el retorn dels refugiats palestins, declaren il·legals els assentaments i l’ ocupació, i insten a la fi de les operacions militars i al respecte de la sobirania territorial de Palestina. El proper 9 de juliol farà 10 anys que el Tribunal Internacional de Justícia de la Haia va ordenar a Israel desmantellar el sistema d’Apartheid i va exigir a la comunitat internacional que no reconegués ni brindés cap ajuda o assistència als assentament il·legals.

En aquest context, la indústria militar i armamentista, aliada amb el sector tecnològic, universitari, de la seguretat privada i les institucions públiques, és un element clau per entendre la perpetuació de l’ocupació dels territoris palestins.

Israel ha convertit Gaza i Cisjordània en un veritable camp d’entrenament on provar noves armes, tècniques de combat i control de masses, i sistemes de seguretat com són els drons armats. Els amplis interessos i beneficis que genera el negoci de la defensa, seguretat i ocupació, justifiquen el manteniment d’una política bel·ligerant i colonitzadora, mantenint un constant desenvolupament tecnològic militar que després exporten arreu del món amb la marca “Tested in Combat” (provat en combat) i per tant sobre la població civil.

Per tots aquests motius les relacions comercials, institucionals i acadèmiques amb el sector militar i de seguretat d’Israel contribueixen a perpetuar l’ocupació i la violació dels Drets Humans de la població palestina. Només si exercim el trencament de les relacions de “complicitat” amb el govern, empreses i universitats israelianes que es beneficien del sistema d’apartheid, i fem una aposta real i decidida pel Drets Humans i el Dret Internacional, serà possible aturar l’ocupació i la violència exercida sobre els palestins i palestines.

En aquest context, la coalició “No més Complicitat amb Israel” ha contribuït a la presentació d’una moció en el Parlament de Catalunya el proper 11 de juliol de 2014 on:

• Condemna l’assassinat de població civil palestina i israeliana, ja que alimenta l’odi i la venjança entre els dos pobles i obstaculitza un procés de pau just;

• Condemna l’operació de càstig col·lectiu del govern d’Israel sobre la població palestina de Gaza i Cisjordània;

• Exigeix el respecte dels Drets Humans i del Dret Internacional, així com l’aplicació de les resolucions de les Nacions Unides sobre Palestina i Israel;

• Insta al Govern de la Generalitat i les forces polítiques representants del Parlament de Catalunya, a definir, expressar i comunicar formalment a Israel la seva repulsa: per les seves polítiques bel·ligerants; la detenció administrativa i tortura de palestins i palestines; i la violació flagrant del Dret Internacional;

• Exigeix el trencament de relacions institucionals, comercials i acadèmiques del Govern de Catalunya i altres actors públics i privats catalans, amb el Govern d’Israel i el sector militar i de seguretat israelià que té una relació (directa o indirecta) amb la ocupació dels territoris palestins, incloent els assentaments il·legals;

• Exigeix un debat públic i transparent; informant dels acords signants el passat mes de novembre de 2013 entre el Govern, empreses i universitats catalanes amb Israel; sobre els riscos legals, jurídics i ètics que implica qualsevol tipus d’activitat econòmica amb els assentaments jueus i l’ocupació dels territoris palestins.

Finalment, des de la coalició “No més complicitat amb Israel” es rebutja qualsevol assassinat i violació dels Drets Humans. Cada vida val el mateix, afirmen, i per això mateix s’oposen a la política israeliana i a certs mitjans de comunicació, que transmeten la idea que les vides israelianes valen més que les palestines i que ignoren de manera flagrant el degoteig quotidià d’assassinats de nens i adolescents, pescadors i pagesos a Cisjordània i Gaza, així com totes les morts “indirectes” provocades per l’ocupació militar.

Darrere de totes les morts hi ha una sola responsable: la ocupació, i és aquesta la que s’ha d’aturar. Les situacions extremes porten a resultats extrems. I per això demanen la fi d’aquesta sistemàtica vulneració dels Drets Humans i que la gent sigui conscient de tot el que implica l’ocupació, tan a nivell quotidià com privat.

Pots signar el manifest i saber-ne més de la campanya a http://nomescomplicitat.cat/exigeix-%E2%80%8B%E2%80%8B-nomescomplicitat-amb-israel

Informacions addicionals a La Directa i a http://www.euia.cat/pagina.php?idp=8611

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Derechos Humanos y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s