Ara resulta que “les llistes d’espera son un mite”, deuen ser un mite per ell i pel seu govern però una realitat dolorosa i sagnant pels mils de pacients que estan en espera.
Una altre afirmació sorprenent es que “els llits són un element cada cop més en desús”. Voldrà dir això que pot arribar el moment que ens ingressaran a terra directament ? als hospitals públics del nostre país, és clar.
A més, ens assabentem en aquestes declaracions del Conseller que les retallades en Salut del 2010 al 2014 no han estat de 1.500 milions d’euros com ens havien dit, ja que segons ell han estat de 2.000 milions !!
Això vol dir que s’han retallat una mitja de 500 milions cada any (en 4 anys) Nosaltres, usuaris i treballadors de la sanitat, hem de reclamar, ara que la economia ja va be altre vegada, que es torni en 4 anys als pressupostos del 2010, es ha dir, que cada any s’augmenti el pressupost de salut en 500 milions.
Dedicant aquests pressupostos a l’ICS i a la concertada sense afany de lucre (cap conveni amb la privada amb lucre) fonamentalment a enfortir i prestigiar l’Atenció Primària i ha obrir plantes, quiròfans i serveis tancats, per tal de millorar l’accessibilitat (llistes d’espera de tot tipus) el poder adquisitiu dels treballadors del sector i la qualitat del Sistema.
Comentaris de Josep Martí (CAPS) l’u de juliol de 2014, al voltant de les declaracions de Boi Ruiz fetes ahir a Catalunya Ràdio i recollides al diari ara:
.
Boi Ruiz: «Les llistes d’espera són un altre mite polític, igual que el dels llits»

el conseller Boi Ruiz
El conseller de Salut, Boi Ruiz, lamenta l’ús polític o interessat que, a parer d’ell, sovint es fa d’elements com les llistes d’espera o la reducció de llits durant l’estiu per argumentar un «desmantellament del sistema de salut públic» que no és real, segons el conseller. Així de contundent s’ha mostrat aquest dilluns Boi Ruiz en una entrevista a ‘El matí de Catalunya Ràdio’, en què ha afirmat que «les llistes d’espera són un altre mite polític, igual que el dels llits», una declaració que després ha matisat admetent que cal analitzar les llistes d’espera des d’un punt de vista global, «tècnic i organitzatiu», per enfocar-les d’una «manera més equitativa». Alhora, ha assegurat que el 90% dels 180.000 malalts en llista d’espera a Catalunya estan per sota dels 12 mesos, i ha subratllat que l’objectiu és que a finals d’any «ningú s’hagi d’esperar més de 6 mesos en intervencions quirúrgiques garantides». També ha avançat que té previst reunir-se amb la Societat Catalana de Cirurgia per repassar quins són els processos garantits que fixen les llistes d’espera.
En la mateixa línia argumental, el titular de Salut ha afirmat que «estan canviant moltes coses i tenim un sistema organitzatiu que no té res a veure amb abans», una tesi que ha utilitzat per argumentar que la reducció de llits a l’estiu no està lligada ni amb les retallades ni amb la crisi, ja que els llits «són un element cada cop més en desús» en l’actual model sanitari i no estan directament relacionats amb l’atenció que reben els pacients, segons el conseller. En aquest sentit, ha assegurat que la disponibilitat de llits als hospitals es decideix d’acord amb l'»activitat prevista», una decisió que pren l’equip gestor de cada centre, i ha afirmat que el col·lapse a les urgències és una situació que «s’ha donat sempre al llarg de la història dels hospitals públics del nostre país».

Treballadors i usuaris de l’Hospital de Bellvitge a la sala de juntes de la gerència, denunciant el tancament de llits / ACN
Boi Ruiz també s’ha referit al cas concret de l’Hospital de Bellvitge, on els darrers dies s’han viscut protestes pel tancament de llits, i ha assegurat que «ningú es quedarà sense atenció a Bellvitge perquè no hi hagi un llit».
El conseller de Salut ha admès que tots els professionals de la sanitat pública catalana han perdut capacitat adquisitiva els darrers anys, un fet que ha lamentat, alhora que ha qualificat com «una de les grans conseqüències de la crisi econòmica». En aquest punt, ha aprofitat per afirmar que la despesa en salut ha disminuït a Catalunya en 2.000 milions d’euros entre el 2010 i el 2014, i ha assegurat que, malgrat que la retallada al sou dels treballadors «no és desitjable», la conselleria ha prioritzat «el dret a l’atenció» dels ciutadans en l’actual conjuntura econòmica.
Font: ara
M’enceng cuán sento aixó!! Cuatre anys patín esperant una operació de la que ja m’avian fet el preoperatiri, que no va servir per que sols dura sis messos, trucan i anan a preguntar cuan sería , i als cuatre anys em diuen que en els retalls, ara no me la poden fer!! Escric a salud.cat en fotos i tot , ningú em contesta, i aquest malnascut que digue que es mentida……..lo diría algo molt gros!!
Pingback: Llegiu les declaracions del Conseller de Salut. | Boletín Informativo de la Sanidad Pública
Pingback: Cierre (estival) de camas y quirófanos, de la demagogia y otros descalificativos | Dempeus per la salut pública
Pingback: Cierre (estival) de camas y quirófanos, de la demagogia y otros descalificativos | Boletín Informativo de la Sanidad Pública