Setmana de la dignitat per una Renda Garantida de Ciutadania


SETMANA DE LA DIGNITAT PER UNA RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA

El Parlament Ciutadà dóna suport a la Setmana de la Dignitat, que se celebrarà arreu de Catalunya entre els dies 23 i 28 de juny.

CRIDA

Crida a participar a la “setmana de la dignitat” Catalunya 23-28 de juny. Per una Catalunya sense atur, pobresa i desigualtat! Renda garantida de ciutadania, ja!

Ciutadans i ciutadanes de Catalunya!

Les polítiques de retallades socials, les reformes laborals que destrueixen ocupació i eliminen drets a la classe treballadora, que apliquen els governs d’Espanya i Catalunya al servei dels dictats de la Troica, dels interessos de la Banca i de les grans empreses, han provocat l’atur massiu i han abocat a la pobresa a milions de persones a mesura que s’esgoten les prestacions i subsidis d’atur.

Mentre la majoria social s’empobreix, una minoria s’enriqueix eixamplant la desigualtat que supera tots els límits coneguts.

De la mà de la desocupació, la pobresa i les retallades socials centenars de milers de persones són desnonades del seu habitatge, no tenen accés a una alimentació adequada o pateixen el tall del subministrament d’aigua, gas i electricitat per impagament.

És hora de dir Prou! i mobilitzar-nos de manera permanent pels nostres drets. Drets enunciats en les pròpies lleis que no es compleixen. Drets que la ciutadania desenvolupa a través d’Iniciatives Legislatives com la de la Renda Garantida de Ciutadania, que va recollir 121.191 signatures, i que recentment s’ha presentat al Parlament de Catalunya per al seu debat i aprovació.

D’aplicar-se el dret a la Renda Garantida de Ciutadania, en els termes del projecte de llei, cap ciutadà o ciutadana de Catalunya estaria per sota del llindar de pobresa i tindria els mínims per a una vida digna. La Renda Garantida assegura, en aquest moment,  664 euros mensuals  a cada persona sense ingressos, o els complements fins a arribar a aquesta quantitat, xifra que equival a l’Indicador Renda de Suficiència de Catalunya que estableix la Generalitat, distribuït en 12 mensualitats.

El finançament d’aquest dret mitjançant una major pressió fiscal sobre els més rics, els beneficis dels bancs i empreses, i el combat del frau fiscal, entre altres mesures possibles, tindria també un efecte reductor sobre la creixent i injusta desigualtat.

Cridem a participar en les activitats i mobilitzacions que tindran lloc a la Setmana de la Dignitat, per aconseguir una Catalunya sense atur, pobresa i desigualtat i per exigir al Parlament de Catalunya que aprovi, sense més dilacions, el projecte de Llei de la Renda Garantida de Ciutadania “sense retallades”.

¡¡RESCATEM LES PERSONES!!

Entitats col•laboradores en la “Setmana de la Dignitat“: Comissió promotora ILP Renda Garantida Ciutadana; Coordinadora d’Assemblees Treballadors/es en Atur de Catalunya; Aliança per la Sobirania Alimentaria de Catalunya, APEMA, ATTAC-Acordem, Campanya per una banca pública ètica i social, Col•legi de Treball Social de Catalunya, CONFAVC, Cornellà sense fronteres, DEMPEUS per la salut pública, FAVB, Front Cívic, Marea Pensionista, Marxa Mundial Dones, PAH, Pastoral Obrera de Catalunya, Parlament Ciutadà; CCOO, CO.BAS, IAC, UGT, USOC; ACP, CUP, ERC, EUiA, ICV, PSC; Cristians pel Socialisme, XSUC-Socialisme21.

 

PARTICIPA EN LES ACCIONS DE LA “SETMANA DE LA DIGNITAT”
23 A 28 DE JUNY!

