Un vídeo contra l’exclusió sanitària #TodasConTarjeta


El col·lectiu Espacio del Inmigrante ha llançat avui una campanya per donar a conèixer les opcions que tenen les persones immigrades sense permís de residència per accedir a la sanitat pública.

Campanya #TodasConTarjeta d’Espacio del Inmigrante

perquè el dret a la salut no entèn de fronteres ni de color de pell” és un dels missatges que s’han publicat avui, 6 de maig, a les 12.00 del migdia a la xarxa social Twitter. Forma part d’una campanya que pretén difondre un vídeo on s’explica com les persones que s’han quedat sense targeta sanitària arran del Reial Decret Lllei 16/2012 de 20 de abril poden aconseguir-ne una.

Aquesta llei va modificar el sistema sanitari públic, deixant gairebé un milió de persones sense targeta sanitària. Des que va entrar en vigor, diferents entitats que defensen el dret a la salut de tota la ciutadania s’han mobilitzat perquè els centres d’atenció primària i hospitals atenguin les persones immigrades sense permís de residència que van quedar desprotegides amb el decret.

Fotograma del vídeo d’Espacio del Inmigrante

En trobem un exemple al barri del Raval de Barcelona, on s’ha creat Espacio del Inmigrante. És iniciativa d’un grup de persones que s’ha organitzat “per donar un espai d’acollida i acompanyament a les persones que es troben excloses de l’assistència socio-sanitària per la seva situació legal, econòmica o administrativa”. Ofereix consulta mèdica, assessoria legal i administrativa i acompanyament.

Aquest col·lectiu ha donat a conèixer avui un vídeo on explica com aconseguir la targeta sanitària i ha engegat la campanya on line #TodasConTarjeta per difondre’l.

Metges del Món i la plataforma ciutadana Yo Sí Sanidad Universal també han portat a terme accions de denúncia ara que es compleixen dos anys del decret llei.

Així, Metges del Món ha lliurat al Govern espanyol més de 43.000 signatures per exigir la derogació de la reforma sanitària. I Yo Sí Sanidad Universal està portant a terme una campanya de videocartes contra l’exclusió sanitària, a través de la qual ciutadans, pacients i professionals sanitaris es graven a si mateixos explicant com els ha afectat el Reial Decret Llei 16/2012. Denuncien casos de discriminació o de pacients que han hagut de pagar per rebre atenció mèdica.

Font: xarxanet.org

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Derechos Humanos, Desigualdades sociales, Real Decreto-Ley 16/2012, Salud pública, sanidad pública y etiquetada , , , , , . Guarda el enlace permanente.

2 respuestas a Un vídeo contra l’exclusió sanitària #TodasConTarjeta

  1. tamarasancho dijo:

    Sin derecho a asistencia sanitaria, mi último vídeo en colaboración con Salvador Casado y Juan Gérvas http://www.golinons.com/artistasbcn/sin-derecho-a-asistencia-sanitaria.html

  2. Pingback: Un vídeo contra l’exclusió sanitària #TodasConTarjeta | Boletín Informativo de la Sanidad Pública

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s