La lluita a l’Hospital de Bellvitge continua #ObrintLlitsiPlantes


A l’Hospital de Bellvitge protesten pel tancament de la planta de Neurologia durant l’estiu

Concentració a la unitat de Neurologia.

Pacients, familiars i treballadors de l’Hospital de Bellvitge protesten contra el tancament de la planta 9, del servei de Neurologia, durant l’estiu.

S’han concentrat a la planta afectada i asseguren que no es mouran fins que parlin amb la direcció.

La protesta va començar en una altra planta, la unitat d’infecciosos, on hi ha ingressades 20 persones. En aquest cas van aconseguir impedir un tancament que implicava el trasllat dels malalts a altres plantes o hospitals.

Segons denuncien els treballadors, aquest estiu l’hospital preveu tancar 200 llits, una pràctica que ja ha anat passant els últims anys, i temen que quan tornin a reobrir els serveis afectats no es recuperaran tots els llits que hi havia.

Segons els treballadors, ara els pacients es deriven a hospitals com el Moisès Broggi de Sant Joan Despí o a altres centres cent per cent privats, i afegeixen que aquest és l’objectiu final del govern.

Font: 324.cat
.

Familiars, pacients i treballadors de l’Hospital de Bellvitge ocupen la unitat de neurologia per evitar-ne el tancament

L’Hospitalet de Llobregat (ACN).- Familiars, pacients i treballadors de l’Hospital de Bellvitge de l’Hospitalet de Llobregat han ocupat aquest dissabte la unitat de neurologia de la planta 9 per evitar-ne el tancament durant l’estiu. Segons els treballadors, la direcció del centre s’ha compromès verbalment, mitjançant càrrecs intermedis, que la unitat seguirà oberta. Amb tot, els protestants no se’n refien perquè aquest divendres ja es va intentar tancar la unitat de malalts infecciosos de la planta 12, on hi ha 20 malalts. En aquell cas van aconseguir impedir el tancament. Segons denuncien els treballadors, aquest estiu l’hospital preveu tancar més de 200 llits, com ja ha passat els últims anys.

Font: 324.cat

Esquerra unida i Alternativa dóna suport a la mobilització i a la rebel·lió dels treballadors i treballadores i de les persones usuàries de l’Hospital de Bellvitge

Fent guàrdia a Bellbvitge

Fent guàrdia a Bellvitge

L’anunci per la direcció de l’Hospital d’un nou tancament de 203 llits dels 606 que té a la’actualitat va produir la rebe·lió dels treballadors i treballadores i dels usuaris, que van ocupar la planta 12.1 de Malalties Infecciosses per a evitar el seu tancament previst pel dia 20 de juny. , la jornada de lluita convocada arreu Catalunya per una sanitat pública i universal.

Des del 2011, amb la política de retallades del Govern, l’Hospital de Bellvitge ha passat de tenir més de 800 llits als 606 actuals i només disposa d’un quiròfan obert a partir de les 10 de la nit. També ha perdut mig miler de treballadors eventuals de totes les categories.

L’Hospital Universitari de Bellvitge és un dels cinc hospitals de Catalunya que pertanyen a l’Institut Català de la Salut acreditats com a centres de tercer nivell, que és el màxim nivell de complexitat.

És l’hospital de referència comunitari per a 343.172 habitants de l’Hospitalet i El Prat de Llobregat, i el centre referent en els processos que requereixen d’alta tecnologia per a més de dos milions de persones de les àrees Metropolitana Sud, Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre.

En l’àmbit de la recerca, és un centre punter a nivell internacional i forma part de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), un dels únics centres estatals acreditats amb el màxim nivell .

La situació actual és insostenible, segons el president del comité d’empresa, Ramon Montoya, dels treballadors i treballadores i dels representants del moviment veïnal. Les llistes d’espera d’intervencions i de visites han augmentat considerablement, mentre es deriven a centres privats i concertats a molts pacients. .

No podem permetre que continuï aquesta brutal agressió a un hospital públic de referència i a tot el sistema públic de salut.

El presssupost de Salut ha passat de 9.874 milions d’euros el 2010 a 8.289 milions el 2013, un 16 % menys. Aquesta retallada ha provocat un augment del 60% a les llistes d’espera quirúrgica dels 14 procediments amb garantia i més precarietat al sistema sanitari. “

Hem de continuar amb la lluita i amb la mobilització per a evitar el tancament de llits i la recol·locació dels pacients a llits d’altres plantes. Hem de continuar amb les reclamacions dels pacients i els seus familiars denunciant la situació i exigint l’atenció al centre públic, sense acceptar cap derivació als centres concertats o privats.rgc-ilp

En aquesta Setmana de la Dignitat, manifestem tot el nostre suport a la lluita dels treballadors i treballadors i de les persones usuàries de l’Hospital de Bellvitge en defensa de la seva Dignitat i d’una atenció sanitària de qualitat.

Ens trobareu al vostre costat en aquesta defensa, que és la del sistema públic de salut universal, equitatiu i solidari..

Lola Castro

Responsable EUiA Salut

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en sanidad pública y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s