Dilluns 23 de juny. Acte inicial

“Llença a la foguera de Sant Joan els símbols de les causes que provoquen la desigualtat, l’atur i la pobresa”

22 hores. Tothom a la foguera de la revetlla de Sant Joan de carrer Borrell cantonada Consell de Cent, al costat de les “germanetes”.

Dimecres 25 de juny

“Ja n’hi ha prou de polítiques d’ajust i austeritat! Exigim al Parlament Europeu, a la Comissió Europea i al Banc Central Europeu la posada en marxa de mesures efectives per garantir la plena ocupació i la superació de la pobresa”

17:30 hores. Concentració davant de les oficines del Parlament Europeu i de la Comissió Europea a Barcelona, ​​Passeig de Gràcia 90, (estació de metro Diagonal). Lliurament d’una Carta de peticions a les institucions de la UE. A continuació anirem a veure l’obra de teatre: ”De cartones y hombres”, Orfeó Gracienc, c/. Astúries 83, Gràcia. Inici 19 hores.

Dijous 26 de juny

Surt a les places i els carrers per reivindicar i construir una “Catalunya sense atur, pobresa i desigualtat”, Renda Garantida de Ciutadania Ja!, Rescatem les persones!

20:00 hores. Concentracions davant dels ajuntaments de Catalunya.

20:00 hores. Manifestació pel centre de Barcelona. Inici a la Pl. de Sant Jaume.

Divendres 27 de juny

Vine a la cadena humana per defensar una Banca Pública al servei dels drets socials i de la Renda Garantida de Ciutadania!

19:00 hores. Concentració davant de Catalunya Bank (antiga Caixa de Catalunya), Pl. d’Antoni Maura amb Avda. Catedral. Cadena humana dinàmica amb “batucada” i actes simbòlics que es desplegarà per la Via Laietana fins a la sucursal de Bankia a la Pl. Urquinaona.

Dissabte 28 de juny

El poble pren la paraula en defensa de la Renda Garantida de Ciutadania!

11:00 hores. Plaça del Rei. Sessió del Parlament Ciutadà. Amb exposició del projecte de llei de la Renda Garantida de Ciutadania i participació dels moviments socials i cívics. Informació sobre les iniciatives legislatives populars en preparació a Catalunya.

banco español de crédito?

Benvolgudes i benvolguts,

Us convoquem a participar a la Setmana de la Dignitat (23 al 28 de juny), sota el lema Per una Catalunya sense atur, pobresa i desigualtat!, amb la finalitat de donar suport al projecte de Llei de la Renda Garantida de Ciutadania.
Durant aquesta setmana podeu participar en diferents accions que culminaran dissabte 28 de juny amb una sessió del Parlament Ciutadà que convoquen les més de trenta entitats impulsores de la Setmana de la Dignitat.
Per avançar en el debat d’aquesta sessió, us animem a manifestar la vostra opinió en el Delibera web, que permetrà recollir les opinions de la ciutadania sobre aquesta iniciativa i donar-lis més difusió. També podeu fer arribar el vostre recolzament i suggeriments a extensio@parlamentciutada.cat.

Us convidem a visitar la nova web del Parlament Ciutadà on trobareu tota la informació de la Setmana de la Dignitat: programació d’actes, documentació de la lleii mecanismes de participació.

Us esperem!

Grup Impulsor del Parlament Ciutadà

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Convocatorias, Derechos Humanos y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

5 respuestas a Setmana de la dignitat per una Renda Garantida de Ciutadania

  1. Pingback: Setmana de la dignitat per una Renda Garantida de Ciutadania | Boletín Informativo de la Sanidad Pública

  2. Pingback: Bitacoras.com

  3. Pingback: Para que haya democracia: pan, trabajo y vivienda… y negociación colectiva | Punts de Vista

  4. Pingback: La lluita a l’Hospital de Bellvitge continua #ObrintLlitsiPlantes | Dempeus per la salut pública

  5. Pingback: La lluita a l’Hospital de Bellvitge continua #ObrintLlitsiPlantes | Boletín Informativo de la Sanidad Pública

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s