ELS DRETS SOCIALS PER LA III REPÚBLICA


Dempeus hi participem com a moviment social republicà…   que la República va ser bona per la salut… i tornara a ser-ho !

Us fem a mans el manifest i la convocatòria per l’acte de demà a les 18:30 a la Plaça de Sant Jaume:

ELS DRETS SOCIALS PER LA III REPÚBLICA

cartell 14A14jpgUna majoria cada dia més àmplia és conscient que estem vivint la fi del Règim de 1978 i de la necessitat d’anar construint una alternativa democràtica, en defensa dels interessos de la immensa majoria.

Aquest procés es produeix emmarcat en un ambient de crisi, econòmica, institucional i territorial. Això, unit a l’augment de la corrupció que afecta la Casa Reial, el conjunt d’institucions, els partits majoritaris, amplis sectors de l’economia i de forma determinant, el sector financer.

Hi ha 6 milions de treballadors i treballadores en atur, molts dels quals ni tan sols cobren cap prestació.
Tot això sumat a la pèrdua de drets socials, la destrucció de la sanitat i de l’ensenyament públic. Ens trobem en una situació de creixent misèria, de borses de fam, de famílies desallotjades de les seves llars, de joves sense futur, i malgrat tot això l’escletxa entre rics i pobres augmenta.

La consciència d’aquest procés de confrontació fa que la casta dominant, aquesta vegada en mans del PP, estigui produint una involució democràtica que ens porta a una pseudodictadura, amb projectes com la “Llei Mordassa”, la llei sobre l’avortament o els atacs constants a la Constitució que van perfilant un model d’estat centralista i autoritari, amb un gran paral·lelisme amb el règim anterior. I què dir del segrest dels mitjans d’informació (premsa, TV, etc…) o sobre la pujada indiscriminada d’impostos directes o
indirectes i de les factures de gas, llum i aigua?.

Davant aquesta situació, s’està produint una resposta cada vegada més àmplia i intensa dels ciutadans a través de diferents organitzacions socials i polítiques, especialment dels amplis MM.SS., que estan lluitant amb èxit contra les polítiques de desnonaments, de privatitzacions del sector sanitari o de l’ensenyament públic i en contra de les diferents administracions en el seu procés de privatitzar en benefici d’uns pocs, “dels de sempre”. Lluites com la PAH, Gamonal, contra la pujada de les tarifes del transport públic a Barcelona, les marees de pensionistes, fronts de ciutadans, marxes com la dels aturats
del Baix Llobregat o la del 22 de Març a Madrid, posen de manifest la força d’un procés històric que està lluitant per recuperar el seu protagonisme, en defensa dels nostres drets i per un nou model democràtic i social.

Per tot això és necessari, en aquest procés final de canvi, conjuminar la voluntat del conjunt de marees, de moviments socials, sindicals i polítics per la voluntat de recuperar l’apoderament ciutadà i la democràcia social, a través d’un nou procés constituent, des de baix, cap a la consecució de la III República, una República de lliure adhesió, Popular i Laica.

Però aquesta República, la de la majoria, no vindrà per la simple caiguda de la monarquia o per canvis que mantinguin els privilegis i el poder de les famílies de sempre, que controlen a l’Estat. Serà resultat de l’esforç del conjunt de la societat, des de baix. La suma de milions de voluntats de ciutadans, de diferents idees democràtiques, d’organitzacions socials i polítiques confluint davant un nou model d’estat. Un estat de lliure adhesió, que garanteixi el dret d’autodeterminació, i on es construeixi una nova Constitució a favor dels drets socials, econòmics i democràtics de la majoria dels ciutadans. Un estat sobirà, independent dels dictàmens de la UE i de la Troika.

És el moment de dir prou, de no reconèixer la legalitat d’aquest Règim i de la seva Constitució. Buscar els mecanismes de mobilització democràtica que ens portin a la consecució de la III República del segle XXI, capaç d’aconseguir un autogovern real, contra les ingerències dels poders econòmics i del model actual de la construcció europea. El futur ja ha començat.

COORDINADORA 14 D’ABRIL

(Ass. Fil Roig per la recuperació de la Memòria Històrica
Ass. Terrassa per la III República
Brigada III República
Ciutadans per la República
Partit Republicà d’Esquerra (PRE)
Republicans (TRS)
Unitat Cívica per la República
Xarxa Socialista Unificada de Catalunya – Socialisme 21)

Acerca de Dempeus per la salut pública

Col·lectiu de persones en defensa de la salut pública
Esta entrada fue publicada en Uncategorized y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s